Savna je zares prava zakladnica zdravja, ampak ali ste vedeli da savna lahko postane tudi prostor za čisto nove seksualne podvige?! Če se jih boste znali pravilno lotiti …

seks v savni

Na Finskem, od koder savna izhaja (dobesedni prevod te besede je sicer »kopel«), je to skoraj svet prostor, v katerem za neprimerno obnašanje ne sme biti prostora. Prav tako so javne savne strogo ločene na moški in ženski del, česar pri nas skorajda ne morete doživeti. Vsekakor pa v javnih savnah veljajo določeni kodeksi obnašanja, ki se jih velja držati, če ne želite, da vam zaposleni odrečejo gostoljubje. Tako naj se v njih ne bi govorilo (ali pa vsaj ne preveč naglas), pelo ali telefoniralo, na kakršnekoli nepodobnosti pa sploh ne bi smeli niti pomisliti.

Rekli boste, da kaj torej nakladam, ko pa ste se spravili k branju tega članka prav zaradi slednjega. Počakajte, govorimo o javnih, oziroma velikih savnah, namenjenih širšemu krogu ljudi. Kako bi se vi počutili, če bi se v miru znojili na eni izmed klopi, nato pa bi se v nekem trenutku tik zraven vas začela najprej poljubljati, nato otipavati in na koncu seksati moški in ženska?

erotika in erotični oglasi

Vzburjenje v zasebni savni

Če boste želeli okusiti erotično plat savne, bo najbolje, če si jo boste postavili kar doma, kjer vas ne bo mogel nihče zmotiti in seveda tudi obratno. Ker pa si lastne domače savne bržkone ne morete privoščiti ne s finančnega ne s prostorskega vidika, prav tako pa nimate dobrega prijatelja ali sorodnika, ki bi vam jo za par uric posodil, poskusite malo pobrskati po internetu in malih oglasih. Le z nekaj kliki boste našli ogromno število zasebnikov, pri katerih lahko cel prostor za simbolično ceno najamete za par ur skupaj in kjer boste uživali blažen mir!

Čeprav osnovna pravila savnanja več ali manj vsi poznamo, jih morda lahko kljub temu ponovimo. Tako kot pri večini dejavnosti, povezanih z goloto, je tudi tukaj higiena tako rekoč sveta, zato si s seboj prinesite čiste copate ali natikače, par velikih brisač in rjuho. Ko se slečete do golega, bo najbolje, če se takoj odpravite pod mlačen tuš (le-ta je v vsaki savni del obvezne opreme) in se temeljito umijte. Obrišite se in v toplem prostoru počakajte, da se povsem posušite. Šele sedaj pride na vrsto najlepše.

Je lahko takšno iskanje strasti nevarno?

Savna utegne biti tudi nevarna. Znani so primeri, ko so nepoučeni ljudje dobesedno tekmovali, kdo bo dlje časa zdržal v njej, dokler se jim ni stemnilo pred očmi. Savnanje ni tekmovanje, kdo je bolj vzdržljiv in kdo si več upa, zato je še kako pomembno, da prisluhnete svojemu telesu, ki vam bo nedvomno samo od sebe povedalo kdaj ima dovolj. Prav tako naj savna za vas ostane le pobožna želja, če imate kakršnekoli srčne (pa ne ljubezenske) težave, če ste prehlajeni ali kako drugače okuženi z virusi.

V tem primeru boste v svojem telesu namreč ustvarili idealne pogoje za razmnoževanje malih in zoprnih bitij in svoje zdravstveno stanje boste zgolj poslabšali. Nasprotno od tega, bo savna ugodno delovala na vas, če imate težave s sinusi, bronhiji in/ali katarjem v pljučih, očistila vam bo kožo in iz vas odplaknila strupe.

Higiena na prvem mestu!

Ker kljub temu, da naj bi vsak uporabnik savne za seboj pustil suho klop in tla, ne morete vedeti, kateri pacek jo je uporabljal pred vami, si na klop pogrnite rjuho, ki ste jo prinesli s seboj in se uležite. Če ste v savnanju začetniki in ne veste, kako bo vplivala na vaše telo, si ne izberite takoj najvišje temperature. Vsaka savna ima tik ob vratih vrtljivo stikalo za regulacijo toplote in šestdeset stopinj bo za vas čisto dovolj.

Čeprav od začetka ne boste čutili ničesar, se boste najkasneje v desetih minutah začeli rahlo, nato pa čedalje bolj znojiti, dokler ne bo začelo teči iz vsake vaše pore. V savni lahko ostanete dokler se dobro počutite, ob vsakem najmanjšem znaku vrtoglavice ali slabosti pa morate savno takoj zapustiti. Preden vstanete, je pomembno, da se vsaj za nekaj minut usedete in šele nato odidete ven.

erotika in erotični oglasi

Kaj pa ko se pregrejem?

Ohlajanje je obvezen del savnanja, paziti morate le, da se ne oprhate s preveč hladno vodo. Le-ta bi sprožila sunkovito krčenje žil, ki so se v vročini razširile, kar lahko vodi celo do zastoja srca. Voda naj bo nekje med mlačno in hladno, sledi pa naj vsaj toliko počitka, kolikor časa ste preživeli v savni.

Ulezite se na ležalnik, ki je tam postavljen točno za ta namen (saj nanj niste pozabili položiti druge brisače, ki ste jo prinesli s seboj, kajne?), počasi se ohlajajte, umirite telo in veliko pijte (izogibajte se sicer alkoholnim pijačam, čeprav naj bi bilo pivo po nekaterih podatkih celo priporočljivo, saj spodbuja potenje), da nadomestite izgubljeno vodo. Šele ko čutite, da ste spet pripravljeni, se lahko spet odpravite v savno.

OK, kaj je zdaj s to vzburjenostjo?!

Eva pomežikVročina bo poleg odpiranja dihalnih poti (za kar poskrbite s polivanjem vročih kamnov z vodo, v kateri se nahajajo kapljice eteričnih olj) in izločanja strupov, dodobra razširila vaše žile, kar se bo na vašem telesu odrazilo tudi s spolno vzburjenostjo. Ženskam bodo nabreknile sramne ustnice in prsi, moški pa bo morda brez ene same misli na seks doživel pošteno erekcijo. Če se dobro počutite in ste prepričani, da vaju ne bo nihče zmotil v kočljivem položaju, ni nobenega razloga, da bi vzburjenost šla v nič.

Savna je namreč oblikovana tako, da kljub neudobnim lesenim klopem omogoča dovolj manevrskega prostora za seks. Tako se lahko moški ali ženska usede in razširi noge, drugi pa poklekne predenj (morda si lahko še prej z zvito rjuho zaščiti kolena) in ga zadovolji z usti. Za seks v pravem pomenu besede pa bo najustreznejši eden od sedečih položajev, saj klopi, ki so večinoma precej ozke, večjega eksperimentiranja ne bodo dopustile.

Seks v savni se bo precej razlikoval od vsakdanjega, ki lahko sčasoma postane rutinski ali celo dolgočasen. Pomislite na potno telo vašega partnerja, ki se blešči od znoja in zvija v vročini, tik zraven vas. Vzburjenost pride kar sama od sebe, kajne? Vsekakor pa tekom seksa ne bodite preveč telesno aktivni, saj ima srce dela čez glavo že zaradi vročine. Vaši gibi naj bodo počasni in čim manj sunkoviti, prav tako pa vsi vemo, da orgazem močno pospeši srčni utrip, zato se seksa nikoli in nikdar ne lotite, če se ne počutite dobro ali če je temperatura v savni višja od šestdeset stopinj.

Stara modrost pravi, da je savna poleg Nokie in Leningrad cowboysov nekaj najboljšega kar je prišlo s hladne Finske. Ob pravilni uporabi, lahko postane prijetna zabava v dolgih, predvsem zimskih, večerih, s katero boste poskrbeli za vaše zdravje in morda v vašo vezo prinesli nekaj novega žara in strasti.

DELI
Prejšnji članekErotične fantazije
Naslednji članekKako naj mu nakažem, da bi rada njegov jezik v ...?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.