Spolni položaji in njihove prednosti

Spolni položaji

Partnerja naj raziskujeta in se spoznavata skozi intimo, ter ugotovita kaj jima v postelji najbolj ugaja

Kako zelo napačno je, če povezujemo različne spolne položaje samo s spremembo, zagotavljanjem raznolikosti v spolnosti. Seveda pomenijo različni spolni položaji večjo pestrost in raznolikost v spolnosti, a predvsem pokrivajo raznolikost potreb, ki jih imamo posamezniki v spolnosti.

erotika in erotični oglasi

Kaj sploh to pomeni?

Čeprav se ljubimo, se imamo radi ali seksamo, ali kakorkoli že imenujemo spolnost in spolni odnos, nismo vedno enaki z vidika tega, kaj pričakujemo od spolnosti v določenem trenutku. Kakršnikoli smo že, ne bomo zadostili svoji potrebi in ne bomo zares zadovoljni znotraj spolnosti, če ne bomo prejeli to, kar iščemo in kar potrebujemo v nekem določenem trenutku.

Velikokrat pride do nesporazuma med partnerjema ravno zaradi te neskladnosti različnih potreb. Če nismo zares intimni v odnosu, če ne znamo prisluhniti (ne toliko besedam, ampak predvsem pogledom, dotikom, kretnjam, mimiki obraza in drži telesa), ne bomo opazili dejanske potrebe partnerja. Ljudje, posebej ženske, smo pač takšni, da pričakujemo od partnerja, da opazi naše želje. Ja, včasih je bolje, da rečemo kar same: »Ej, dragi, bi se malo cartala?«.

Z izjemo drugih posebnosti spolnega odnosa (dolžina predigre, ipd.) različni spolni položaji pokrivajo ravno te naše posebne potrebe. Če želimo intimno povezanost, občutek bližine, moramo slediti osnovnim usmeritvam: gledanje v oči, čim večja prekritost teles (telesi se dotika z velikim delom površine) in dotikanje partnerjev z istim delom telesa (usta na usta, jezik na jezik, nos na nos, roke na roke, noge na noge, spolni organi na spolne organe).

via GIPHY

Saj veste, kako zelo n.pr. vzburi oralna stimulacija partnerja, a dejansko je povezanost, bližina tu v »drugem planu«. Poljub na koncu »popravi« zadevo. Veliko moških dela ogromno napako, ker po oralni stimulaciji ne nadaljuje s poljubljanjem. Večina žensk to nekako pričakuje.

erotika in erotični oglasi

Drugi vidik različnih spolnih položajev

Ta izhaja iz posebnosti draženja različnih delov spolnih organov oziroma erogenih con. Najprej pojasnilo: vse oblike spolnih položajev omogočajo draženje posameznih delov ženskih spolnih organov (ščegetavček, točka G, maternični vrat). Seveda moramo položaj nekoliko prilagoditi in temu ustrezno uporabiti drugačen način ali tehniko draženja (razlike v načinu suvanja, globini penetracije, gibanju – n.pr. kroženje, gibanje nazaj in naprej, ipd.).

Seveda pa so določeni spolni položaji bolj ustrezni z vidika naših posebnosti, tako telesnih značilnosti kot spolnih organov (dolžina in debelina penisa, dolžina naše postave in partnerjeve, teža, posebnosti nožničnega kanala, ipd..). Če želimo usklajenost, moramo vedeti, da določa gibanje, ritem tisti partner, ki je zgoraj. Kdo naj bo »zgoraj«? Velikokrat je to povezano z različnimi hotenji. Včasih želimo ženske občutek »dajanja«, »predajanja«, da nas moški »jemlje«, ipd. Logično je, da bo moški zgoraj ali morda zadaj. Če si »jemljemo« ženske moškega, potem smo me zgoraj in vodimo »igro«.

via GIPHY

OSNOVNI POLOŽAJI IN VARIACIJE NANJE

Kolikor vseh možnih položajev je v spolnosti, je dejstvo, da jih lahko povežemo v najbolj značilne. Vse ostalo so samo variacije na isto temo, kjer prilagajamo osnovni položaj glede na to, kateri del nožnice želimo posebej dražiti, želimo plitko ali globoko penetracijo, želimo gledati in uživati ob uživanju partnerja, ipd.

DELI
Prejšnji članekKakšne so v seksu Štajerke, Primorke, Prekmurke ...?!
Naslednji članekZanimivosti iz sveta seksa!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.