Punce, tokrat sem za vas izbrskala 5 najpogostejših razlogov, zaradi katerih imamo težave z orgazmom.

zaigran orgazem

Žal statistični podatki kažejo, da le okrog 10% žensk z lahkoto dosega orgazme. Preostalih 90% pa se zanje precej močno trudi ali pa do njih niti ne pride. In zakaj je temu tako? Preveri spodnjih 5 najpogostejših vzrokov!

1. Napetost mišic

Med prijateljicami pogosto slišiš “samo sprosti se pa bo”, a to je morda povsem napačen nasvet. Raziskovalci razkrivajo, da ženske, ki imajo med spolnim odnosom napete določene skupine mišic, lažje doživijo orgazem. Omenjena skupina mišic zadeva nožne, trebušne in ritne. Kot zanimivost pa navajajo še, da je pri spolnem odnosu dobro napeti mišice, ki “trpijo” tudi pri Keglovih vajah.

2. Ne “drsi”

Govorim o lubrikaciji vagine, ki v primeru pretirane suhosti nikakor ne sporoča možganom naj v dolino pošlje kak orgazem. Ustrezno vlažno okolje je med seksom še kako pomembno. Na ta način se oba počutita erotično, takšne so tudi misli, njuni gibi, poželenje in recept za veliki “O” je tu.

erotika in erotični oglasi

3. Nisi dovolj zahtevna

Raziskave govorijo, da kar 40% žensk potrebuje stimulacijo klitorisa za dosego orgazma. Do tega med seksom velikokrat ne pride v dovolj veliki meri in, če smo tiho … Tipčku je potreba včasih narisati kako naj se ga loti in kako ga mora stimulirati, da je rezultat pozitiven. Ženske, ki v postelji uporabljamo seks igračke je to jasno in zato ne čudi, da je procent doseženih orgazmov na ta način precej višji, kot denimo pri običajnem spolnem odnosu.

4. Pozabila lulat?

Dejstvo je, da je pred spolnim odnosom odlična poteza, če gre punca lulat. S polnim mehurjem, ob premetavanju po postelji in pritiskanju nanj zagotovo ne boste vzklikale od orgazma ampak prej od strahu, da bi vam ušlo.

5. Jemlješ kakšna zdravila?

Zdravniki vedo povedati, da določena zdravila vsekakor vplivajo na kvaliteto spolnosti in s tem tudi na doživljanje orgazma. Še posebej veliki nasprotniki naše osebne sreče tam spodaj so; zdravila za uravnavanje krvnega pritiska, kontracepcijske tablete in antidepresivi. Problematični pa so tudi antihistaminiki, katere navadno uporabljajo osebe z določenimi alergijami. Tovrstna zdravila namreč vplivajo na zmanjšanje vlaženja, kar pa kot vemo, vodi napačno smer od želene.

Upam, da sem ti s temi nasveti pomagala, da boš prihodnjič prej na pravi poti do orgazmičnih občutkov.

DELI
Prejšnji članekFantje, bi ji kupili vibrator?
Naslednji članekDefinicija samozadovoljevanja pri ženskah
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.