Spolna aktivnost je pomemben del življenja, pri čemer je pomembno, da ostanemo varni. Ključno je vedeti, kako se zaščititi pred neželenimi tveganji za spolno zdravje, kot so spolno prenosljive okužbe. Misliti je treba tudi na neželeno nosečnost.

korona virus seks

Pomembno pa je tudi razumeti čustvene vidike zdrave spolnosti in vedeti, kako poskrbeti za svoje čustveno dobro počutje pri spolnih aktivnostih. Oglejmo si nekaj nasvetov za čustveno in fizično varnost.

Zaščita je ključnega pomena

Pri spolnih odnosih je uporaba kondomov ali drugih oblik zaščite bistvenega pomena. Kondomi so najpogosteje uporabljena oblika kontracepcije, vendar obstajajo tudi druge možnosti, kot so oralna kontracepcijska sredstva (tabletke) ali intrauterini pripomočki (IUD).

natikanje kondomaPomembno je, da se o teh možnostih pogovorite s partnerjem, preden se lotite kakršne koli spolne aktivnosti. Če vam je neprijetno razpravljati o tej temi s partnerjem, lahko vedno obiščete kliniko, specializirano za reproduktivno zdravje, kjer vam bodo svetovali o najboljši obliki zaščite v vašem primeru.

Spoznajte svojega partnerja

Pomembno je tudi, da poznate svojega partnerja, preden se lotite katere koli vrste spolne aktivnosti. Je bil pred kratkim testiran? Kaj ve o svojem spolnem zdravju? Ali ima kakšne spolno prenosljive bolezni ali spolno prenosljive okužbe? Če ste vi ali vaš partner v zadnjem času imeli nezaščitene spolne odnose z več partnerji, je zelo priporočljivo, da se obe strani pred kakršno koli spolno dejavnostjo med seboj testirata na spolno prenosljive bolezni ali spolno prenosljive okužbe na infekcijski kliniki.

erotika in erotični oglasi

To bo pomagalo zagotoviti, da bosta oba med spolnimi aktivnostmi ostala zdrava in varna. Prav tako ne gre pozabiti na tako imenovan “odmev” seksa. Ko se k seksu spravimo, smo navdušeni, vzburjeni, komaj čakamo, da se zgodi. Ko je spolnega odnosa konec pa velikokrat pride do obžalovanja, slabe vesti in celo strahu glede morebitne spolne bolezni ali nosečnosti. Misliti je treba prej!

Pogosto menjavanje partnerjev je tvegano

Pogosto menjavanje partnerjev je lahko tvegano, saj morda ne veste veliko o preteklosti osebe ali o tem, ali ima kakšne bolezni, ki bi vas lahko ogrozile. Poleg tega, če partner ne želi uporabljati kondoma ali druge oblike zaščite, je morda bolje, da ponovno premislite, ali je spolni odnos z njim vreden tveganja.

Na koncu se mora vsak posameznik sam odločiti, kakšno stopnjo tveganja mu ustreza pri spolnih odnosih; vendar lahko poznavanje vseh dejstev vnaprej, posameznikom pomaga sprejeti boljše odločitve glede njihove varnosti in dobrega počutja med spolno aktivnostjo.

Varna spolnost je lahko tudi zabavna

Ni težava v tem, da si občasno človek želi popestriti svoje spolno življenje, pač pa v načinu na katerega to stori. Spolnost je lahko zabavna, a hkrati varna. Na zabavi ali pa na spletu, denimo na urgenca.com, spoznaš zapeljivo osebo od katere ne moreš odtrgati oči, spoznata se in videti je, da bosta po strastnem poljubljanju kmalu končala v avtomobilu ali doma pri nekom od vaju.

Čisto nič narobe, ampak ne poznata se, zato uporabita kondom. Strast in vzburjenje vse prevečkrat poskrbita za to, da nam naval hormonov dvigne vse zapornice in odstrani zavore. Počutimo se kot drogirani in vseeno nam je za ves svet. Žal le do jutra, ko na plano privrejo različne ideje in strahovi, ki se lahko v najslabšem primeru celo uresničijo.

DELI
Prejšnji članekErotika za boljši partnerski odnos
Naslednji članekKlara ne vara!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.