Hmm, po pogovoru z nekaj prijateljicami, prijatelji, ljubimci, … nisem več povsem prepričana

Ko se znajdem z vročim tipom v postelji, avtu, dvigalu, … kjerkoli, že na začetku vem kako bo z orgazmom. Tisto ščemenje, še preden se te fizično dotakne, pa potem ob vsakem poljubu, božanju, predigri, uhhh! Če pravilno izberem svojega ljubimca načeloma nimam težav z orgazmom (orgazmi). Kadar se zadev lotim sama pa sploh ne. Vedno sem bila mnenja, da je enako tudi z mojimi kolegicami. Ampak, po zadnjih “babjih” klepetih in nekaj zaupnih pogovorih z moškimi prijatelji, precej dvomim.

Spolnost in zenski orgazem

 

“Redno orgazmiraš?! Joj kakšna srečnica si Eva!”

Tako mi je nazadnje rekla Nina, ko sva klepetali na kavi. Pogovor je, kot ponavadi, nanesel tudi na intimo in spolne igrice, nakar sva pristali pri orgazmih. Uboga Ninica že več mesecev ni prišla s svojim partnerjem. Ko sem jo vprašala kako se končuje njeno igranje z najzvestejšo prijateljico pa je odvrnila, da se kaj dosti ne ukvarja s tem.

Prva težava, ki sem jo hitro ujela v uho je bila, da se v seksu s partnerjem ne ujameta najbolje. On se ne bi preveč igral, hitro ima trdega in bi rad kar najhitreje zabodel svoje kopje med njene noge.

Ona pa obožuje predigro, oralo, dolgo igranje, pod prho, privlači jo seks na javnih krajih, …

“Draga moja, takole ne bo šlo!”

Sem ji zabrusila in jo postavila pred dejstva. S tipom živita sama, nista poročena, nimata otrok (ona jih z njim niti ne bi imela). Kaj za vraga potem delata skupaj?! Nina se je spremenila v inventar v njegovem stanovanju. Čeprav ji je všeč njegovo posvečanje pozornosti, mala darila in podobno, pa je vsekakor tik pred izhodnimi vrati, če želi še kdaj uživati v seksu. Imela je ljubimca za eno noč in še vedno sanjari o njem. Halooo bejba, zbudi se, pomahaj v pozdrav in novim doživetjem naproti.

Vseeno me je zanimalo kaj o orgazmih pravijo statistike

Izvedela sem, da se orgazmi sploh »ne dogajajo« tako pogosto kot sem mislila? Le 48% ljudi, torej manj kot polovica, doživi orgazem, ko seksajo?! Med tistimi, ki najbolj pogosto doživijo orgazem so: Italijani, Španci, Meksičani in Južnoafričani (66%). Tik za njimi so Brazilci (65%). Največ težav z doživljanjem orgazmov imajo bojda ubogi Kitajci (24%) in Japonci (27%). Za Japonce bi rekla, glede na to kar sem brala nazadnje o njihovem spolnem življenju. Delajo nenormalno dolgo, resnih partnerjev pa se izogibajo. Prevladujejo razne seks lutke, anime in drugi pripomočki.

Orgazem zame ni samo vrhunec telesnega zadovoljstva, ampak mi prinaša tudi svojevrstno notranje zadovoljstvo. Večkrat je bilo že dokazano, da je splošno počutje tistih, ki doživijo več orgazmov, bolje od tistih, ki jih doživijo manj. Še več, tisti, ki doživijo orgazem le enkrat na tri spolne odnose, so načeloma mnogokrat depresivni.

Razlike so, dokaj pričakovano, tudi med moškim in ženskim spolom. V povprečju 63% moških doživi orgazem med vsakim spolnim odnosom, medtem ko, na drugi strani, le 32% žensk doživi orgazem med vsakim seksom. In za dodatek: ženske lažje dosežejo orgazem, če masturbirajo, kot pa »spijo s svojimi moškimi izbranci«. Zanimivo, ne?!

Nekaj idej kako do več orgazmov

  • Masaža je zelo učinkovita predigra v iskanju orgazmov. Če si boš pred samim spolnim odnosom privoščil/a (erotično) masažo, je statistično celo 67%možnosti, da boš doživel/a orgazem.
  • Erotični oglasiMoški, če si bo tvoja izbranka med ljubljenem »pomagala z vibratorjem« si bo precej izboljšala možnosti, da doživi orgazem. Ne doživljaj tega kot poraz, gre le za dodatno popestritev in izživljanje njenih skritih fantazij.
  • Vzemita si nekaj več časa za predigro. Mnogo bolj so s kvaliteto orgazmov zadovolji tisti, ki si vzamejo malce več časa za uvod v seks, točneje, treba si je vzeti le 4 minute več.
  • Seksajta tam kjer vaju v danem trenutku najbolj “rajca”. Lahko je to v avtu, v kleti, v kabini za preoblačenje, pod prho, ali pa klasično v postelji.

Nekaj zanimivosti o orgazmih (baje)

  • Če redno doživljate orgazem imate mnogo manj možnosti, da boste doživeli srčni infarkt.
  • Orgazem zmanjšuje napetost. “Orgazmični” ljudje so načeloma bolj zrelaksirani in manj depresivni.
  • Če imajo ženske močne glavobole (migrene), je velika verjetnost, da se bodo bolečine (ob rednem doživljanju orgazmov) zmanjšale tudi do 50 odstotkov.
  • 32% žensk masturbira, ker tako laže zaspijo. Kako pravite, še zmeraj imate težave z nespečnostjo? Pomagajte si, vendar!
  • Orgazem zmanjšuje bolečino. Skoraj vsaka deseta ženska redno masturbira med menstruacijo, ker jim »božanje zagotovo zmanjšuje bolečino«.
  • Eva pomežikIn čisto na koncu … Vsaka četrta ženska se samozadovoljuje, ker se »potem cel dan počuti bolje.«

Ps. Vsi navedeni podatki so plod različnih medicinskih raziskovanj.

Jaz pa ti svetujem, da prisluhneš sebi, ugotoviš česa si želiš med rjuhami, kaj te najbolj privlači in to deliš s partnerjem ali partnerko v postelji.

DELI
Prejšnji članekZakaj Sugardaddy postaja trend
Naslednji članekSkrivnosti seksualnega zadovoljstva: Raziskovanje različnih tehnik
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

3 KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.