Te rajca svinganje? Potem spadaš med 50% moških in žensk, ki se (sodeč po anketah) občasno poigravajo s to mislijo, od teh pa le kakšnih 15% te fantazije tudi uresniči.

Vendar pa je skupinski seks ali izmenjava partnerjev, kar velika večina ljudi pozna pod splošnim izrazom »svinganje«, veliko več kot zgolj nedolžna zabava. V primeru, da se boste novim dogodivščinam naproti podali nepripravljeni, vam v najslabšem primeru grozi razpad partnerske zveze ali celo okužba s spolno prenosljivo boleznijo.

Svingerji

Kaj sploh je svinganje?

Ena najpogostejših moških spolnih fantazij je, da bi se po srečnem naključju znašel v postelji z dvema dekletoma (če sta biseksualni, je to samo še en plus), toda tudi ženske ne zaostajajo dosti za njimi, saj veliko število povsem srečno poročenih predstavnic nežnejšega spola sanjari o tem, da bi imela samo zase dva postavna, obdarjena in vzdržljiva žrebca.

Seveda jih največ tega ne bo nikoli priznalo ali glasno izrazilo te želje, vseeno pa se v različnih medijih za odrasle lahko zasledi ogromno število oglasov parov, ki iščejo posameznico (in redkeje posameznika), ki bi se jima pridružila v postelji.

Čeprav velja splošno prepričanje, da se slednjemu že lahko reče skupinski seks, je to le napol res. Pravi svingerji bodo namreč brez dlake na jeziku priznali, da to ni zgolj zabava, s katero bi skušali izboljšati svoje spolno življenje, pač pa že kar način življenja. To, da povabiš v posteljo še eno posameznico ali posameznika, pa je resnično samo preganjanje seksualne monotonosti.

Prava svingerja sta povečini srečno zaljubljena in, s svojima življenjema, zadovoljna posameznika v zgodnjih štiridesetih letih, ki jima še na misel ne pride, da bi zapustila drug drugega.

Vendar pa jima je enostavno všeč imeti spolne odnose tudi z drugimi ljudmi in ju hkrati vzburja, če vidita svojega partnerja z drugo žensko ali moškim ali pa le vesta, da je temu tako.

Tudi med svingerji namreč obstajata dve poglavitni razliki in sicer so na eni strani ljubitelji »zaprtega svinganja«, ko dva para zgolj zamenjata partnerja in se nato zabavajo ločeno ter na drugi strani »odprti svingerji«, ko se v eni postelji znajdejo štirje ali celo več ljudi. V obeh primerih naletimo tudi na pojav »mehkega svinganja«, ko se partnerji zamenjajo le za čas trajanja predigre, vendar ta praksa na splošno ni tako priljubljena.

Pozor, ni za vsakogar!

Če ste se odločili, da je sanjarjenja dovolj in ste željo zaupali svojemu partnerju, ki mu je bila ideja na prvi pogled všeč, morate biti seznanjeni z dejavniki tveganja in predvsem psihično izredno močni. Svinganje je sicer namenjeno zgolj zabavi in užitku, vendar vsekakor ni za vsakogar.

Svojega partnerja boste gledali med flirtanjem in spolnimi odnosi z drugo žensko ali moškim in čeprav boste to morda naredili le enkrat, saj bosta ugotovila, da to pač ni za vaju, boste morali živeti s tem, da sta »prevarala« drug drugega.

Ne začnita na vrat na nos iskati para, s katerim bi preizkusila to novost. Pogovarjajta se o tem, morda lahko kdaj v postelji tudi preizkusita kako bi bilo, če bi bila ta trenutek poleg vaju še dva tujca, ki ju komaj poznata in šele ko boste resnično prepričani, da je v vaši glavi vse urejeno in da ne bo tik pred zdajci prišlo do napada ljubosumja, se lahko začneta pripravljati na spolno avanturo.

Svinganje, žal, ni zdravilo za monotonost v zakonskem življenju in posledično v postelji. Če mislite, da boste s tem znova zakurili ogenj svoje veze, ki počasi ugaša, se motite, saj boste zgolj pospešili njen propad, dokler se ne bosta dokončno razšla, vam pa ne bo jasno, kaj ste sploh naredili narobe. Svingerski pari so ljudje, ki so v svoji vezi dejansko srečni, partnerja pa so pripravljeni deliti le v postelji in nikjer drugje.

Imejte v glavi, da bo morda drug moški ali ženska v postelji veliko bolj vroč/a od vašega partnerja, vendar pa je to tudi vse kar lahko dobite. Tako zapletena stvar kot je ljubezen, v svet svingerstva nikakor ne spada!

swingerji

Ena od premnogih raziskav pravi, da so moški, ki radi gledajo svojo partnerko z drugim moškim ali pa si tega zgolj želijo, prikriti homoseksualci. V vprašanje, koliko to drži, se ne moremo spuščati, saj konec koncev to ve vsak človek zase, dejstvo pa je, da med svingerji biseksualnost ni popolnoma nič posebnega.

Ko bosta iskala primeren par, imejta v glavi, da morda ni pravi prvi, ki vama bo prišel nasproti. Za začetek se dobite nekje, kjer se boste lahko sproščeno pogovarjali in predvsem na nevtralnem terenu (vaš ali njun dom ne pride v poštev), spoznajte se, ugotovita čim več o njiju, pustita da onadva ugotovita čim več o vaju in šele po medsebojnem pogovoru se odločite ali sta prava ali ne. Ne mislite samo nase, ampak upoštevajte tudi želje partnerja.

Morda je moški, oz. ženska res huda seks bomba, toda če drug partner vašemu ni všeč, se boste s tem morali sprijazniti. Tu ne bo pomagalo nobeno prepričevanje, češ, saj ne more biti tako hudo ali pa, saj lahko malo potrpiš zame. Tu ne sme biti egoizma!

Brez kondoma nikar!

Čeprav nam današnji čas ponuja mnogo več stvari kot so jih imeli na razpolago naši starši, so z njimi prišle tudi manj prijetne stvari, med katerimi najdemo tudi spolne bolezni. Žal pred njimi ni varen nihče, ki ne živi zglednega družinskega življenja, zato se v spolne avanture z neznanci ne spuščajte brez kondoma. 

Morda sta povsem zdravi osebi, ravno tako kot vidva, toda tako kot vi, tega ne morete vedeti za njiju, onadva ne vesta za vaju in med svingerji (še posebej tistimi, ki veliko izmenjujejo partnerje) je uporaba kondoma nekaj samoumevnega. Seveda obstaja možnost da se zadržite, vsi štirje opravite teste za spolne bolezni, vendar je kaj takšnega malo verjetno.

V primeru, da bosta naletela na nagovarjanje, da zaščita ni potrebna, ker ste tako ali tako vsi štirje zdravi, je to že prvi znak za alarm in svetujem vam, da se v tem primeru diskretno umaknete (se še sprašujete zakaj ni najbolj pametno da se na prvem zmenku dobite pri vas ali pri njiju?) in iščete naprej.

Če boste z njima ostali v stikih tudi po prvi noči in se bo med vami spletlo čisto pravo prijateljstvo, postane tudi kondom nekaj nepotrebnega (seveda pa naj vaša partnerka ne pozabi na redno jemanje kontracepcijskih tablet, sicer zna čez devet mesecev priti do izredno neljubih situacij), vendar so takšne veze bolj izjema kot pravilo.

Svingerstvo je v osnovi zabava za odrasle, a vsekakor ne nedolžna. Z njo lahko svojo vezo močno začinite in celo okrepite, lahko pa jo čisto mimogrede razbijete, zato se ne spuščajte na to področje, če vidite, da med vama škriplje. In za konec, če vi sanjarite o skupinskem seksu, a hkrati veste, da je vaš partner bolj ljubosumne sorte (ali celo bolestno ljubosumen), obdržite to željo zase. Z njim si je ne boste mogli izpolniti.

DELI
Prejšnji članekFuk za pol stoletja
Naslednji članekKako ohraniti spolno zdravje
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

1 KOMENTAR

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.