O seksu in spolnosti nasploh, smo se nekoč precej težko pogovarjali, a zdi se da iz leta v telo meje pri tem pošteno izginjajo. Je torej samozadovoljevanje še vedno tabu tema?

Samozadovoljevanje ni nič slabega

Prej nasprotno, saj raziskovalci spolnih navad vpliva spolnosti na zdravje ugotavljajo, da je doživljanje orgazma izredno pozitivno za človekovo zdravje. Orgazem ščiti pred rakom prostate (hura predvsem za moške), varuje srce in ožilje, blaži glavobole in druga bolečinska stanja. Skratka, orgazem je dejansko eliksir življenja, ki nam je vsem vedno na dosegu roke (dobesedno).

masturbacija

erotika in erotični oglasi

Strah, da bi bili zaloteni

Že leta kroži šala o tem kateri organ pri samozadovoljevanju najbolj trpi. Navadno so klasični odgovori; roka, spolni organ in podobno. V resnici pa so to ušesa hahaha!

Ampak samozadovoljevanje seveda v nobeni točki ni nekaj prepovedanega, čeprav se pri izvajanju le tega tresemo od strahu kot bi ropali banko. Zaradi tega strahu je beseda dobila s časom negativen prizvok in še danes je to večkrat tabu tema tudi med mladimi. Torej, preden si premislite in preklopite na kakšno porno stran in to dejansko realizirate brez potrebe, da bi o njej debatirali, se vprašajte, ali ste o tem že kdaj s kom govorili?

Po vseh mogočih znanstvenih raziskavah so znanstveniki prišli do dognanja, da je kar 95% moških močnejših v eni roki in 60% žensk, ki imajo na eni roki bolj spretne prste kot na drugi. Kljub tej številki, pa se že dva človeka, ki spadata v te procente zelo težko pogovarjata na temo samozadovoljevanja.

S cmokom v grlu

Torej, če vsi to počnejo/mo, kje je problem? Na splošno se homo sapiensi težko izražamo, kadar tema nanese na seks; kdo pa bi rad povedal celemu svetu, kakšne probleme ima s posteljnimi zadevami? Tudi največji zadrteži, ki ne bi nikoli priznali, da kaj takšnega sploh obstaja, to vseeno počno in zakaj ne? Saj je zabavno in prijetno, tako za moške, kot za ženske.

samozadovoljevanje

Čeprav raziskave pravijo, da je moška stran bolj nagnjena k tovrstni telovadbi, nežnejši spol v resnici prav nič ne zaostaja.

In ženske imajo še eno prednost; ko se spoprijateljijo z drugimi ženskami, veliko lažje govorijo tudi o tem in ko ugotovijo, da vse to počnejo, se počutijo veliko bolj sproščeno in izmenjujejo izkušnje, da bi bil užitek še večji.

Kaj pa moški? Moški pa so tiho in se hvalijo samo z osvojitvami in ne s treningom.

Prej bi se o tej temi pogovarjali celo z neznano žensko, kot s kakšnim kolegom. Moški so pač moški in to ni tema za moški pogovor. Ali pač?

Čas za samozadovoljevanje

Sploh ni pomembno ali ste samski, ali hodite s kom ali pa ste že poročeni, vsak si najde čas zase in v miru opravi svoje. Res pa je, da imajo največ problemov s tem prav v študentskih domovih, kjer prave zasebnosti sploh ni. Če ne že sostanovalec(-ka), pa sosed(a) ali kolega(-ica), vedno kdo leti ven in notri in možnost, da te kdo zasači pri delu je mnogo večja, kot kje drugje.

Obstaja tisoče metod samozadovoljevanja (tudi tiste akrobatske – autofellatio in autocunnilingus…autowhatever – hvala bogu, da vsi tega ne zmoremo), ki se pa na koncu združijo v skupen cilj (beri: orgazem). Saj v bistvu nima veze, kaj se uporablja; od revij, videov, interneta (samo ne uporabljajte računalnika vašega sostanovalca, če pa že morate, pa lepo počistite za sabo, tako zunaj, kot v računalniku) ali pa stare dobre domišljije. Vse je ok, samo da pridete do cilja.

Masturbiranje je popolnoma naravno, za mnoge vsakodnevna rutina, tako kot umivanje zob. Dejstvo, da to počnete, ne pomeni nič slabega, zaradi tega niste nič grši, nič slabši in vsekakor to ni greh. Kvečjemu obratno, tisti ki tega ne počno, ne vedo, kaj zamujajo.

DELI
Prejšnji članekPostani član in izkoristi nore popuste za več AKCIJE!
Naslednji članekVroča hišna pomočnica
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.