Si že kdaj prejel/a kakšno vročo fotko svoje simpatije ali partnerja na telefon? Poslal/a nazaj? Potem sta se šla seksting!

Seksting je pojem, ki se nanaša na izmenjavo spolno eksplicitnih besedilnih, slikovnih ali video vsebin prek mobilne naprave ali družbenih omrežij. Lahko ga opišemo kot obliko virtualnega spolnega odnosa, ki se izvaja prek digitalne komunikacije.

Seksting se je s pojavom mobilnih telefonov in družbenih omrežij povečal, saj so tehnologije omogočile enostavno in hitro izmenjavo spolno eksplicitnih vsebin. Mnogi posamezniki menijo, da je tovrstna komunikacija popolnoma anonimna in zasebna, vendar se lahko v resnici zelo hitro razširi na druge osebe in postane javna.

sekstanje

Kako se pri sekstingu opečeš?

Medtem ko se morda zdi, da je seksting neškodljiva zabava, obstajajo številne nevarnosti in pasti, na katere moramo biti pozorni. Med te pasti spada možnost, da se slike in besedilna sporočila razširijo med tretje osebe, ki niso bile namenjene prejemu teh sporočil. To lahko privede do sramotenja, stigmatizacije in celo nasilja, še posebej, če so vključene mlajše osebe.

Obstaja tudi možnost, da nasprotna stran uporabi poslane slike ali sporočila kot sredstvo za izsiljevanje, kar lahko privede do škodljivih in neprijetnih situacij. Poleg tega lahko takšne vsebine škodujejo odnosom in samopodobi vseh vpletenih. Tudi varnost posameznih aplikacij je seveda vprašljiva.

Na kaj paziti, da ne bi šlo narobe?

Kljub nevarnostim, ki jih prinaša seksting, pa obstajajo tudi načini, kako se zaščititi in zmanjšati tveganje. Prvi korak je zavedanje nevarnosti in razumevanje, da so slike in sporočila lahko hitro razširjena med tretje osebe. Osebe, ki se vključujejo v seksting, bi morale uporabljati samo zanesljive in varne aplikacije za izmenjavo vsebin, ki omogočajo end-to-end šifriranje.

Poleg tega bi morali uporabniki biti zelo previdni pri izbiri prejemnikov sporočil. Pošiljanje spolno eksplicitnih slik in sporočil bi se moralo omejiti na osebe, ki jim zaupamo in ki bodo te vsebine obravnavale z zahtevano diskretnostjo. Svetuje se tudi uporaba aplikacij za klepet, v katerih je mogoče nastaviti rok trajanja posamezne fotografije, kar pomeni, da bo po določenem času izginila za obe strani.

Zakaj je seksting tako priljubljen?

Pošiljanje spolno eksplicitnih sporočil in fotografij prek mobilnih naprav in spletnih platform, je postalo zelo priljubljeno v zadnjih letih. Obstaja več razlogov, zakaj se ljudje odločajo za ta način interakcije:

  1. Povečana dostopnost mobilnih naprav: s širjenjem pametnih telefonov in dostopa do interneta se je povečala tudi dostopnost do aplikacij za klepetanje, socialnih medijev in drugih spletnih platform, ki omogočajo sekstanje.
  2. Opuščanje stigme: v preteklosti je bilo pogovarjanje o seksualnosti in spolnosti tabu, medtem ko se je v sodobni družbi ta stigma zmanjšala. Večina ljudi zdaj razume, da je spolnost naravna in zdrava, in da ni nič narobe s tem, da izražajo svoje želje in fantazije pri čemer je v veliki primeri prisotna erotika.
  3. Želja po intimnosti: sekstanje je postal način, kako ljudje izražajo intimnost in izboljšujejo svoje spolno življenje, tudi ko so ločeni več sto kilometrov, dni in mesecev. To lahko še posebej koristi parom, ki se nahajajo na različnih koncih sveta ali pa so zaradi različnih razlogov ločeni.
  4. Lažje prepoznavanje intimnega ujemanja: sekstanje lahko pomaga pri prepoznavanju ujemanja z drugimi ljudmi. Čeprav to ni zagotovilo, da bo tudi osebno srečanje uspešno, pa lahko pomaga pri predhodni izbiri kandidatov, s katerimi bi se morda želeli srečati.

Kljub temu pa obstajajo tudi nevarnosti, povezane s sekstanjem, na katere je treba biti pozoren. Eden od glavnih izzivov je, da lahko prek spleta delimo intimne podatke in fotografije, ki jih lahko v primeru zlorabe težko nadziramo. Poleg tega se nekateri ljudje lažno predstavljajo, da so nekdo drug, s čimer lahko prikrivajo svojo identiteto in izkoriščajo druge.

Kot pri vseh oblikah digitalne komunikacije je pomembno, da se zavedamo svoje zasebnosti in da skrbimo za svojo varnost. Priporočljivo je, da ne delimo svojih osebnih podatkov in fotografij s tujci, da vedno skrbimo za svojo varnost, ko se odločimo za osebno srečanje, ter da si vedno izbiramo zanesljive in varne platforme za komunikacijo. Urgenca.com je varna in 100% anonimna!

DELI
Prejšnji članekVroče gostovanje
Naslednji članekKaj se dogaja s sex zmenki?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

1 KOMENTAR

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.