Osnove BDSM

BDSM, okrajšava za Bondage and Discipline (vezanje in disciplina), Dominance and Submission (dominanca in podrejenost), Sadism and Masochism (sadizem in mazohizem), je oblika spolne prakse, ki vključuje različne aktivnosti in dinamike moči.

Čeprav se morda zdi zastrašujoča za tiste, ki so novi v tem svetu, je BDSM predvsem osredotočen na konsenz, komunikacijo in varnost. Ta članek je namenjen vsem, ki jih zanima raziskovanje BDSM, a ne vedo, kako začeti ali na kaj je treba paziti.

Pri BDSM ne gre le za fizično stimulacijo, ampak vključuje tudi psihološke in čustvene elemente. Ključno je, da oba partnerja v celoti razumeta in se strinjata s tem, kar počneta. Preden se lotita raziskovanja BDSM, je pomembno, da se dobro pripravita, razpravljata o svojih mejah in pričakovanjih ter poskrbita za varnost.

1. Komunikacija in konsenz

Preden se lotita katere koli BDSM aktivnosti, je nujno, da se pogovorita o svojih željah, mejah in varnostnih ukrepih. Komunikacija je temelj vsakega zdravega odnosa, pri BDSM pa je še posebej pomembna. Pogovorita se o tem, kaj vama je všeč, česa se želita izogniti, in kakšne so vajine fantazije. Jasno izražanje teh želja in meja pomaga preprečiti nesporazume in zagotavlja, da bosta oba partnerja uživala.

Oba morata izrecno in svobodno privoliti v vsako aktivnost, ki jo nameravata preizkusiti. Vključita tudi dogovor o varnostnih besedah ali znakih, ki ju bosta uporabila, če bo kateri koli partner želel ustaviti ali spremeniti dogajanje. Varnostna beseda naj bo nekaj, kar ne bi običajno rekli med igro, da se izogneta zmedi.

2. Varnost in higiena

Varnost je ena izmed najpomembnejših stvari pri prakticiranju BDSM. Uporaba varnostne besede je nujna, saj omogoča vsakemu partnerju, da kadarkoli ustavi igro, če se počuti neprijetno ali ogroženo. Poleg tega se prepričajta, da imata pri roki vse potrebne pripomočke za hitro sprostitev iz vezi ali drugih restrikcij. Vedno preverita stanje opreme, preden jo uporabita, da se izogneta morebitnim poškodbam.

Higiena je prav tako bistvena. Uporabljajta čiste in sterilne pripomočke ter poskrbita za ustrezno nego kože po aktivnostih, ki vključujejo fizični stik, kot so udarci ali vezanje. Če uporabljata igle ali druge ostre predmete, poskrbita za sterilno okolje, da preprečita okužbe. Prav tako poskrbita, da sta oba čista in zdrava, preden se lotita katere koli igre.

3. Spoznajta opremo

BDSM vključuje široko paleto opreme, od preprostih predmetov, kot so vrvi in lisice, do bolj specializiranih pripomočkov, kot so biči in *dilatorji. Preden uporabita katero koli opremo, se prepričajta, da razumeta, kako se pravilno in varno uporablja. Nekateri predmeti, kot so vrvi, zahtevajo določene veščine, da preprečita poškodbe ali neprijetnosti. Oglejta si spletne vire, preberita knjige ali obiščita delavnice, da pridobita potrebne veščine.
*Dilator je izdelan iz nerjavečega jekla, njegova namembnost pa je, da se vstavi v sečnico in tako izboljša orgazme. Številni ga vključujejo v BDSM prakse, saj je odličen tudi kot mazohistični pripomoček.

Pomembno je, da postopoma uvajata novo opremo v vajino igro. Začnita z osnovnimi pripomočki in postopoma preizkušajta bolj kompleksne. Vedno preverjajta, kako se oba počutita med uporabo novih predmetov, in bodita pripravljena prilagoditi ali ustaviti igro, če se pojavi nelagodje ali dvom.

erotične fantazije

4. Psihološka komponenta

BDSM ni le fizična izkušnja, ampak tudi močna psihološka in čustvena dinamika. Dominanca in podrejenost igrata ključno vlogo, pri čemer eden izmed partnerjev prevzame nadzor, medtem ko se drugi podredi. Ta dinamika lahko vzbudi močna čustva in intimnost, ki presega običajne spolne odnose. Pomembno je, da oba partnerja razumeta psihološke vplive teh vlog in se o njih pogovarjata.

Raziskovanje vlog zahteva zaupanje in odprto komunikacijo. Redno se pogovarjajta o svojih občutkih in izkušnjah ter se prepričajta, da se oba počutita varno v svojih vlogah. Psihološka komponenta BDSM lahko pripelje do globlje povezanosti, vendar zahteva spoštovanje in pozornost do čustvenega stanja obeh partnerjev.

5. Negovanje po igri

Po koncu BDSM aktivnosti je nujno, da poskrbita za negovanje, znano tudi kot “aftercare”. To vključuje čas, ki ga partnerja preživita skupaj, da se fizično in čustveno umirita. Negovanje po igri lahko vključuje pogovor, objemanje, nego ran ali modric ter katero koli drugo dejavnost, ki pomaga obema partnerjema, da se sprostita in počutita varno.

Aftercare je ključnega pomena za vzpostavitev varnosti in zaupanja v BDSM odnosu. Pomaga preprečiti negativne psihološke učinke, ki se lahko pojavijo po intenzivnih izkušnjah. Vsak par bo razvil svoj pristop k temu, vendar je bistveno, da vključuje odprto komunikacijo in nego, da se zagotovi dobro počutje obeh partnerjev.

BDSM lahko ponudi intenzivne in izpolnjujoče izkušnje, če se ga lotimo s spoštovanjem, komunikacijo in skrbjo za varnost. Z upoštevanjem teh smernic bosta lahko varno raziskovala svoje fantazije in uživala v globlji intimnosti.

DELI
Prejšnji članekPrebudi njena čutila
Naslednji članekNa zmenku sem seksala z neznancem
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.