Erotična literatura obstaja že zares dolgo časa, a je v resnici šele v zadnjih letih zares zavzela svoje mesto na knjižnih policah knjigarn in bralcev.

Ko govorimo o erotični literaturi zagotovo najprej pomislimo na 50 odtenkov sive. Z razlogom, saj je prav ta erotičen roman dokončno razgrnil prašne zavese in pometel s tabuji v naših glavah. Nenadoma je povsem normalno govoriti o erotiki, pornografiji, grobem seksu in ostalih fantazijah, ki se skrivajo v mislih slehernika med nami.

erotična knjiga

Erotični romani se ne prebirajo več zgolj za štirimi stenami, pač pa tudi med sončenjem na plaži ali v zavetju sence na terasi. Naslovov knjig ne skrivamo več, ampak prijateljem in prijateljicam povemo zanje, da ne bi v knjigah uživali sami. Branje tovrstne literature pred spanjem je postala tudi ena izmed prediger pred seksom s partnerjem.

Oglejmo si seznam 10 (morda) najboljših erotičnih knjig vseh časov

“Kamasutra” – Le kdo ne prepozna te besede. Veda o spolnosti, ki izvira iz starodavne Indije. Knjiga opisuje različne položaje in prakse za spolne odnose ter vsebuje nasvete za zadovoljstvo in harmonijo v spolnosti. Ko razmišljamo o svojem naslednjem položaju v spalnici, podzavestno vedno pomislimo na Kamasutro.

“Gospa Bovary” – Roman Gustava Flauberta, ki opisuje zgodbo o nezvestobi in spolnih avanturah žene, ki je naveličana svojega dolgočasnega življenja.

“Delta Venere” – Erotični roman Anais Nin, ki je znan po svoji drznosti in intimnosti. Pripoveduje zgodbe o spolnih fantazijah in avanturah pisateljice.

“Story of O” – Francoski roman Paulaine Réagea, ki govori o podrejeni ženski, ki se prostovoljno podredi sadomazohističnim praksam svojega ljubimca.

“Fanny Hill” – Roman Johna Clelanda, ki opisuje zgodbo mlade prostitutke v 18. stoletju. Knjiga je znana po svoji drznosti in spolni eksplicitnosti.

“Tropic of Cancer” – Roman Henryja Millerja, ki se osredotoča na spolnost, eksistencialno krizo in boemski način življenja v Parizu v 1930-ih.

“Portnoyjeva pritožba” – Roman Philipa Rotha, ki opisuje spolne fantazije in obsedenost z masturbacijo glavnega junaka, ameriškega judovskega fanta.

“50 odtenkov sive” – Roman E.L. James, ki je postal svetovna uspešnica. Pripoveduje zgodbo o spolni avanturi med mlado študentko in uspešnim poslovnežem, ki se ukvarja s sadomazohističnimi praksami. Kdor knjige še ni prebral in razmišlja o prebiranju erotike, bo to zelo dobra vstopna točka zanj.

“Zgodba o ljubezni in temi” – Roman Amosa Oza, ki opisuje spolne in ljubezenske avanture glavnega junaka v Jeruzalemu med 2. svetovno vojno.

“Lady Chatterleyjeva ljubezen” – Roman D.H. Lawrencea, ki opisuje spolno razmerje med plemkinjo in njenim gozdarjem. Knjiga je bila zaradi spolne eksplicitnosti prepovedana v Združenem kraljestvu in ZDA v 20. stoletju.

Bereš erotiko, erotične zgodbe…? Kaj te najbolj vzburja?

Kakšne erotične zgodbe najraje bereš? (možnih je več odgovorov)

Rezultati

Loading ... Loading ...

DELI
Prejšnji članekErotične igračke v naših spalnicah
Naslednji članekDragi, prideš?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.