Kako se lotiti BDSM kot začetnik?

Zenske spolne fantazije BDSM

BDSM, okrajšava za vezanje in disciplininiranje (Bondage and Discipline), dominacija in podrejanje (Dominance and Submission) ter sadizem in mazohizem (Sadism and Masochism), je oblika spolne aktivnosti, ki vključuje igro moči, nadzora in občutkov.

Mnogi ljudje prakticirajo BDSM, ker jim omogoča raziskovanje različnih vlog in dinamik, hkrati pa prinaša globoko zadovoljstvo in intenzivne občutke. Če te zanimajo te vrste spolna praksa, je pomembno, da se z njimi spoznaš počasi in varno, z jasno komunikacijo in spoštovanjem partnerja.

Prvi korak v svet BDSM je razumevanje, da gre za ko senzualno prakso, kjer obe strani uživata v igranju določenih vlog in uporabi določenih tehnik. Raziskovanje BDSM lahko prinese novo raven intimnosti in zaupanja v razmerju, vendar je ključnega pomena, da se tega lotiš premišljeno. Tukaj je nekaj nasvetov, kako se lotiti BDSM kot začetnik.

Izobrazi se

Preden začneš prakticirati BDSM, je pomembno, da se izobraziš o različnih vidikih te prakse. Preberi knjige, članke in spletne vire, ki pojasnjujejo različne tehnike, varnostne ukrepe in dinamike vlog. Spoznavanje osnov ti bo dalo samozavest in zagotovilo, da boš razumel/a, kaj počneš.

Obiskovanje delavnic ali seminarjev o BDSM lahko tudi pomaga. Srečanje z izkušenimi praktiki ti omogoča, da postavljaš vprašanja in pridobiš praktične nasvete. Več ko veš, boljše bo tvoje razumevanje in uživanje v BDSM igrah. In ja, tudi to obstaja. Če ne drugače pa preko spleta.

Komuniciraj s partnerjem

Komunikacija je ključ do uspešnega in varnega BDSM odnosa. Preden se lotiš kakršne koli aktivnosti, se s partnerjem pogovori o svojih željah, mejah in pričakovanjih. Ustvarita seznam stvari, ki jih želita preizkusiti, in se dogovorita o varnih besedah, ki jih bosta uporabili za označevanje nelagodja ali želje po ustavitvi.

BDSM zahteva visoko stopnjo zaupanja in odprtosti, zato bodi iskren/a glede svojih občutkov in želja. Redno preverjaj partnerjeve odzive in bodi pripravljen/a prilagoditi svoje tehnike in pristope, da zagotovita obojestransko zadovoljstvo in varnost.

Uporabi varnostne besede in signale

Varnostne besede so bistven del BDSM prakse, saj omogočajo, da lahko kadarkoli ustaviš igro, če postane preveč intenzivna ali neprijetna. Dogovorita se o enostavni besedi, kot je “rdeča” za popolno ustavitev in “rumena” za upočasnitev ali spremembo aktivnosti.

Poleg varnostnih besed lahko uporabljata tudi neverbalne signale, še posebej, če so ustna komunikacija ali glasovi onemogočeni zaradi uporabe gagov ali drugih pripomočkov. Na primer, dogovorita se, da bo partner trikrat zapored potrkal s prsti, če želi ustaviti igro. Varnost naj bo vedno na prvem mestu.

Pripomočki in igračke

Uporaba pripomočkov in igračk močno obogati tvoje BDSM izkušnje. Mehke vrvi, lisice, gag-i, biči in paddle so le nekatere izmed igračk, ki jih lahko vključita v svoje igre. Pomembno je, da pripomočke uporabljata pravilno in varno, zato se pred uporabo vedno pozanimaj o njihovi uporabi in varnostnih ukrepih.

erotične fantazije

Poskusi različne igračke in pripomočke ter ugotovi, kaj najbolj ustreza tebi in tvojemu partnerju. Ne boji se eksperimentirati in odkrivati novih načinov za povečanje užitka. Uporaba igračk lahko prinese dodatno dimenzijo v vaše igre in ustvari bolj intenzivne in zadovoljujoče izkušnje.

Začni počasi in postopoma

Kot začetnik/ca je pomembno, da začneš počasi in postopoma raziskuješ različne tehnike in vloge. Poskusi z lažjimi oblikami BDSM, kot so vezanje rok z mehko vrvjo ali preprosti ukazi za dominacijo in podrejanje. Postopoma nadgrajuj intenzivnost in kompleksnost, ko se bosta oba s partnerjem počutila bolj udobno in samozavestno.

Ne hiti v bolj ekstremne prakse, kot so bičanje ali elektro stimulacija, brez predhodnih izkušenj in razumevanja. Počasi gradita na svojih izkušnjah in uživajta v procesu učenja in raziskovanja. BDSM je potovanje, ne cilj.

DELI
Prejšnji članekKako izboljšati tehniko oralnega seksa?
Naslednji članekPrednosti in slabosti uporabe spolnih igračk med seksom
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.