Psihologi s področja spolnosti za popolno intimno doživetje priporočajo 4 faze seksa. Zase lahko rečem, da včasih potrebujem le eno, ampak …

Eva pomežikPrva faza se imenuje faza vzburjanja

Raziskovalci spolnosti (ne vem kako pogosto raziskujejo v praksi) trdijo, da se vse prične v prvi fazi. Ok, ja seveda se. Ampak kaj o tem pravi znanost?

V tej fazi se razvijajo psihološki ali mentalni dražljaji erotične narave. Težko oporekam trditvi, da je ta faza še kako potrebna pred vsakim spolnim odnosom. Zame velikokrat najbolj pomembna faza, a pridejo trenutki, ko tudi to (v daljši različici) z lahkoto preskočim. Čas trajanja te faze je lahko različen, strokovnjaki pa priporočajo naj bo ta čim daljši. O tem govorim, pri meni je lahko vzburjenje na vrhuncu v trenutku.

Druga faza se imenuje faza vzpenjanja

Naj bo, VZPENJANJE. Dragi moji znanstveniki, veste kaj je edino kar si jaz želim, da se vzpne?

Pri drugi fazi gre dejansko za fazo pred samim orgazmom, oziroma za najvišjo stopnjo faze vzburjanja. Partnerja se ne držita več nazaj, kot je to običajno pri predigri, ampak zadovoljujeta drug drugega z namenom doseganja vrhunca, ki pa je že tretja faza.

Meni po mojem tele faze ne gredo najbolje od rok (ali nog). Moram naslednjič vprašati svojega ljubimca na koliko faz bova tisti večer.

orgazem fetiši in davljenje

Tretja faza je orgazem

To je najkrajša faza spolnega odnosa in traja (žal) le nekaj sekund. Pri nekaterih so orgazmi daljši in bolj intenzivni kot pri drugih. Znano in dokazano je, da ženske po dolžini sexy Evaorgazma precej prekašamo svoje moške ljubimce. Pa morda še povsem relevanten podatek do katerega so prišli raziskovalci (verjetno s štoparico v roki) … ženski orgazem v povprečju traja 17 sekund, rekorderke pa se ponašajo še s precej višjimi številkami.

Jaz zase težko rečem, ker med orgazmom ne vem ne kje sem, kako mi je ime in koliko je ura. Moji ljubimci pa tudi ne meri koliko časa mi trese noge in telo, ter koliko časa gledam z belim. Pa še tole! Orgazem lahko ženska doživi na veliko načinov: vaginalni, klitorisni, analni (ja tudi tako nam pride), lahko tudi “špricamo” (squirting) in še kaj bi se našlo.

Zadnja četrta faza, je faza rešitve ali razrešitve

Kot že sam pod-naslov pove, se v četrti fazi osvobodimo preteklega dejanja in seveda skušamo čim dlje uživati v sladkosti tretje faze. Razdelitev spolnega odnosa na takšne faze ni popolnoma brez predmetna. Psihologi običajno takšno delitev uporabljajo za pomoč pri reševanju psihičnih težav oseb, ki v intimnem življenju ne doživijo pravega in pričakovanega zadovoljstva.

erotika in erotični oglasi

Kar se mene tiče gre za fazo, ko si jaz želim še enkrat, on pa nekaj menca in bi rad zadremal. Ampak jaz sem tako zajebana, da ljubimci pri meni nikoli ne končajo. No ja, vsaj ne v četrti fazi. Moje faze sežejo globoko v noč in kadar je treba, jih sprožim tudi sama s kakšnim “elektro-šokom”.

DELI
Prejšnji članekPodivjala po 40-em
Naslednji članekDebata o joških
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.