Kako varno prakticirati “choking”

orgazem fetiši in davljenje

“Choking” ali davljenje je seksualni fetiš, ki vključuje začasno zmanjšanje dotoka kisika v možgane, kar naj bi povečalo spolno vzburjenje.

Pri tej praksi partner enostavno z nežnim stiskom roke ali uporabo ovratnice ali traku za trenutek omeji pretok zraka. Ključno je razumeti, da tega fetiša ne gre jemati za samoumevnega, saj lahko neprevidnost pripelje tudi do tragičnega zaključka.

bdsm igre

Zakaj je varnost pri “chokingu” ključnega pomena

Pri izvajanju “chokinga” je pomembno, da partnerja popolnoma razumeta, kaj počneta, in da se strinjata s pravili in varnostnimi smernicami. Davljenje lahko povzroči resne poškodbe ali celo smrt, ne le užitka, če ni pravilno izvedeno. Pomembno je vedeti, da gre za precej tvegano prakso, ki zahteva visoko stopnjo zaupanja in razumevanja med partnerjema.

Soglasje in komunikacija

Preden se lotite “chokinga”, se morata pogovoriti in natančno določiti meje ter varnostne signale. Partner, ki izvaja davljenje, mora biti občutljiv na reakcije in signale drugega partnerja. Varnostna beseda ali zvok je ključnega pomena in ga mora drugi partner uporabiti v primeru nelagodja ali nevarnosti.

Obstajajo primeri, ko sta se partnerja dogovorila za varnostne signale, katerih pa dominanten partner nato ni upošteval, saj je partnerka izrazila, da si želi izkušnje nadvlade oziroma celo posilstva.

Kako varno izvajati “choking”

Če se odločite izvajati “choking”, upoštevajte naslednje varnostne smernice:

  1. Izobraževanje in priprava: Preden se lotite prakse, se poučite o anatomiji in tveganjih.
  2. Soglasje in meje: Pogovorita se o pričakovanjih, mejah in varnostnih znakih.
  3. Nikoli sami: Prakso izvajajte samo s partnerjem, ki mu popolnoma zaupate. Nikoli ne zaupajte tega početja neznancu, prav tako tega ne počnite sami. Presenečeni bi bili, če bi izvedeli, koliko oseb je umrlo doma medtem ko so davljenje opravljali sami. Privezani za radiator, okvir postelje, itd.
  4. Previdnost pri pritisku: Ne stiskajte močno ali dalj časa. Pritisk naj bo rahel in le za kratek čas.
  5. Pozorno spremljanje: Bodite pozorni na reakcije partnerja in takoj prenehajte, če opazite znake nelagodja ali težav.

Zakaj davljenje ženske vzburja?

Za nekatere ženske je občutek nadzora in moči, ki ga lahko partner izrazi s to prakso, izjemno privlačen. Omejitev dotoka kisika v možgane lahko povzroči povečano vzburjenje zaradi povečane adrenalinske reakcije in povečane občutljivosti na dotike in dražljaje. Hkrati pa nekaterim ženskam prinaša spolno zadovoljstvo in občutek intenzivnosti, ki ga sicer ne doživljajo pri običajnih spolnih aktivnostih.

Poleg fizioloških dejavnikov lahko “choking” vzburja tudi zato, ker predstavlja prelomnico v običajnih spolnih praksah. Za nekatere ženske je to tabu tema ali nekaj, kar je zanje izjemno intimno in zato še bolj vzburjajoče. Občutek, da partner zna ustrezno uporabljati to prakso in da obstaja močno zaupanje med obema, lahko pripomore k občutku globljega povezovanja in zadovoljstva med spolnimi odnosi.

DELI
Prejšnji članekNajbolj vznemirljive lokacije za seks zunaj doma
Naslednji članekPriklenjena
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.