Čeprav je ta, nekoč tabu, tema dandanes veliko bolj razširjena tako med mladimi kot tudi manj mladimi, je še mnogokrat kamen spotike

Predvsem pripadnice ženskega spola so pogosto pred dilemo: Ljubezen – seks. Ali to dvoje sovpada, oziroma preprosteje povedano, ali z mano seksa iz ljubezni ali me ljubi zaradi seksa?

Moj pogled na to vprašanje

Ne predstavljam si, da bi se mojim dragim ravno pohotno mečkala, vzburjenost na vrhuncu, potem pa bi nekdo od naju pribil “Me ljubiš?”. Noo way!
Začudena EvaČe sva že v postelji in počneva kar počneva, je to lahko le plod dveh možnosti. Ali sva zaljubljena in seksava ali pa sva samo potrebna in nama je tisti hip vseeno za ljubezen. Ko na zabavi spoznam kulskega tipa in se znajdeva v njegovem avtu, to nikakor ne pomeni, da ga ljubim.

Mi je pa vsekakor všeč in si ga želim, kar pa je tudi pomembno. Kdo ve, morda pa se še zaljubim vanj, ampak na vprašanje iz naslova sama odgovarjam, da za sam seks, ljubezen ni potrebna. Je pa po drugi strani težko ostati zaljubljen, če seksa v partnerstvu ni. Pomanjkanje seksa je vsekakor eden glavnih razlogov za razhode.

Mnenje strokovnjakov

Kadar govorimo o razmerju med ljubimcema, navadno govorimo o dajanju in sprejemanju, o upoštevanju želja in potrebe drugega, o popuščanju in kompromisih. Vendar pa ima v ljubezenskem odnosu dajanje in jemanje drugačen, globlji pomen. Partnerja druži zrela in oba zadovoljujoča spolna ljubezen, tako da si ne dajeta in ne jemljeta nič več kot sebe v celoti.

Torej ljubezen ni kupčevanje med željami in potrebami. Zaljubljenca se dajeta v celoti in jemljeta v celoti, oba sta poraženca, oba zmagovalca, oziroma oba sta zmagovalca, ker se oba predata. Pri tem pa nobeden ne izrablja drugega kot sredstvo za dosego sebičnega cilja.

Eva erotično perilo

Ljubljenje, spolni odnosi, seks, kakorkoli poimenujete to sladko spretnost, tudi tukaj je potrebna raznovrstnost, sicer nam okus lahko otopi. Načinov ljubljenja je neskončno število, od nenavadnih vzhodnjaških, ki segajo v obdobja pred našim štetjem (eden najbolj znanih, Kama Sutra, je bil napisan okoli 400 let p.n.š.), do sodobnih, ki so prilagojeni zahodnjaškemu načinu življenja.

Treba je poudariti, da noben spolni priročnik ne more naučiti človeka ljubezni, kar pomeni, da dober poznavalec spolne tehnike še ni nujno dober ljubimec.

Obstajajo namreč bistvene sestavine dobrega ljubljenja, ki jih še tako profesionalna spolna spretnost ne vsebuje. In sicer:

  • skladnost obeh partnerjev,
  • podobna stopnja predajanja drug drugemu,
  • zaupanje vase, kar prebudi tudi zaupanje v partnerja,
  • občutljivost na partnerjevo razpoloženje in odzivanje in
  • zrelost (ta ni nujno enaka starosti), saj ljubezensko razmerje zajema tudi odgovornosti, katerim se zrel ljubimec ne izogiba.

DELI
Prejšnji članekŽenski pogled na samozadovoljevanje
Naslednji članekErogene cone od glave do nog
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.