Strap-on proteze niso samo za lezbične prizore v filmih in za ženske, ki igrajo moško vlogo. V strap-on igricah uživajo mnogi heteroseksualni pari, pa tudi nekateri gejevski pari.

Strap-on seks je lahko zabaven za vse. Z nekaj domišljije lahko strap-on proteze vnesejo vznemirljivost, igrivost in večjo intimnost v vsak seksualni repertoar.

Kaj je strap-on proteza?

Strap-on je kombinirana seksualna igračka sestavljena iz dilda, ki je pritrjen na pas, ki se ga (pas) potem opaše okrog pasu ali bokov. Pas, ki drži dildo, ima najpogosteje trikoten sprednji del, ki se nasloni na žensko vulvo ali bazo moškega penisa, spredaj ima odprtino ali obroček v katerega se namesti poseben dildo s ploščatim dnom. To daje ženski umetni penis točno na tistem mestu, kjer bi sicer visel pravi, moškemu pa dodaten penis točno pod njegovim lastnim.

Nekatere strap-on proteze so narejene tako, da jih lahko nosijo tako ženske kot moški, spet druge so narejene bolj za ženske – z dodatnim vaginalnim ali analnim dildom znotraj proteze.

Zakaj bi kdo sploh želel uporabljati strap-on?

Zakaj ves trud okrog strap-on proteze? Veliko dildo uporabnikov uporablja navaden dildo in ga vodi z roko. Toda strap-on seks ponuja drugačno, edinstveno izkušnjo, ki ustvarja edinstveno erotično povezanost med partnerjema.

 

 • Ob uporabi strap-on proteze imate proste roke za dotikanje na vse mogoče senzualne načine.
 • Strap-on omogoča uporabo vaših bokov in ustvarja močnejšo izkušnjo.
 • Strap-on omogoča upogibanje telesa. Ženska lahko igra vlogo moškega in uporablja svoje boke na način kot jih uporabljajo moški.
 • Strap-on omogoča moškim, da vodijo igro kot, da bi imeli dve erekciji simultano. Nekateri moški uživajo v uporabi strap-on dilda, ki je opazno večji ali manjši kot njihova lastna erekcija. Možnost imeti 2 penisa odpira tudi možnost dvojne penetracije – analne in vaginalne hkrati.
 • Strap-on proteza lahko pomaga kompenzirati motnje v erekciji. Če ima moški motnje erekcije, je proteza lahko vzajemno zadovoljujoč način za izvajanje vaginalne penetracije.
 • Za tiste, ki uživajo v erotičnem perilu ali preoblačenju, strap-on proteza poskrbi za edinstven vizualni učinek, ki je za mnoge pare vznemirjujoč.
 • Strap-on lahko poglobi partnersko intimnost. Mnogi pari se ne pogovarjajo veliko o njihovem seksualnem življenju, samo izvajajo ga. Ker strap-on seks vzpodbuja eksperimentiranje, se pari morajo pogovoriti kako želijo to novo igračko uporabljati. To opogumlja pare, da se bolj odprto pogovarjajo o seksu kar povečuje intimnost in je lahko tudi zelo vznemirjujoče.

Kako nositi strap-on protezo?

Strap-on proteze so izdelane v eni velikosti (one size fits most). Nekatere imajo elastične pasove za pripenjanje, ki ne potrebujejo prilagajanja dolžine, spet druge imajo pasove pri katerih si sami prilagodite dolžino. Za namestitev strap-on proteze enostavno vstavite dildo v odprtino in oblečete strap-on kot hlačke. Prilagodite si trakove za pripenjanje dovolj tesno, da bo strap-on pri miru, vam pa bo še vedno udobno. Če vam po prilagoditvi dolžine ostane zelo dolg trak, ki visi stran, ga lahko enostavno odrežete.

erotične igračke

Izbira pravega dilda za vaš strap-on

Strap-on proteze so v prodaji najpogosteje v setu, ki vključuje dildo, ki se idealno prilega pasu za pripenjanje. Morda ba bi si želeli dodati še kakšen dodaten dildo – nekaj nasvetov:

Strap-on dildo mora imeti ploščat zaključek na dnu. Ploščat del pomaga zadržati dildo tesno v odprtini, da ne zdrsne ven, hkrati pa daje oporo, ko se uporabnik premika z boki.

Nekateri strap-on dildi štrlijo naravnost ven, spet drugi se ukrivijo. Ukrivljeni modeli omogočajo več raznovrstnosti. Glede na to kako so umeščeni skozi sprednjo odprtino, so lahko ukrivljeni navzgor, v stran ali navzdol. Vsaka pozicija ustvarja drugačno erotično stimulacijo.

Za strap-on užitek

 • Strap-on je bolj kompleksen kot ostale seksualne igračke in občutek je lahko nenavaden. Vzemite si čas. Dildo se mora tesno prilegati odprtini in trakovi za pripenjanje morajo biti dobro pričvrsteni. Bodite potrpežljivi s tovrstnimi seksualnimi igračkami, sami s seboj in z vašim partnerjem. Na začetku se lahko počutite okorno.
 • Vedno uporabljajte zadostno količino lubrikanta. Vaš dildo in tudi vsak del telesa na katerem imate namen uporabiti dildo, naj bo dovolj navlažen pred vstavljanjem.
 • Strap-on proteza omogoča uporabniku, da ima proste roke med erotično igro. Uporabite jih na drugih mestih.
 • Nekateri pari radi raziskujejo simulirano felacijo v kateri prejemnik sesa dildo. Če je bil dildo vstavljen analno, naj bo pred felacijo opran s toplo vodo in milom oz. očiščen s čistilom za seksualne igračke.
 • Če strap-on dildo nosi moški in je ženska dovzetna za dvojno penetracijo, lahko moški vstavi penis in strap-on dildo simultano v vagino in anus.
 • Ko strap-on dildo nosi ženska, sprednji del po navadi pokrije klitoris. Nekatere ženske uživajo v stimulaciji klitorisa, ki jo ustvarja pritisk spodnjega dela dilda na klitoris med gibanjem. Spet druge pogrešajo direktno stimulacijo klitorisa. V tem primeru sezite pod sprednji del, da dosežete klitoris ali zrahljajte pasove in sprednji del dvignite, lahko pa ga tudi pomaknete v stran, da dosežete klitoris.

Če ste prebrali do sem, ste gotovo pripravljeni preizkusiti strap-on dildo, saj lahko doda povsem novo dimenzijo v vašo seksualno rutino. In ne pozabite. Strap-on seks ne pomeni izključno strap-on seksa. Večina parov, ki uporabljajo strap-on dildo, te igračke ne uporablja ob vsakem seksu, temveč le občasno, ko si tega zaželijo.

Vsekakor pa ste vi tisti, ki odločate kdaj boste strap-on uporabili. Bodite odprti, uporabljajte zadosti lubrikanta … in uživajte!

DELI
Prejšnji članekStrasti med oblaki
Naslednji članek10 trikov do najboljšega orgazma!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.