V medijih lahko večkrat zasledimo besedo “nimfomanka”, ki na plano udari tudi v kakšni od gostilniških debat. Pa sploh vemo kdo so nimfomanke?

Strokovnjaki se strinjajo in nimfomanijo opisujejo kot žensko z nenasitno spolno slo. Ampak kaj sploh je normalna in povprečna spolna aktivnost? Če se dogaja, da moški neki ženski rečejo, da je nimfomanka zgolj zato, ker se ji večkrat seksa kot njim, ji s tem delajo krivico. Morda bi se morali malo vprašati o svoji spolni sli.

Zenske spolne fantazije BDSM

Spet drugi bodo določeno žensko “ozmerjali” z nimfomanko zgolj zato, ker je spala z več moškimi. Sami namreč menijo, da se to za žensko ne spodobi medtem ko so zanje, moški z večjim številom žensk na “kontu”, pravi ljubimci.

 

O nimfomanki pojejo tudi Big Foot Mama

Nimfomanke pa so velikokrat v resnici vse prej kot srečne nenasitne ženske. Njihova klinična slika kaže na to, da gre za eno izmed odvisnosti na katere človek skorajda nima vpliva. Brez seksa se počutijo slabo, po seksu morda celo slabše. Vrtijo se v začaranem krogu in navadno o sebi nimajo najboljšega mnenja. Če velja za posilstvo, da nekdo k spolnemu odnosu prisili drugega, pa v tem primeru pomeni dobesedno posiljevanje samega sebe.

Pri nimfomaniji govorimo o hiperseksualnosti, ki je pogosto povsem nekontrolirana in je bolj breme kot užitek. Velikokrat se z nimfo opisujejo potrebne ženske, ki menijo, da jim je nekoliko preveč do seksa le zato, ker imajo v svojih prijateljicah slabe vzorčne primere. Seks vsak dan še ne pomeni nujno nimfomanije. Povsem nekaj drugega pa je, če pride do nezadržne želje po neprestanih spolnih odnosih, samozadovoljevanju in gledanju pornografije.

Tako resno, da je potrebno zdravljenje?

Za hiperseksualnost obstajajo različni načini zdravljenja.

  • Terapija: Psihoterapevtske metode, kot je kognitivno-vedenjska terapija, lahko pomagajo osebi prepoznati in obvladovati njihovo spolno vedenje ter raziskati globlje vzroke za njihovo hiperseksualno vedenje.
  • Zdravila: V nekaterih primerih lahko zdravnik predpiše zdravila, kot so antidepresivi ali zaviralci spolnega nagona, ki lahko pomagajo zmanjšati spolno poželenje.
  • Podpora in samopomoč: Sodelovanje v skupinah za podporo ali samopomoč lahko omogoči osebi, da se poveže z drugimi, ki imajo podobne izkušnje, ter si izmenjujejo strategije za obvladovanje svojega vedenja.

Kot pri vsakem zdravljenju je tudi pri hiperseksualnosti pomembno individualno prilagajanje terapevtskih pristopov in zdravil glede na specifične potrebe posameznika.

Pa še nekaj. Da bi pričeli razmišljati o tem, da je neka ženska odvisna od spolnosti na ta način je potrebno vzeti v obzir obdobje tega vedenja. Da gre za težave, ki jih je potrebno reševati na profesionalni ravni in se jim takoj posvetiti velja obdobje 6 mesecev neprestane želje po spolnosti in rečeh povezanimi z njimi.

Si včeraj 4x seksala? Zato še nisi nimfomanka ;).

DELI
Prejšnji članekDvojno zadoščenje 2.del
Naslednji članekSeksualna energija
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.