Če se navežem na naslovno vprašanje, na več načinov. Ena seveda bolje kot druga, a vsekakor imajo vpliv.

Omenimo samo čebulo in česen. Zdravo, da dol padeš, … “naravni antibiotik” pravijo. Ampak v spolnosti delujeta predvsem spolno-zaščitno. Torej, če ste pravkar zaužili česen ali svežo čebulo ob porciji čevapov, seks odpade. Na drugi strani pa imamo živila, ki spolnost spodbujajo.

Misel na čokolado je vsekakor ena od teh. Ampak ali to pomeni, da čokolada dviguje libido? Daleč od tega. Nekatera živila pri ljudeh izzovejo lepe občutke, spomine na srečne trenutke iz preteklosti, ali pa jih enostavno spominjajo na spolovila, kar je že samo po sebi “dražeče”.

cokolada za seks

Kaj pa ostrige?

Večkrat se o njih govori kot o hrani, ki vsebujejo cink. Vedeti moramo, da ta skrbi, da moški spolni organ stoji pokonci, ženske pa si tega močno želijo, ko pride do primernih trenutkov. Tudi oblika ostrig ni zanemarljiva: mišica namreč spominja na ženski spolni organ, kar moško fantazijo takoj razburka.

Druga “asociativno” oblikovana živila

zapeljivo sexy banana jagode cokoladaJajca in kaviar spominjata na sistem razmnoževanja, beluši, banane in korenje pa na penis, zato jih v mnogih kulturah opredeljujejo kot erogena živila. No, za nobenega izmed njih ni dokazano, da dejansko spodbuja spolni apetit, toda strokovnjaki pravijo, da če nas spominjajo na kakršnokoli obliko seksa, potem je možno, da bodo povzdignili naše poželenje. Med njih uvrščajo tudi, denimo, jabolka, jagode, češnje, grozdje, dateljne, ingver in druge.

Ima tudi alkohol določen vpliv?

Ja, tudi alkoholu priznavajo učinek afrodiziakov, in sicer zato, ker sprošča telo in zmanjšuje zadržke. Z drugimi besedami: alkohol povzroči, da počnete stvari, ki jih sicer (trezni) ne bi. Pravzaprav sploh ne povečuje libida, spremeni le pogled na določene stvari.

via GIPHY

No ja, tega se nas pa večina še kako dobro zaveda. Vsaj zase vem, da sem po nekaj kozarčkih precej bolj “odprtih” misli, pa že sicer nisem ravno nuna.

DELI
Prejšnji članekKo znane Slovenke skočijo v kopalke!
Naslednji članekEn orgazem na dan prežene zdravnika stran
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.