Hiperseksualnost je nekako tisti zadnji mejnik med povečano željo po spolnosti in seksualno odvisnostjo

Nekateri seksualno odvisnost jemljejo z levo roko in se nasmehnejo, če beseda nanese nanjo. A resnica je precej drugačna in bolj resna. Težave z odvisnostjo od seksa človeku lahko uničijo življenje. Zaradi zasvojenosti s seksom lahko zdravnik predpiše celo psihiatrično zdravljenje.

Odvisnost od spolnosti pri ženskah imenujemo “Nimfomanija”, pri moških pa govorimo o “sindromu Don Huana”. Seksualna odvisnost se pogosto sprevrže v prakticiranje spolnosti na način, ki se ne šteje med tiste “običajne”. Sama večinoma ne vidim nobenih težav pri tem, je pa seveda odvisno za katere načine gre. Vsekakor poznamo tudi takšne, ki so nevarni ali splošno nesprejemljivi in nepriporočljivi.

V praksi pomeni hiperseksualnost potrebo po seksu vsak dan, ne glede na čas in lokacijo. Potreba je tako velika, da osebi lahko usodno spremeni življenje. Težave v službi, pri medsebojnih odnosih in skratka na vseh delih življenja. Kar predstavljajte si kako je dohajati tako potrebno osebo 😲.

via GIPHY

Čeprav je komu na videz to povsem normalno, pa problem nastane, ko partner ne more več zadovoljevati takšnih potreb in postaja objekt za zadovoljstvo partnerja. Kot vemo, je potrebno za dober seks to, da sta oba partnerja pri stvari. In ko partner noče več ugoditi vsaki želji, začne tisti, ki je odvisen iskati druge načine za svoje seksualne aktivnosti.

Zanimivo, da psihologi povsem enačijo odvisnost od kemičnih drog in odvisnost od seksa. V združenih državah je podatek o zasvojenosti s seksom izražen tudi v številkah. Zasvojenih naj bi bilo 8% moških in 3% žensk.

Kljub vsemu pa, ne sekirajte se, če vam kakšen dan paše samo to. Seks. Če sta oba s partnerjem pri volji za celodnevno muckanje in naskakovanje, potem vsekakor ni nič narobe z vami.

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.