Se je pametno “poparčkati” s sodelavcem ali sodelavko?

Znotraj službene veze so vse prej kot nezakonite, kljub temu pa ima mnogo podjetij politiko, ki temu nasprotuje.

Zakaj? Ali to pomeni, da se morate tovrstnim razmerjem izogniti? Ne, bodite pa previdni.

Kakor pes in mačka

Tako kakor pri vsakem drugem razmerju se tudi tu kaže možnost, da ne bo šlo vse gladko. To se lahko na koncu izkaže za zelo neproduktivno, saj bi morda morala kot sodelavca skupaj delati na nekem pomembnem projektu. Predstavljajte si, da morate narediti in ohraniti dober vtis na stranko; to je praktično nemogoče, saj s sodelavcem ne govorita, ali pa celo prevzameta vlogi mačke in psa.

seks v pisarni

Bodite diskretni

Če se, kljub prepovedi, odločite za pisarniško romanco, je najbolje ostati diskreten. Javnost naj niti ne pomisli, da se med vama plete kaj več kot samo prijateljstvo. Želita skupaj na kosilo vsak dan? Prav. Se želita potuhniti v eni izmed pisarn za kratkega in sladkega? Ne priporočamo. Med vsemi pravili, ki se jih morate držati med službenim časom, naj bo profesionalizem na prvem mestu.

Ohranite skrivnost

Če opazite, da se kdo izmed vaših kolegov pretirano zanima za vaše zasebno življenje, vljudno skrajšajte (končajte) pogovor ali zamenjajte temo.

Prste stran od ljubezenskih sporočil prek elektronske pošte!

E-pošta je idealen način za pošiljanje kratkih sporočilc svojemu izvoljencu z vsebino a la “mislim nate” ali “želim si te”, vendar ne pozabite, da ima večina podjetij prepleteno notranjo med računalniško mrežo, kar pomeni, da ima lahko vsakdo dostop do notranje pošte. S tovrstnim razkritjem lahko, če ne drugega, tvegate, da postanete tarča obrekovanja. Zato raje uporabite kakšen podoben servis za izmenjavo e-pošte, ali pa si v službi sploh ne pošiljajta sporočil.

Predvidita neljube posledice razdora vajine zveze

Ali vaš partner dela na istem oddelku kot vi ali v drugem nadstropju? Če služba od vaju zahteva, da morata na raznih projektih delati skupaj, je dobro o tej zahtevi premisliti, še lažje pa je prenesti nalogo na drugega člana delovne skupine.

Stvari, ki jih tvegate v zameno za zvezo s sodelavcem, vam veliko pomenijo, vendar to še ne pomeni, da ne morete odpreti vrat, če taka priložnost trka nanje. Vsekakor pa je vredno osvojiti preventivne ukrepe, v primeru, da bi šla vajina zveza po zlu. Poskušajte ohraniti razdaljo med kariero in ljubezenskim razmerjem.

DELI
Prejšnji članekVroča terapija v dvigalu
Naslednji članekNe želiš, da te kdo prepozna? Uporabi skriti način!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.