Prav gotovo se boste strinjali in strinjale z mano. Penis je definitivno zelo pomemben za oba spola, tako za moške kot za ženske!

Seveda se ženske z njim ne ukvarjamo niti ne razmišljamo o njem toliko kot moški (čeprav si večina moških želi ravno to). Tudi to je logično, saj je penis sestavni del njihovega telesa in ne ženskega. Tudi moški se ne ukvarjajo z našimi “zadevami” toliko in na način, kot si včasih ženske želimo.

erotika in erotični oglasi

Določena vprašanja, problemi ali razmišljanja o penisu se pojavljajo vedno znova. Takrat, ko mislite, da se prav zares ne da napisati nič novega o penisu, ker je vsem vse jasno, se znova in znova pojavljajo vprašanja. Logično, saj prihajajo nove generacije z vprašanji, ki so jih predhodne (ali jih naj bi!) že razrešile. Na določen način »perpetum mobile«. Tisto, kar je zanimivo ali ključno za kvaliteto našega življenja, je generator samega sebe. In seveda življenja nasploh.

NEKOLIKO NERESNO  …  IMA PENIS KOST ALI KAKO “STOJI”, ČE NIMA KOSTI?

Čeprav ima večina samcev znotraj družine sesalcev v penisu kost, pri moških ni tako. Osnovna funkcija kosti v penisu samcev je izvedba spolnega odnosa. Zanimivo je, da jo imajo z izjemo človeka vsi primati. Leta 2006 je evolucijski biolog Richard Dawkins postavil tezo, da je odsotnost kosti v penisu človeka posledica naravne selekcije žensk pri izbiri moških za spolne odnose. Ženske so izbirale zdrave moške. Slaba erekcija je pogosto povezana z raznimi boleznimi.

velikost penisa

Nekateri trdijo, da je razlaga biblijskega “rojstva” Eve iz Adamovega rebra, napačno razumljena; dejansko bi naj Bog ustvaril Evo iz kosti Adamovega penisa. To pojasnjuje, zakaj je Adam nima (ali nima več).

Pa pojasnimo to “stoječo zadevo”

Moški penis predstavljajo tri plasti tkiva, ki imajo obliko cilindra ali valja. Dve plasti tkiva sta večji (večji obseg) in ležita vzporedno druga ob drugi (parni brecili ali kavernozni telesi oziroma erektilno tkivo), tretja plast je nekoliko manjša in leži nekako med njima (brecilo sečnice, ki obdaja sečnico in se zaključuje v glavico penisa). Erektilno tkivo je iz gobastega tkiva, ki ga obdaja čvrsta opna.

Erotični oglasiV tem tkivu je poseben žilni sistem, ki uravnava dotok in odtok krvi v in iz penisa, kar omogoča hitro nabrekanje tega tkiva in posledično povečanje in otrditev penisa. Gre za erekcijo, ki pomeni zmožnost doseči in ohraniti zadostno čvrstost penisa za uspešno penetracijo in dokončanje (ejakulacija) spolnega odnosa. Moški penis torej ne potrebuje kosti, da bi lahko zadostil svoji primarni funkciji izvedbe uspešnega spolnega odnosa.

Kako sploh nastane erekcija?

Penis je v mirujočem stanju mehak in načelno penetracija ni možna (samo omemba, da je ob posebnih tehnikah in skupnem sodelovanju partnerjev penetracija možna tudi v primeru nezadostne erekcije). Najbolj pomembno dejstvo je, da se erekcija začne v možganih. Precej spominja na ustrezno vzburjenje ženske, ki omogoča doseganje orgazma pri ženski, kajne?

seksi misicast moski

Ob vzburjenju (spolnem vzburjenju) se preko posebnih kemičnih reakcij kot posledice vzburjenja in impulzov iz možganov, sprostijo gladke mišice, ki sestavljajo stene dovodnih žil oziroma arterij v penisu. Drugače so te mišice napete. Zaradi razširjenih dovodnih arterij se poveča dotok krvi v penis in napolni gobasto tkivo s krvjo.

Napolnjeno gobasto ali erektilno tkivo stisne odvodne žile ali vene, zato se odtok krvi iz penisa zmanjša (vene so slabo prehodne). Penis se napolni s krvjo, nabrekne in otrdi. Erekcija pomeni, da je kri “ujeta” v penisu oziroma dotok krvi v penis je večji kot odtok krvi iz njega. V času erekcije je v penisu šestkrat več krvi kot v mirujočem stanju.

Erekcija traja tako dolgo, dokler ne pride do ejakulacije ali izliva semenske tekočine. Prav tako lahko erekcija preneha, če pride do motenj impulzov (n.pr. spolnih dražljajev), ki so erekcijo povzročile, čeprav ejakulacije še ni bilo (brez teh impulzov iz možganov preko hrbtenjače v penis, ni stanja, ki bi vzdrževalo ustrezno količino krvi v penisu). Dotok krvi in pritisk na odvodne žile ali vene se sprosti, kri odteče iz penisa in penis ohlapne.

LAHKO ŽENSKA ZANOSI, ČE “PAZIM” ALI KAKO JE S PRED-IZLIVOM?

Večina moških se prvič sreča z pred-izlivom v letih odraščanja, ko je raven testosterona s svojimi nepredvidljivimi in neukrotljivimi pospeški nekaj, kar še ne obvladujejo najbolje. Nekaj seksualnega impulza, povzročenega z »nedolžnimi« (seveda z vidika deklet) dotiki, poljubi ali »ustrezno« razkritimi atributi deklet, povzroči v teh letih »mokroto« v hlačah.

Za nepoučenega fanta v puberteti nekaj, kar je lahko neprijetno ali nerodno, posebej, če so mokre tudi hlače in tega ni mogoče skriti. Vsa skrb je seveda v celoti odveč, saj gre za normalno stvar, ki ima (kot vse) svojo funkcijo. Govor je o pred-izlivu.

Če gre za spolnost, potem ima vlažnost vedno pozitiven predznak (ali skoraj vedno). Pred-izliv, ki je po navadi prozorne do belkaste barve, se pojavi pred samim orgazmom in ejakulacijo. Sama količina pred-izliva je zelo različna in nima posebnega vpliva. Osnovna naloga pred-izliva je izboljšanje plodnosti samih semenčic.

Penis ima dve funkciji: predstavlja način in pot, po kateri semenčice pridejo v nožnico, in je pot, po kateri se iz telesa moškega izloči urin. Pot je torej ista. Ker je urin kiselkast, kislo okolje pa ni ustrezno za semenčice, je pred-izliv tisti, ki »očisti« pot, po kateri gredo semenčice v času ejakulacije.

Zmanjšuje torej kislost okolja, skozi katerega se pri ejakulaciji pomika sperma s semenčicami.

Ne glede na to je pred-izliv najboljši in najbolj naraven lubrikant, tako pri penetraciji kot pri samozadovoljevanju. Je nekoliko spolzka, viskozna, gladka tekočina in enkraten za ta namen.

Pred-izliv ali Cowperjeva tekočina prihaja iz Cowperjevih žlez in načelno v njem ni skoraj nič ali sploh nič sperme. V pred-izlivu so prisotne majhne količine sperme, če je moški pred kratkim doživel orgazem in potem ni uriniral. V tem primeru se v pred izlivu pojavijo zaostale semenčice, ki se prenesejo v nožnico. Ne pozabimo, da je za oploditev dovolj ena sama semenčica. Vloga pred-izliva glede plodnosti je lahko tudi takšna, kot si jo morda ne želimo. Seveda, če prakticiramo “varen seks” v smislu preprečevanja zanositve z umikom pred ejakulacijo.

No takole, tega morda še niste vedeli, je pa dobro biti poučen. Potem manj “boli” ;).

DELI
Prejšnji članekPogosta vprašanja v seksu 1. del
Naslednji članekHiša duhov in prepovedanih strasti
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.