Ker ima boleč seks lahko več razlogov, je iskanje prave rešitve za odpravo bolečine podobno odkrivanju skrivnosti

Naštete rešitve ne bodo učinkovite za vsakega posameznika, je pa vredno vsaj poskusiti. Najprej poskusite ugotoviti, kaj je narobe. Odgovorite si na nekaj vprašanj:
• Kdaj je seks postal boleč, ali boli že od nekdaj?
• Kdaj se pojavi bolečina, je povezana z vzburjenjem, s penetracijo ali se pojavi ob orgazmu?
• Kje čutite bolečino – na točno določenem mestu ali je bolečina splošna?

Raziskujte

Če se do sedaj še niste samozadovoljevali, je morda čas, da s tem poskusite. In če vam ne povzroča bolečine si velja zapomniti na kakšen način in kaj ste pri tem počeli, seks z vašim partnerjem na takšen način morda ne bo boleč. V primeru boleče penetracije, se samozadovoljujte z vibratorjem ali dildom (ne pozabite na lubrikant), da odkrijete ali obstaja razlika med seksom s partnerjem in samozadovoljevanjem z umetnim penisom.

erotične igračke

Uporabljajte vlažilne gele

Eden najpogostejših razlogov za boleč seks je suha nožnica. Razlogov za to je lahko več, najenostavnejša in učinkovita rešitev pa je uporaba vlažilnega gela – lubrikanta, s katerim dodatno navlažite nožnico.

Erotični oglasiPogovorite se s partnerjem

Pri pogovorih o seksu se mnogokrat nelagodno počutijo celo partnerji, ki skupaj živijo že vrsto let, ko pa pogovor nanese na seksualne težave, je vse skupaj le še težje. Toda pogovor je lahko ključ do nebolečega seksa.

Četudi je razlog za bolečino povsem fizičen in se bolečino z zdravljenjem odpravi, je pomembno, da se pogovorite s partnerjem in svoje seksualne potrebe zadovoljujete na način, ki bo obema povzročal najmanj bolečine dokler zdravljenje ne bo končano. Boleč seks je po svoje lahko tudi pozitivna izkušnja, saj partnerja prisili, da se o spolnosti začneta pogovarjati in si tako ustvarita podlago za še boljše spolno življenje.

Preizkusite različne spolne položaje

Včasih bolečino povzroči pritisk na določeno točko telesa ali pa vam ne odgovarja penetracija pod določenim kotom. Poskusite z različnimi položaji in ugotovite kateri je za vas neboleč.

Obiščite zdravnika

Opogumite se in se pogovorite s svojim zdravnikom. Bolečine med seksom so lahko tudi simptom za kakšno drugo bolezensko stanje in vedenje o bolečinah mu bo morda pomagalo pri drugi diagnozi.

DELI
Prejšnji članekIn potem je z nje padel še zadnji košček zapeljivega perila…
Naslednji članekTočka G raj na zemlji ali le fantazija?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.