Z raziskavami so znanstveniki že zdavnaj poskušali ovreči nekaj mitov o ženskah, jaz pa ti predstavljam 5 najbolj tipičnih mitov, ki so vezani na nežnejši spol.

1. Ženska ne more zanositi med menstruacijo

Čeprav je malo verjetnosti, da bo ženska med menstruacijo zanosila, se to lahko zgodi. Ko pride spermij v žensko telo, se lahko umiri in počaka na jajčece, ki bi ga lahko oplodil, tudi do teden dni. Ovulacija lahko pri ženski sledi kmalu po koncu menstruacije, pri nekaterih tudi med, kar daje spermijem veliko možnosti za oploditev, trdijo strokovnjaki.

Izračun plodnih in neplodnih dni zato ni najboljši način kontracepcije, trdijo znanstveniki, pari, ki pa uporabljajo tovrstni način kontracepcije pa se neredko soočajo z nezaželeno oziroma nenačrtovano nosečnostjo.

2. V menopavzi se zmanjša ženski libido

V menopavzi imajo ženske lahko celo vrsto težav, ampak zmanjšanje libida ni nujno vključena mednje. Torej, menopavza ne vključuje vedno tudi sprememb v spalnici. Nekaj raziskav je pokazalo, da imajo ženske pri petdesetih zelo bogato spolno življenje. Res je sicer, da lahko razdražljivost in navali vročine lahko vplivajo na zmanjšanje želje po spolnosti.

Ampak to je le trenutno razpoloženje in ni trajno ter ne označuje celotne menopavze. Ženskam, ki se soočajo z menopavzo, zato ni potrebno reči zbogom spolnim odnosom. Ravno nasprotno!

3. Ženske in moški potrebujejo enako količino spanja

To sploh ni res! Ženske, ki zaradi različnih razlogov trpijo zaradi nočnih mor in imajo težave s spanjem, so bolj razdražljive, v njihovem telesu se poveča vsebnost inzulina in zviša verjetnost za različna vnetja. Raziskava je pokazala, da imajo ženske, ki na noč spijo manj kot pet ur, dvakrat večje možnosti, da bodo imele povišan krvni pritisk.

orgazem med spanjem
Orgazem med spanjem

Tega pri moških ta raziskava ni pokazala. Lepotni spanec očitno za zdravje pri ženskah očitno ni mit, zato bi morale paziti, da resnično spijo osem ur, če želijo uživati v dolgem, srečnem in zdravem življenju.

erotika in erotični oglasi

Zdravnik lahko 100% določi, ali je ženska devica ali ne

Tudi če uporablja najbolj moderno opremo, zdravnik ne more 100-odstotno določiti, ali je ženska devica ali ne, je pokazalo kar nekaj novejših raziskav. Čeprav se na prvi pogled zdi enostavno, je dejstvo, da niti največji strokovnjaki ne morejo videti, ali je himen pri ženski cel oziroma ali ima kakšno luknjico oziroma ali je le malce natrgan, med drugim tudi zato, ker je na področju himena in okoli njega veliko majhnih luknjic.

Veliko ljudi verjame, da ženska med svojim prvim spolnim odnosom krvavi, kar pa ni nujno pri vsaki ženski. Najbolj pomembno se je zavedati, da se ženske med seboj razlikujejo, in da imajo različne himene. Tako imajo nekatere tudi bolj elastičen himen od drugih.

No, pa smo razbili še 5 mitov o ženskah!

DELI
Prejšnji članekOdvisnost od seksa
Naslednji članekDame, pustite fantazijam prosto pot! | Darilo 🎁
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.