Petting je beseda, ki prihaja iz angleškega glagola »to pet«, ki bi ga v slovenščino lahko prevedli kot »ljubkovanje« in v prvotnem smislu pomeni ljubkovanje domače živali, torej hišnega ljubljenčka.

V svetu spolnosti za hišne ljubljenčke seveda ni prostora, vseeno pa se je spolne igrice, ki vključuje ljubkovanje telesa in spolnih organov partnerja, ne da bi prišlo do dejanske penetracije, prijelo takšno ime.

Spolnost in zenski orgazem

Petting in predigra ni eno in isto

Predigro seveda poznamo vsi, celo tisti moški, za katere je to zgolj nesmiselno izgubljanje časa, zaradi česar je tudi kvaliteten spolni odnos le domena njihovih mokrih sanj. A petting še zdaleč ni isto kot predigra, saj je namen slednje vzburjenje svojega partnerja (pa tudi samega sebe) pred dejanskim spolnim odnosom, medtem ko je petting tako rekoč sam sebi namen, saj se vse začne, nadaljuje in tudi konča zgolj pri ljubkovanju partnerjevega telesa z rokami ali ustnicami ter morda tudi z jezikom.

Zelo zanimivo je sicer to, da se predigra in petting v praksi ne razlikujeta prav veliko. V obeh primerih gre namreč za ljubkovanje z namenom spolnega vzburjenja, vendar se predigra dobesedno spremeni v petting takrat, ko partnerja ne preideta na dejansko penetracijo penisa in do orgazma prideta samo s pomočjo partnerjevih prstov, oziroma rok ter redkeje tudi ustnic ali jezika. Meja sicer je tanka, oziroma je sploh ni in prav zato prihaja do pogostega mešanja teh dveh pojmov.

 

Nevarnosti pettinga

Veliko ljudi, med njimi ogromno mladih, med katerimi je petting čedalje bolj popularen, je prepričanih, da s prakticiranjem le-tega ne more priti do nezaželene nosečnosti ali prenosa spolne bolezni, kar je na žalost zmotno.

Čeprav se penetraciji izognemo, to ni zagotovilo, da sperma, ki ob fantovem orgazmu pristane na dekletovem telesu, ne bo zašla v njeno nožnico in nato naprej, kjer bo oplodila zrelo jajčece in začela novo življenje. Iz istega razloga lahko pride do prenosa spolne bolezni, dejstvo ali dekle je devica ali ne pa prav tako ne igra velike vloge.

Seveda bi bilo nesmiselno trditi, da je možnost za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi ali nevarnost nezaželene nosečnosti enaka kot pri dejanskem spolnem odnosu, saj se tveganje precej zmanjša, vseeno pa je prisotno. Ena od najpogostejših nadlog, ki vas lahko doleti ravno zaradi velike aktivnosti ustnic, je recimo herpes.

eroticne zgodbe presenetila me je

Zakaj je čedalje bolj popularen?

Ker pri pettingu ne pride do penetracije, je pravzaprav priročna »luknja v zakonu« za vse, ki jim krščanske vrednote o vzdržnosti in »čistosti« do prve poročne noči nekaj pomenijo, obenem pa jih strast toliko duši, da se ne morejo zadržati.

Medsebojno zadovoljevanje do orgazma ni nevarno in izredno malo verjetno je, da bi vas zaradi njega minila potreba po spolnih odnosih v pravem pomenu besede.

Prav prijetna popestritev je lahko tudi med ženskim menstrualnim ciklusom, ko največ parov ne prakticira spolnih odnosov pa tudi sicer, saj največ žensk med penetracijo samo izredno težko doživlja orgazem, zato lahko tudi ob morebitnem prezgodnjem izlivu »delo« čisto enostavno dokončate s pettingom.

DELI
Prejšnji članekZakaj nekatere tako zelo privlači svinganje?
Naslednji članekIzkoristi svoj seksapil in zapelji sanjskega moškega
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.