Že tisočletja se človek zaveda pomena zdravilnih učinkovin posameznih rastlin. Prav nič drugače ni, ko je govora o potenci in spolnem poželenju.

Tržišče je dobesedno preplavljeno z najrazličnejšimi pripomočki za boljšo spolnost in mednje spadajo tudi tako imenovane seks tablete. Te navadno vsebujejo precej podobne sestavine in izvlečke iz določenih rastlin. Pa poglejmo katerim rastlinam pripisujejo skrivnostno moč dviga poželenja, tršega in večjega korenjaka, vlaženja muc, …

via GIPHY

Yohimbe

To je rastlina, ki uspeva v Afriki in Indiji. Delovanje te “afrodizične” rastline temelji na stimulaciji živčnih centrov in izboljšanje erekcije brez vpliva na spolno vzburjenje. Seveda pa niso vsi yohimbejevi učinki pozitivni. Bolniki, ki imajo težave z ledvicami, in tisti, ki imajo čir na želodcu ga ne bi smeli jemati. Enako velja za nosečnice in ženske, ki dojijo. Stranski učinki so slabljenje mišic, drhtenje in vrtoglavica, tudi anksioznost, povišanj krvni pritisk, slabost, paraliza in halucinacije. Ja, cena pozitivnih učinkov je včasih previsoka …

Tribulus terrestris

To je rastlinski izvleček, ki ga pogosto uporabljajo športniki in body builderji, ki hočejo povečati mišično maso. Posredno deluje tudi na povišanje testosterona. Konkretnih podatkov o stranskih učinkih ni, in to preprosto zato, ker te sestavine niso dovolj raziskali, ne pa, ker ne bi obstajali. Ni je niti na seznamu zdravilnih vrst, zato je ni mogoče dobiti v prosti prodaji ali lekarnah.

via GIPHY

Maca

Ja, vem da je ena “maca” (hrvaško) dober stimulator hehe …, ampak tokrat imam v mislih rastlino iz Andov, katerih prebivalci so se z njenimi koreninami hranili več kot 2000 let. Tradicionalno se je verjelo, da maca povečuje moč, vzdržljivost, libido in izboljšuje plodnost. Vsebuje veliko proteinov, masti, vlaken in mineralov, vključno z železom, skratka, je zelo hranljiva.

Eva pomežikNeka raziskava je pokazala, da imajo zdravi moški, ki uživajo maco, več semenske tekočine, prav tako pa povečano gibljivost sperme.

Druge študije pa podpirajo tezo, da lahko ublaži tudi simptome stresa, za eno vrsto mace, rdečo, pa so dokazali, da zmanjšuje povečano prostato pri podganah.

Ginseng

Tega pa verjetno že poznate iz naših pisanj. Daljni vzhod se najbrž ne moti, če so ga tamkajšnji prebivalci kot afrodiziak uporabljali več stoletij in ga še vedno …

DELI
Prejšnji članekLetos ne bomo cedili slin na morju?!
Naslednji članekSexy ozadja za telefon | Eva
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.