Vsak od nas pozna skrivnost trebušnih metuljev, ki spremljajo vsak začetek iskrene partnerske zveze. Nekateri ta občutek enačijo z ljubeznijo, drugi govorijo o vznemirjenju ob novi osebi, ki smo jo spustili v svoje življenje, tretji pa občutke pripisujejo zgolj fizični potrebi po spolnem stiku.

Ne glede na to ali smo sami nepoboljšljivi romantiki ali hladnokrvni pragmatiki, pa moramo priznati, da zaljubljenost običajno ne nastopa sama, temveč se nas loti v tandemu s poželenjem in strastjo.

erotika in erotični oglasi

Objekt našega hrepenenja postane hkrati tudi preferirani spolni objekt in čustvena plat se največkrat nekje na pol poti sreča s povsem fizičnimi potrebami. Vložek posameznih komponent je seveda odvisen od vsakega posameznika, dejstvo pa je, da ko vstopamo v resno zvezo, poleg ljubezni želimo in pričakujemo tudi seks. Lahko seveda zapišemo tudi drugače:

poleg tega da želimo seksati, običajno tudi ljubimo. V nasprotnem primeru naša vpletenost v trajno vezo niti ne bi imela smisla

Morda je ravno povezanost ljubezni in spolnosti razlog, da je na začetku vse tako lepo in predvsem – lahko. Partnerska zveza v svojih začetkih ne

Ko je v postelji zabava
Ko je v postelji zabava

zahteva velikih vložkov. Gre za zabavo, ples, v katerem nek trenutek vodi on, drug trenutek ona, oba pa ob tem neizmerno uživata. In ko se par odmaknjeno vrti po plesišču, se velikokrat zgodi, da ne opazi, kako je na neki točki glasba enostavno utihnila in prenehala igrati. Kako ravnati takrat?

Kot rečeno, na začetku so ptički in pesem. Ko je zveza sveža, je dovolj da partnerja pogledaš in že ve, da je predmet tvojega poželenja. Blag dotik in hormoni podivjajo. Hlače so tesne … ali pa mokre. Vzrok in posledica. Kmalu pa se golobčka bolje spoznata, morda se celo vselita v skupno gnezdo, zatem pa počasi začneta odkrivati tudi stvari, ki ju motijo. Ni več vse samo pravljica. Sta le on in ona, iz mesa in krvi.

Erotični oglasiOn z umazanimi nogavicami, ki jih za nobeno ceno noče pospraviti v koš za perilo in ona s svojimi španskimi nadaljevankami in neustavljivo željo po vztrajnem ponavljanju nekih novih hišnih pravil, ki jih je sprejela brez predhodnega posveta. Ja, uganili ste – na tej točki je izginila prvotna zaljubljenost. Ostala jima je zgolj še navezanost. Rutina. In pomanjkanje komunikacije. Kaj pa spolnost?

Veliko parov na tej točki začne doživljati tudi težave v postelji. In način na kakršnega se bosta partnerja z njimi spoprijela, je v veliki meri odločilnega pomena za nadaljevanje (ali razpad) njune zveze. Zaslepljeni zaradi (pre)velikega ega in ranjenega ponosa, predvsem moški, običajno ne vidijo, da posteljne težave običajno ne izhajajo iz slabe kakovosti njihovih seksualnih storitev, velikosti organov ali boljše ponudbe na trgu. Kljub temu, da so to glavni argumenti in odlične iztočnice za kvaliteten prepir, so prvotni razlogi običajno precej globlji, njihovo lociranje, kaj šele reševanje, pa običajno zahteva precej več vloženega truda.

Užaljenost ruši partnerski odnos

In kako reagirati ko ti partner odgovori z »ne« in se zvečer preprosto obrne na drugo stran? Kako se ne počutiti zavrnjeno in ne užaljeno? Skrivnosti žal ne pozna nihče in vsak mora do svojih ugotovitev priti skupaj s svojim partnerjem. Gotovo pa je nekaj – užaljenost in prepiri na temo spolnosti, so vedno element, ki še dodatno ruši partnerski odnos.

Užaljenost ob morebitni zavrnitvi zato raje skušajmo preusmeriti v konstruktiven pogovor, ki bo na neki točki morda razkril prave vzroke za pomanjkanje želje. Ob tem pa ne pozabite povezave o kateri smo govorili v samem uvodu: ko izgine ljubezen, upade tudi želja po telesni bližini. Od partnerja pa nikakor ne moremo pričakovati telesne predanosti v kolikor vsaj na nekem nivoju ni prave čustvene povezave.

To seveda ne pomeni, da moramo nad partnerjem in odnosom obupati v trenutku, ko naletimo na nekoliko slabše obdobje. Vedno je možno najti pot nazaj, seveda pa mora biti želja obojestranska. To je namreč točka, kjer začnemo vezo graditi. Če je potrebno od temeljev navzgor. Nič nam namreč ni dano samo po sebi in za dobro stvar se je vedno treba znati potruditi. Tudi za reden seks v domači spalnici!

V podobnih situacijah se mnogokrat zgodi da nezadovoljen partner, uteho poišče drugje. Tudi na spletu, denimo na Urgenca.com.

Spolni odnos bi moral biti vedno češnja na tortici. Posladek na vrhu zdravega odnosa s trdimi temelji. Ko se zamaje prijateljstvo, zaupanje ter ljubezen, pa običajno sledi obdobje posta in diete tudi na področju spolnosti. V kolikor posta ne prekinemo, mu bo prej ali slej sledilo strmoglavljenje razmerja. Brez rednih in zadovoljivih spolnih odnosov se naša zveza namreč hitro spremeni zgolj v sobivanje dveh nezainteresiranih posameznikov.

DELI
Prejšnji članekGresta delo in užitek skupaj?
Naslednji članekSvetovni splet in seks
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.