Kama sutra je nastala v Indiji okoli leta 400 n. š. Napisana je bila za aristokratski sloj prebivalstva stare Indije, ki je tiste čase užival idealno življenje

Dobro so jedli, veliko pili in prijateljevali ter se družili. Imeli so posluh za glasbo in umetnost. Tudi ljubezen jim je pomenila obliko umetnosti in tako je nastala Kama sutra – priročnik za moške z osrednjo temo – spolnost. Ženske takrat niso imele kaj prida pravic, vendar v ljubezenskem priročniku niso niti malo zapostavljene. Obstajajo namreč cela poglavja o tem, kako vzburiti in ljubiti žensko.

Ne gre le za knjigo o spolnosti, to je predvsem knjiga o lepem vedenju in o spretnostih, ki naj bi se jih naučili in uporabljali tisti, ki se imajo radi. Kama pomen kamasutrenamreč predstavlja uživanje z vsemi čutili: dotikom, vonjem, vohom, okusom, itd. In ne moremo je občutiti, če do človeka, ki nas privlači, ne čutimo ljubezni in topline. Tako nekako bi na kratko lahko opisali bistvo Kama sutre: seks ni pogoj za ljubezen, temveč je ljubezen pogoj za seks!

Kama sutra daje največ poudarka pripravam na ljubljenje, zato se bomo tokrat ustavili pri tem poglavju o spolnosti. V hindujski tradiciji niso telesa nikoli pojmovali kot grešno stvar, pač pa kot medij za izražanje duhovnosti, ki zasluži, da z njim ravnamo spoštljivo.

Pa spoznajmo PREDIGRO, kot jo opisuje Kama: Da bi se ljubezenski akt začel kar najlepše, je treba najprej poskrbeti za čistočo telesa. Priporočljivo je skupno kopanje partnerjev, kar še posebej napelje k ljubljenju. Po kopanju ali med njim se odišavimo s prijetnimi vonji eteričnih olj. Predigra bo še bolj zapeljiva, če bosta drug drugemu vtirala odišavljena olja in losijone.

Temu sledi poljubljanje erogenih con. Po Kamasutri so to usta, notranjost ust, čelo, lica, grlo in prsi, brez težav pa lahko dodamo še zadnjico, ušesne mečice, stopala, bradavice na dojkah ali kožo nasploh, ki je pravi senzor za dotike. Pomembno je le, da si za vsako območje užitka vzamemo čas in ga počasi obdelujemo: sesamo, ližemo, grizljamo, božamo. Vse to bo povečalo dražljaje vaših užitkov po celem telesu, ljubljenje pa bo trajala neskončno dolgo.

poljubljanjeKo končate uvodno delo, je čas, da se posvetite dotikom in božanju. Kama sutra se ob tem posveča objemom. Pozna jih kar osem vrst, razdeljeni pa so na dve skupini: prva izkazuje medsebojno ljubezen moškega in ženske, ki sta združena, druga skupina pa objeme »med srečanjem«. Praskanje in stiskanje z nohti je kot način vzburjenja med ljubljenjem omejeno na tiste, ki jim to ugaja.

Sledovi strasti so znamenja, ki si jih ljubimci izmenjujejo, da se ne bi pozabili, kadar niso skupaj. In če so sledovi strasti posledica ljubezni, ne pa jeze ali krutosti, so lahko prijetna osvežitev spolnega življenja. Ob t. i. ljubezenski agresivnosti se omenja tudi ljubezensko udarjanje, ki izzove čustveni odziv in nas spolno vzburi. Preproste igre z lasmi, božanje po lasišču in vratu prav tako sodijo v predigro, kot tudi podrsavanje z lasmi po golem telesu in božanje sramnih dlak.

Tako nekako je predigra končana in če ste se ji res posvetili, bo vaše ljubljenje pravo noro erotično doživetje, polno nežnih in strastnih občutkov. In, če se boste na koncu počutili dobesedno omamljeno, je bilo to tisto pravo. Doživeli ste namreč ekstazo telesa in duha.

DELI
Prejšnji članekZnana in seksi - Danica Lovenjak!
Naslednji članekKaja Vidmar simpatična igralka
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.