V moderni družbi ni nič nenavadnega, če določeni osebi druži zgolj seks. A tudi na tem področju obstajata vsaj dve različici, ki jih moraš poznati preden se zapleteš v kaj podobnega.

Le kdo še ni slišal za koga, ki ima partnerja samo za seks, sicer pa se kaj dosti ne družita oziroma se sploh ne. Niti ne klepetata preko spleta, se ne kličeta in si ne pišeta sporočil. Vraga, niti ne zapeljujeta se! Ampak, kaj je sploh razlika med prijateljstvom z dodatkom in prijateljem za seks?

*Bolj domači izrazi so nam tisti angleški: Fuck buddy, casual sex, friends with benefits

seks iz navade

Prijatelja za seks ali fuck buddys

Prijatelja za seks sta dve osebi, ki se načeloma sploh ne družita ali kaj dosti ne komunicirata. V resnici se morda niti ne razumeta najbolje ali pa nimata skupnih točk, oziroma sta si karakterno nasprotna. Ujameta pa se v seksu in v tem, da si takšne potešitve želita.

Ta dan, ob tej uri, tam. To je vse kar se morata dogovoriti. sledi nor, vroč seks, nakar oba potešena kreneta vsak svojo pot. Gre dejansko za spolno razmerje brez kakršnihkoli čustev kar ima za posledico, da se takšni ljubimci sila redko sprejo saj se nimajo zaradi česa. Veliko takšnih parov pa ima v resnici tudi resnega partnerja, a s svojim spolnim življenjem niso zadovoljni.

Manj vprašanj, manj boli.

Prijateljstvo z dodatkom ali friends with benefits

Kot že iz naziva lahko razberemo gre v tem primeru za nekoga, ki ga imamo za prijatelja s katerim pa občasno tudi seksamo (v obojestransko korist). Ampak prijateljstvo in seks ne gresta skupaj kajne? No ja, ni vedno tako. Poznam kar nekaj primerov kjer se dva frenda dajeta dol kadar jima “zapaše” in v tem ne vidita nobenih težav.

Oba sta na isti valovni dolžini, ne želita resnega razmerja in tečnobe nad seboj, ki bo ves čas spraševala kje je, kaj počne in kdaj pride. Seks je nekaj kar vsak od nas potrebuje zato tovrsten odnos (če je dogovorjen) ni prav nič slabega. Težava pri tej vrsti razmerja je le v tem, da prijatelja navadno čutita nekaj več eden do drugega kot pa v prvem primeru kjer smo govorili o prijateljih za seks.

Občasen seks ali Casual sex

Pri tej različici gre za neko mešanico zgoraj opisanih razmerij. Par druži uživanje v skupni spolnosti, odkrivanje fantazij in sproščen seks brez obveznosti. Za razliko od “prijateljev” za seks pa za občasen seks velja, ko se spolna partnerja redkokdaj (ali po naključju) srečata ne, da bi prej komunicirala na to temo.

Torej, zgodilo se mi je, da sem se na neki zabavi dala dol z Mariem in čeprav mi je bil seks z njim všeč nisem želela nobene nadaljnje komunikacije ali zveze z njim.

S tem sva se oba strinjala. Ko pa sva se po naključju čez dobrega pol leta srečala na obali in spila nekaj pijač, sva znova končala med rjuhami. No, tako nekako ali “why not sex?”.

Definitivno pa za vse opisane primere najdeš kar nekaj podobno mislečih na najbolj vročem portalu pri nas, na urgenca.com, kjer se spoznava 40.000+ potrebnih Slovenk in Slovencev!

DELI
Prejšnji članekZaupajte partnerju svoje seksualne fantazije!
Naslednji članek5 najboljših afrodiziakov!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.