Spolno zdravje lahko razdelimo na več delov, a vendarle bomo tokrat govorili o formi oziroma spolni kondiciji!

Čeprav določene reči funkcionirajo podobno ali enako tako pri ženskih kot pri moških, pa obstajajo razlike, kjer lahko vsakdo na svoji strani postori še nekaj več, da postane v postelji neustavljiv in navdušujoč seksualni atlet.

seks telovadba joga hlacke

Uravnotežena prehrana za več energije v postelji

Veš, da tvoja prehrana vpliva na seksualne podvige? Res je! Zdrava prehrana, bogata z vitamini, minerali in antioksidanti, pomaga povečati tvojo spolno željo in vzdržljivost. Poskusi vključiti živila, ki vsebujejo cink, kot so ostrige, oreščki in semena, saj cink spodbuja proizvodnjo testosterona, ključnega hormona za libido.

Poleg tega pa fantje ne pozabite na zdrave maščobe, ki jih najdete v avokadu, olivnem olju in lososu, saj pomagajo ohranjati zdrav krvni obtok, kar je ključno za doseganje trdnejših erekcij.

Redna telesna aktivnost za izboljšanje vzdržljivosti

Nič ni bolj seksi kot dobro razvito telo, kajne? Redna telesna vadba izboljšuje tvojo fizično kondicijo, pa tudi tvoje spolno življenje. Vadba povečuje pretok krvi, kar moške privede do močnejših in dolgotrajnejših erekcij ter intenzivnejših orgazmov tako žensk kot moških.

Dečko, poskusi s kardio vadbo, kot je tek, plavanje ali kolesarjenje, ki povečuje srčni utrip in vzdržljivost. Poleg tega pa ne pozabi na vaje za moč, ki krepijo mišice medeničnega dna in ti pomagajo nadzorovati ejakulacijo ter doseči boljše spolne rezultate.

Krepitev mišic medeničnega dna za boljše nadzorovanje orgazmov

Če fantje mislite, da so vaje za krepitev mišic medeničnega dna rezervirane samo za ženske pomislite znova! Tudi moški imajo koristijo od teh vaj, ki krepijo mišice, odgovorne za nadzor nad ejakulacijo.

Z rednim izvajanjem vaj Keglovega mišičja lahko izboljšaš svojo sposobnost za odložitev ejakulacije in podaljšaš trajanje seksa. Najboljši del? Te vaje lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli, brez da bi kdo opazil. Začni z nekaj serijami Keglovih vaj vsak dan in kmalu boš opazil razliko v svojem spolnem življenju.

Spodbujanje mentalnega zdravja za večjo spolno željo

Seks ni le fizična dejavnost, ampak tudi močno povezan z našim duševnim stanjem. Stres, tesnoba in depresija lahko zavirajo tvojo spolno željo ter moškim povzročijo težave s erekcijo, obema spoloma pa problem z orgazmom. Zato je pomembno, da skrbimo za svoje duševno zdravje.

Poskusi z meditacijo, jogo ali dihalnimi vajami, ki pomagajo zmanjševati stres in povečujejo sprostitev. Spodbujaj tudi pozitivne misli in samopodobo ter se osredotoči na trenutke užitka in intimnosti med spolnimi odnosi. Sproščena in pozitivna miselnost je ključ do boljšega spolnega življenja.

erotične zgodbe telovadbaKomunikacija in sproščenost za boljše intimne odnose

Brez dobrega komuniciranja ni dobrega seksa. Odprta komunikacija med partnerjema je ključnega pomena za zadovoljstvo v spolnosti. Ne boj se izraziti svojih želja, fantazij in potreb ter poslušati želje svojega partnerja. Sproščenost in zaupanje med partnerjema sta ključna za intimnost in povezanost v spalnici. Če želiš izboljšati svoje spolno življenje, se s partnerjem pogovori o svojih fantazijah, željah in potrebah, skupaj raziskujta nove načine zadovoljevanja drug drugega in se sproščeno prepustita erotičnim užitkom.

Ne pozabi, da je seks zabaven in sproščujoč način, kako se povezati s partnerjem in okrepiti vajin odnos. Z dobro komunikacijo in sproščenostjo lahko odkrijeta nove načine za povečanje svojega spolnega zadovoljstva ter uživata v nepozabnih trenutkih strasti in užitka.

Izogibaj se rutini in eksperimentiraj

Kdo pravi, da se moraš držati istega starega scenarija vsakič, ko se lotiš intimnih odnosov? Začni razmišljati izven okvirjev in poskusi nekaj novega! Eksperimentiranje v spalnici lahko osveži tvoje spolno življenje ter poveča vzburjenje in zadovoljstvo. Poskusita z novo spolno igračko, vlogami ali seksualnimi položaji.

Odkrijta, kaj vaju najbolj vzbudi in zadovolji ter se prepustita domišljiji. Sprememba lahko prinese novo navdušenje in povezanost med vama ter oživi vajino spolno življenje na najbolj vznemirljiv način.

Uživaj v predigri in zadržanosti

Predigra je ključnega pomena za vzburjenje in pripravo na spolni odnos. Ne hitita s skokom v posteljo, ampak si vzemita čas za počasno raziskovanje in draženje drug drugega. Sprostita se in uživajta v dotikih, poljubih in nežnih potezah, ki povečujejo napetost in željo po seksu.

Poskrbita za lubrikant, ki olajša penetracijo in poveča užitek med spolnim odnosom. Ne pozabita, da je predigra pomembna tudi po seksu, saj pomaga vzpostaviti intimnost in povezanost med partnerjema. Zadovoljiva in strastna predigra lahko pripelje do neverjetnih orgazmov in nepozabnih spolnih izkušenj.

DELI
Prejšnji članekSvingerji po domišljiji in zares
Naslednji članekŠtudentsko delo
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.