Misel na prvi seks je lahko hkrati vzburjajoča in strah vzbujajoča. Obe občutji pa ovirata sproščenost in lahko povzročita težave.

Morda prvi seks sploh, ali pa prvi z novim partnerjem. V obeh primerih je zelo pomembno, da se dogovorita glede zaščite pred nosečnostjo.

Miselna priprava

Misel na prvi seks je lahko hkrati vzburjajoča in strah vzbujajoča. Obe občutji pa ovirata sproščenost in lahko povzročita težave. Vse, fante in dekleta, po navadi skrbi zaradi morebitne zanositve, pa kljub temu statistika kaže, da večina ne uporablja nikakršne zaščite ob prvem spolnem odnosu. Vedno pa obstaja tveganje zanositve in okužbe. Vemo, da kontracepcijskih tablet ni težko dobiti, kondome pa tudi lahko kupite domala v vsaki trgovini.

erotika in erotični oglasi

Če je treba s spolnim odnosom hiteti ali pa vaju lahko kdo zmoti, potem taka situacija ni ugodna, saj sta oba preveč živčna. Priporočljivo je, da se prvo občevanje dogaja na mirnem in ugodnem kraju, ne pa na zadnjem sedežu avtomobila.

Pričakovanja in stvarnost

Večina si želi, da bi bilo vse “prav”, kar pa je za večino tisto, kar vidijo v filmih ali berejo v knjigah, kar pomeni, da največkrat ni stvarno. Karkoli si vidva želita početi je prav, saj je vsak par nekaj posebnega. Eden od vaju ali oba imata lahko že nekaj, morda sta se že poljubljala, ljubkovala oblečena ali gola, doživela orgazem z masturbiranjem ali ob oralnem seksu, lahko pa je za oba prvikrat, da se vidita gola ali se sploh dotikata.

Pomembnost vzburjenja

Moški se lahko vzburijo že ob sami misli na seks ali pa ko vidijo telo svoje partnerke. Ženske po navadi potrebujejo dlje časa, da se toliko vzburijo, da se nožnica odpre in navlaži. Če je ženska živčna, lahko njena nožnica ostane zaprta in suha. Če je moški potrpežljiv in jo vpraša, kaj ji je všeč in če sama o tem lahko pove, pokaže, potem težav sploh ne bo. Če je občevanje boleče, je to lahko znamenje, da se nožnica ni dovolj ovlažila. V primeru, da je potrebna še dodatna ovlažitev, lahko posežeta po vlažilnih gelih. Ko si bosta partnerja bliže in se bosta dobro počutila drug z drugim, gel ne bo več potreben.

via GIPHY

Ali bo bolelo?

Nekatera dekleta čutijo ob prvem občevanju bolečino, saj  prediranje deviške kožice (himna) včasih boli, lahko pa se pojavi tudi manjša krvavitev. Včasih so verjeli, da pretrgana deviška kožica pomeni, da dekle ni več devica, kar pa je zmotno, saj se himen lahko pretrga že ob kakšni športni dejavnosti ali pa s tamponom. Nekatera dekleta čutijo bolečino zato, ker ne morejo dovolj sprostiti nožničnih mišic. Take pa potrebujejo več časa, da se sprostijo in da jim je udobno.

erotika in erotični oglasi

Kako se bom počutila?

Prvi seks ni nujno fantastičen. Za kaj takega je po navadi potreben čas, potrebno je spoznavanje partnerjevega telesa in partnerja v celoti. Seks bo vedno boljši, če se znata sporazumevati in razumeta potrebe drug drugega. Včasih moški suvajo pregloboko v nožnico, a bi se morali vedno prepričati, če pri tem partnerki ne prizadenejo bolečine.

Večina moških bo ob prvem spolnem odnosu doživela orgazem, večina žensk pa ne. Kot pri večini početij je tudi pri seksu tako; VAJA DELA MOJSTRA.

 

DELI
Prejšnji članekIntimni nakit
Naslednji članekNoč ima svojo moč
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.