Nekje na poti do tega cilja pozabimo uživati. Je sploh čudno, da »cilja« ne dosežemo?

Ženski orgazem. Strah in trepet vseh moških, ki želijo kot kralji zadovoljiti svoje kraljice. Vsi miti, edine resnice in neresnice, sprejemljivost in zavračanje, normalno in nenormalno, izhajajo iz nerazumevanja bistva spolnega življenja nasploh ter drugačnosti med moškim in žensko. Morda povedo največ podatki o orgazmih pri spolno aktivnih ženskah (vključujejo ženske, ki se izključno samozadovoljuje in ženske, ki imajo tudi ali samo spolne odnose z moškimi).

orgazem med spanjem
Orgazem

 

Na osnovi številnih podatkov, ki so si zelo podobni, sem oblikovala dva zaključka: ženske so razdeljene po tretjinah glede doživljanja orgazma (redno doživljajo orgazem, niso nikoli doživele orgazma ali doživljajo orgazem občasno) in polovicah glede poznavanja orgazma (vedo ali ne, ali sploh doživljajo orgazem). Še ena drobna zanimivost: orgazem doživljajo bolj pogosto ženske, ki nimajo spolnih odnosov z moškim. Kaj je narobe, če je sploh kaj narobe?

Ni resnic o ženskem orgazmu, je samo orgazem ženske

Vse “resnice” o ženskem orgazmu nas omejujejo, da bi ga zares doživele. Ženski orgazem z razliko od moškega, ki se zaključi z izlivom (moška ejakulacija), ni tako zelo očiten. Ker nima enoznačno definiranega izraza, je seveda lahko predmet številnih diskusij raznih “strokovnjakov”. Karkoli trdijo o vašem orgazmu, vaš orgazem je edinstven in samo vaš.

Naj navedem nekaj “svojih resnic”, vi pa si oblikujte svoje:

 • orgazem ni cilj spolnega odnosa in ni obvezen zaključek spolnega odnosa
 • če ga ne doživimo, nismo frigidne in moški ne slab ljubimec
 • doživljanje sočasnih orgazmov s partnerjem ni nujno, je pa zelo lepo
 • orgazem, ki ga doživimo v spolnem odnosu z moškim, ni vreden nič več, kot orgazem, ki ga doživimo pri samozadovoljevanju
 • pri orgazmu ni vzorcev. Ne glede občutkov, časa trajanja in pogostosti
 • ne obstaja samo ena oblika orgazma in nobena ni “obvezna”
 • moški in ženske doživljamo v spolnosti podobne občutke, le časovno nismo usklajeni
 • starost pri prvem orgazmu ni pomembna, temveč njegovo večkratno ponavljanje (navada je železna srajca – tudi na področju orgazmov)
 • doživljanje orgazma ni odvisno od let, temveč poželenja in strasti
 • samozadovoljevanje ne zmanjšuje zmožnosti doživljanja orgazma
 • klišeji so bedarija. Denimo “ženske si želijo romantiko, moški seks”

Zakaj smo drugačni in doživljamo orgazem drugače?

Razlika med moškim in žensko izhaja iz razlike v spolni energiji. Spolna energija je bistvena za energijo celotnega telesa. Uspešno spolno življenje nam daje energijo za polno in zadovoljujoče življenje v celoti. Danes pa imam energije! Kolikokrat rečemo tako! Spolno energijo imamo vsi, le da je njena količina odvisna od poželenja posameznika. Poželenje je generator življenja samega. Vsi smo sposobni močnega poželenja in strasti, vsi smo sposobni dajati in prejemati užitek.

Kaj je spolna energija? Spolna energija se ustvarja v spolnih organih in se širi po telesu z vzburjanjem. Čutimo jo kot utripanje, ščemenje, toploto, zbadanje, valovanje. Spolna energija izrazito vpliva na naša čustva. Droben korak med ljubeznijo in sovraštvom, kajne? Spolnost ne sme biti način zmanjševanja napetosti, sprostitve, če smo jezni. Spolna energija, ki nastane v tem primeru, vsa negativna čustva še dodatno okrepi.

Spolna energija za zenski orgazem

Ženske imamo do spolnosti večkrat drugačen odnos. Spolno življenje ločujemo od ostalega življenja, ki je za nas bolj pomembno. Skrb za lastni užitek je dejanje sebičnosti. Naše spolno poželenje ostaja neizraženo in nezadovoljeno, kar se odraža v tistem delu življenja, ki mu dajemo prednost. Ali se zavedate, da bi lahko bili boljša mama, če bi bilo vaše spolno poželenje zadovoljeno?

Spolna energija moškega, spolna energija ženske

Moška in ženska spolna energija se razlikujeta. Zato imamo različne spolne potrebe. Moške obvladuje v glavnem moška energija, ki je energija akcije. Hitreje se vzburijo, a je vzburjenje kratkotrajnejše. Ženske obvladuje v glavnem ženska energija, zato se vzburimo počasneje, a ga hkrati doživljamo močnejše in dolgotrajnejše. Obe sta medsebojno nepogrešljivi in odvisni. Torej smo moški in ženske res dve polovici celote, kajne?

Erotični oglasiGibanje obeh energij po telesu je različno. Ženska energija se premika po telesu navzdol (nožnica je njen najnižji del), moška energija pa v nasprotni smeri. Ženski seks se zato začne v glavi in srcu, moški v spolnih organih. Bistveno je, da se tega zavedamo. Ženske moramo energijo prenesti v spolne organe, moški v srce in glavo. Ženske potrebujemo več časa. Če želi moški zares “občutiti” žensko ob sebi (govorimo o ljubljenju in ne o seksu; res upam, da poznate razliko), mora zadrževati svoj izliv tako dolgo, dokler se njegova spolna energija ne poveže s čustvi v njegovem srcu. Govorim o povezanosti z žensko.

Če razumemo in sprejemamo drugačnost med nami, imamo možnost čudovitega spolnega življenja v dvoje. Kako lahko presežemo to drugačnost? Dotik. Kako zelo preprosto, kajne? Če bi se ljudje zavedali čudovite moči dotika, bi se večkrat dotikali. Dotik izboljša spolno odzivnost žensk, izboljša erekcijo in občutljivost penisa. Brez dotikov smo ženske depresivne in moški nasilni. Za prenos energije po telesu je bistven zelo rahel, čuten dotik, ki ga komaj občutimo in prebuja živčne končiče na površini kože.

Moški, ki pozna žensko, ve, zakaj se njegovi nežni, komaj zaznavni dotiki začnejo na njenih dlaneh in stopalih ter nadaljujejo preko glave in trupa do spolnih organov in čez nekaj časa nadaljujejo s stimulacijo “muce”. Ženska, ki pozna moškega, ve, zakaj se njeni dotiki nežno, komaj zaznavno dotaknejo njegovega “korenjaka” in se nadaljujejo po vsem telesu, da se potem znova vrnejo k njegovi neposredni stimulaciji.

DELI
Prejšnji članekDragi, jaz bi gangbang
Naslednji članekRazlogi za seks
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.