Dragi moji in drage moje, tokrat se bomo dotaknili nekaj pomembnih reči na temo obnašanja na spletu in v živo, ko govorimo o spletnih zmenkih.

V medijih v zadnjem času velikokrat zasledimo opozorila, da se ljudje čedalje pogosteje obmetavajo z različnimi žaljivkami in celo grožnjami. K temu seveda velik delež prispeva Začudena Evadejstvo, da se danes lahko že kdorkoli skrije za izmišljenim likom in terorizira ljudi na spletu. A tudi ti ljudje bi morali vedeti, da vse pač ni tako zelo enostavno in da je moč razkriti tudi njihovo identiteto.

A zaenkrat dovolj o tem. Tokrat se želim lotiti povsem določenega področja na spletu in to so spletni zmenki. Ne glede na to, ali gre za spletne zmenke, kjer ljudje iščejo resnega partnerja, ali pa morda za tiste nekoliko bolj žgečkljive (erotične) sorte, kot je to na primer na Urgenca.com, se je potrebno držati nekaterih napisanih, a tudi nenapisanih pravil.

Lažna identiteta 🛑

Nikoli, ampak zares nikoli, se na portalih za spletne zmenke ne smete lažno predstavljati! Gre za obnašanje, ki je v nasprotju s pogoji in pravili spletnega portala, a tudi širše. Lažno predstavljanje in zavajanje na katerikoli način ima lahko hude posledice. Celo prijavo ustreznim organom in preiskavo v primeru, da je zaradi tega nekdo utrpel določene posledice.

Po drugi strani pa to prav tako ni pošteno do preostalih uporabnikov, ki si želijo spoznati resnično osebo po svojih merilih. Zakaj torej lagati o svoji višini, letih, zakonskemu stanu in podobno, če pa se v živo nato vse razkrije? In dejstvo je, da so nekateri “prevaranti” celo užaljeni, ko z druge strani prejmejo očitek, da so na spletnem profilu videti drugače kot v živo.

Nekateri morda odpirajo profile na spletnih omrežjih, da bi malce vohunili, si ogledovali druge in morda našli koga, ki ga poznajo.

Takšnim težko rečemo “lažni”, vsekakor pa ne razumejo bistva portala za zmenke. Povsem na mestu je, da profile, za katere sumite, da so dejansko lažni, imajo objavljeno lažno (javnosti znano) fotografijo, ali neprimeren opis in nivo komunikacije, prijavite s klikom na povezavo “Prijavi zlorabo”. Podpora uporabnikom bo takšen profil preverila in ga po potrebi blokirala, morda celo izbrisala.

Objavljajte resnične in ažurne fotografije

sexy EvaPrav nobene usluge si ne boste naredili, če boste na svojem profilu objavili svojo fotografijo iz mladosti, ali pa iz časov, ko ste bili dejansko videti precej drugače. Vsi mi (tudi jaz) smo ponosni na določena obdobja in izgled v svojem življenju, kar pa še ne pomeni, da ne bi smeli biti zadovoljni s trenutnim videzom in leti, ki jih nosimo s seboj. Postavite se v kožo osebe, ki se preko spleta zaljubi v nekoga, ki je fotografijah videti 20 let mlajši in tudi toliko kilogramov lažji.

Potem pa pride na vrsto zmenek in enostavno ne morete verjeti, da nasproti vas stoji oseba, s katero ste dogovorjeni. Morda ste predobri v srcu, da bi to povedali na glas, a v vsakem primeru se zmenek ne bo dobro končal. V najboljšem primeru pa ne bo prišlo do drugega. Povsem enako je namreč na drugi strani, zato tega ne počnite.

Objavljanje lažnih fotografij

Še ena od kršitev vseh pravil in pogojev je objavljanje fotografij drugih oseb in pretvarjanje, da ste to vi. V prvi vrsti gre za kršitev avtorskih pravic, potem za krajo identitete (kaznivo), na koncu pa še za zavajanje in predstavljanje za nekoga drugega. V takšnem primeru se dejansko igrate z ognjem in ne le s srci ostalih uporabnikov na spletnih portalih za zmenke.

Če ste dogovorjeni, bodite tam

Uporabniki občasno razočarani poročajo, da so bili dogovorjeni za zmenek v živo, a se oseba, s katero so bili dogovorjeni, tam ni prikazala. Žal mora odgovornost za takšno početje prevzeti oseba sama, a dejstvo je, da se to vsekakor ne spodobi.

Če ste pred zmenkom nenadoma dobili “hladne noge”, se prestrašili, ali pa je prišlo kaj vmes, potem to sporočite. Da se enostavno ne pojavite, ni za nikamor. Postavite se v kožo osebe, s katero ste bili dogovorjeni. Gre za bonton, kulturo in nenapisano pravilo, ki pove veliko o vas.

erotika in erotični oglasi

V spletnih pogovorih ne zavajajte

Ne izdajajte se za drugo osebo, prav tako ne opisujte sebe kot nekaj, kar niste. Denimo, da ste uspešen zdravnik, športnik ali pa aktiven hribolazec, čeprav ste bili nazadnje na sprehodu pred leti. Namen spoznavanja preko spleta je prav v tem, da se najdejo osebe, ki imajo skupne točke, jih veselijo enaki ali podobni hobiji, ali pa imajo radi živali. Le zakaj bi lagali, da obožujete pse, ker ste na profilu osebe videli fotografijo s psom? Da bi se ji prikupili? Morda, do prvega trenutka, ko ji bo jasno, da to ne drži.

Če vam ne odgovori, še ne pomeni, da ne obstaja

Zgodi se, da imajo posamezniki zares veliko oboževalcev in s tem v zvezi tudi precej poln predal s sporočili. Na vsa enostavno ne zmorejo odgovoriti, nekateri pa jih ne pritegnejo, Eva pomežikker niso dovolj izvirni. Zelo na kratko povedano. A to še ne pomeni, da gre za lažne profile, ali ljudi, ki so po naravi ignoranti.

V komunikaciji bodite iznajdljivi in v prvem sporočilu ne napišite samo “Ojla” ali pa “Kako si?”. Takšna prva sporočila so v 99% primerov obsojena na pozabo. Bodite unikatni, napišite nekaj iz srca, bodite zabavni, vsekakor pa prej preverite profil osebe, s katero se pogovarjate. Tam boste našli marsikaj zanimivega (kaj ji je všeč, s čem se ukvarja, hobiji …). Pripnite kakšen zabaven gif ;).

Virtualni odnosi se ne obnesejo

Nekateri menijo, da je dovolj, če so z nekom v stiku samo preko spleta. Na začetku se takšno povezovanje izkaže za zelo dobrodošlo, saj močno skrajša čas tistega prvega spoznavanja. A potem vendarle nastopi trenutek, ko si eden izmed udeležencev pogovora želi zmenka v živo.

Če ste oseba, ki se raje skriva za tipkovnico, potem boste v nekem trenutku razočarani, verjetno pa bo še bolj razočaran vaš sogovornik. Seveda ni nič narobe, če vzdržujeta tudi virtualno komunikacijo, na Urgenca.com imate v ta namen celo super orodje, ki se imenuje AVDIO/VIDEO klic, ampak … ko pride čas, je vseeno še bolj “sladko v živo.

Bodite strpni

Nestrpnost se ne obnese, bodisi je ta iniciirana s strani sogovornika, ali, če gre zgolj vaš način komunikacije. Verjetno si tudi sami ne želite nestrpnega sogovornika. Ker vemo, kaj vse nestrpnost pomeni, pa dodajmo še eno obliko, ki morda sodi v to kategorijo.

Oseba, ki brez kakršnegakoli povoda (morda zaradi slabih izkušenj iz preteklosti) napade sogovornika in ga obtoži, da se pretvarja, da je v resnici poročen, da zagotovo ni takšen kot je na slikah in podobno. Dogaja se celo, da takšen uporabnik prijavi profil nekoga drugega, ki ni storil nič narobe. DA, tudi to se žal dogaja, zato poudarjam … bodite strpni drug do drugega in svet bo lepši.

Pa naj bo virtualni, ali pa tisti resnični!

DELI
Prejšnji članekKaj moški ljubijo v postelji?
Naslednji članekPreko Zooma ni šlo
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.