Če si želiš le dvosobnega stanovanja, je velika verjetnost, da štirisobnega nikoli ne boš niti videl. Kot tudi ne boš nikoli videl jaguarja, če je Renault clio že ustaljen v garaži in hodiš naokoli z mislijo “samo da pelje”.

erotika

Zakaj govorim o tem? Zato ker tovrstno razmišljanje vodi v stanje, ko se človek v naprej zadovolji z nečim, še preden ima pred seboj vse različne možnosti. Tako pride sčasoma do trenutka, ko ni zadovoljen s svojim življenjem, stanovanjem, avtom in denimo partnerjem.

Kako prosim?

erotika in erotični oglasi

Zakaj nekoga neznansko privlači ženska, ki jo pet naslednjih tipov ne bi niti pogledalo? Poznate pravilo “vsake oči imajo svojega malarja”? Antropologi se vrtijo okoli primernih izrazov a-la duh in energija, v bistvu pa gre le za tisto “nekaj” kar je neopisljivo na človeku, ki te tako neznansko privlači. Pred nedavnim sem prijatelja vprašala, kaj hudiča vidi na ženski, ki jo trenutno videva.

“Nekaj”, mi je odgovoril.

Dekle je namreč resnično lepo, ima fantastičen okus za oblačenje, solidna pljuča, a precej naporen karakter (ker ni nič tako dobro, kot je videti na prvi pogled. Verjemite mi!). Toda pod vsem tem je ona imela zanj nekaj, kar ga je privlačilo bolj kot vse ostalo.

via GIPHY

Nepopravljivi padec interesa

Edino kar je jasno, je to, da ko interes enkrat pade, ga ni več mogoče spraviti nazaj. Mana ni obnovljiva, zato je pogubno verjeti v zdravilo pavze, ki si jo dolgoletni parčki vzamejo v želji, da bi se ponovno zagreli za nadaljnjo skupno življenje. Takšni pari, ki z občasnimi pavzami vztrajajo v razmerju, izgubljajo čas, ker si partnerja nočeta priznati, da je interes med njima padel pod znosni nivo.

Zakaj moškemu pade zanimanje za določeno žensko, sem pred časom že pisala. Največkrat gre za premalo seksa, ali pa se enostavno zagleda v drugo. Pri ženski je lahko razlogov za to več. Od pritiska prijateljic ali slabega seksa, do potrebe po samskem stanu ali debelini denarnice. V kolikor je srčika njenega problema materialne vrednosti, ste lahko srečni, da ste se je znebili.

via GIPHY

Čas ubija “mano”

Padec količine mane (usodne privlačnosti) v človeku do druge osebe se neizogibno zgodi tudi po daljšem času vztrajanja v razmerju. Verjetno ni potrebno razlagati, kdaj ima ženska za moškega največjo mano. Seveda takrat, ko ženske sploh še nimajo. Takrat, ko jo ugledajo, “zaflirtajo” in dobijo mogoče nerazumljiv a jasen odziv. Takrat so tako blizu, a obenem tudi tako daleč.

V tisti fazi imajo stoodstotni interes samo zanjo in v mislih predelujejo scenarije pristopa. Ko jo dobijo, je čudovito, prvi zmenki so za oba spola najboljši kos razmerja. To predvsem zato, ker je vse novo – informacije, gibi, dotiki, prvi poljub, prvi seks. Ravno zato, ker oba partnerja delujeta na začetku rahlo nedostopno in skrivnostno, se količina mane do drugega lahko ohranja na visokem nivoju precej časa. Interes je velik in če normalnega razvoja zveze ne prekinejo travme ali strahovi katerega izmed sodelujočih, se kaj kmalu znajdemo pod napisom “zasedeni”. Kar sploh ni slabo.

Tako minejo meseci. Mine tudi kakšno leto. Mana pade. Tista ženska, ki so jo z vsemi porami inhalirali v nočnem klubu, tista ženska, ki je bila takrat Taj Mahal vseh žensk, je sedaj zasedena. Njihova. Adrenalinskega vznemirjenja, ki se pojavi med lovom ni več. Vse, od pomivanja posode do petnajste poze tantričnega seksa je samoumevno. Ker izgine izziv, pade tudi mana. Nedosegljivo je sedaj absolutno privzeto. Na popolno razpolago.

In zato – pa ne razumite tega napačno – nezanimivo kot včerajšnji časopis. Seveda ne do tega ekstrema, toda le s pravilno mešanico pozornosti in kreativnosti (tu in tam) lahko dolgoletna razmerja preživijo vsaj dvoje olimpijske igre. In ravno zato, ker ujeta in dobljena stvar izgubi del mane, se velikokrat zgodi, da se hitro ujeti parčki razpustijo že po prvem zmenku ali celo že po prvi noči.

Mana nima pravil

In sedaj najlepši del. Mana nima pravil. Da je nekdo nekomu izven lige je tako absurdna izmišljotina kot valentinovo. Lige obstajajo le kolikor družba definira bariere med socialnimi kategorijami. Med revnimi in bogatimi, med rasami ali med izobraženimi in neizobraženimi. Dobiti zmenek izven svoje kategorije dandanes ni težko, je pa težko takšnega partnerja obdržati zaradi stigme, ki jih vaša družbena skupina goji proti t.i. nekompatibilnim skupinam. Kar je, žalostno, nepisan kastni sistem za zahodnjaško družbo (a tako resničen kot srčni infarkt). Nihče pa ne deli ljudi na grde in lepe.

Mana je čudovit fenomen in verjetno odgovor na premnoga vprašanja o privlačnosti. Zakaj ta oseba? Zakaj ne? In čemu te večinoma zapusti “ta lep občutek”? Na račun ponosa, lastne cene in slabe volje. A vendarle, dobrodošli v zahodnjaškem svetu. Verjamete morda v mano?

DELI
Prejšnji članekKako veš, da ji prihaja?
Naslednji članekVroč trk generacij!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.