Raziskovalci zelo radi izvajajo raziskave na temo spolnosti in tokrat pišem o eni, ki se je osredotočila na seks v nekoliko bolj zrelih letih

Raziskava je najprej dokazala, da so tako moški kot ženske tudi v svoji drugi polovici življenja zelo spolno aktivni. Anketiranci so izdali, da leta nikakor ne predstavljajo problema za njihov seks, na kvaliteto spolnega odnosa pa vsekakor bolj vplivajo npr. zdravstveni problemi ali pa depresivnost in stres.

erotika in erotični oglasi

Raziskava je prav tako dokazala, da se imajo »v postelji lepše« tisti mešani pari, ki niso poročeni, torej tisti, ki živijo »na koruzi«. Izrazito pa se je pokazalo, da so s seksom v 40-ih, 50-ih in 60-ih letih svojega življenja zadovoljnejši predvsem moški. Pa naj živijo v »zahodnem« ali pa v »vzhodnem« svetu.

Zanimivo je tudi, da so seksualni pari v »razvitejšem svetu, bogatejših državah« po navadi mnogo bolj zadovoljni s svojim »spolnim nastopom« kot pa njihovi kolegi anketiranci v revnejših državah.

In zakaj je temu tako? Voditelj raziskovanja Edward Laumann je povedal, da so ugotovili, da pari, ki živijo na severu Amerike, v Evropi in v Avstraliji seks doživljajo tako na telesnem kot emocionalnem nivoju in je zato njihov seks zelo kvaliteten.

Prav tako so dokazali, da so v »srednjih« letih s seksom bolj zadovoljni vsi tisti, ki že nekaj časa živijo z isto osebo.

In katere so tiste najbolj srečne države oz državljani? Dokaj presenetljivo so na čelu lestvice naši sosedje, Avstrijci, zelo zadovoljni so tudi moški in ženske iz ZDA (tri Začudena Evačetrtine vseh anketirancev tudi v »drugi puberteti« zelo uživa med rjuhami), mnogo slabše pa so se odrezali anketiranci v liberalni Franciji in pa tudi »mrzli« Skandinavci.

Najmanj zadovoljni so Japonci (le 18 odstotkov Japoncem in 10 odstotkov Japonk se »ponoči smeji«), pa tudi na Tajvanu, kjer v drugi življenjski dobi »orgazmičen seks« doživi le 8 odstotkov žensk. V teh dveh državah, pa tudi na Tajskem (!?!), je mnogo žensk seks ocenilo celo kot »umazano dejanje«, mnogo državljank teh držav pa po svojem petdesetem letu sploh ne seksa več!?

Noro, ne?

DELI
Prejšnji članekRazburljiva kemija poželenja: Kako pritegniti nasprotni spol
Naslednji članekRazkrivanje temnih erotičnih fantazij
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.