Znaki, da vas želi na spletu morda kdo speljati na led so včasih precej očitni, a za nekatere morda ne dovolj.

Tako kot na vseh drugih spletnih straneh, je tudi na Urgenca.com seveda možno, da bi se kdo želel okoristiti na vaš račun. Čeprav se tehnična ekipa portala zelo trudi zmanjšati tovrstne dogodke, pa je človeška narava takšna, da je še vedno mogoče zaigrati na strune naivnosti ali pa pretirano zaupljivost sočloveka.

Ker je domišljija nepridipravov dejansko neomejena je dobro, da se tega zavedamo. Njihova uspešnost izhaja predvsem iz čustvenih zgodb, ki jih napletejo in s “pritiskom” na naša čustva zaradi česar postanemo ranljivi. Še vedno pa je na nas, da te signale prepoznamo in se jim upremo. In kateri so najbolj očitni signali, da nas nekdo želi pretentati?

erotika in erotični oglasi

Zahteva po plačilu preko kartice paysafecard ali VALÚ Monete

Ni nujno, da gre za prevaro, a vprašajte se, zakaj oseba sploh želi od vas to plačilo. Portal urgenca.com ni namenjen oglaševalcem, ki bi od drugih zahtevali kakršnakoli plačila. Če ste se v zasebnem pogovoru dogovorili za plačilo kakšne dobrine (včasih se prodaja kakšen kos erotičnega perila in podobno), to ni kontekstu spletnega portala, za kar Urgenca.com seveda tudi ne odgovarja. Nikoli ne pošiljajte številk plačilnih kartic (da, tudi to se dogaja), še manj pa raznih PIN kod, preko katerih lahko nekdo potem zlorabi vaš račun.

Potem pa je tu še en priljubljen plačilni sistem, ki se po novem imenuje VALÚ Moneta. Gre za plačevanje s pomočjo aplikacije ali klicnega niza na mobilnem telefonu. V primeru morebitne zlorabe bi se lahko utegnilo zgoditi naslednje. Oseba, ki ste jo spoznali na spletu, bi od vas zahtevala neko plačilo za karkoli preko VALÚ Monete in vam na SMS poslala kodo za potrditev plačila. Če bi to dejansko potrdili, bi ostali brez določenega zneska, predmeta prodaje ne bi prejeli, vaš denar pa bi se “pretočil” preko prodajnega mesta, namenjenega določeni prevari. Za osebo bi se nato izgubila vsaka sled. Dodajmo, da tudi ponudnik VALÚ Monete resno jemlje varnost in skrbi, da do tega ne bi prihajalo, ampak … Bolje biti previden.

Pošiljanje osebnih podatkov

Na Urgenca.com smo zavezani k strogim merilom varovanja osebnih podatkov uporabnikov. Tudi uporabniki ne bi smeli kar tako pretirano lahkotno razdajati svojih osebnih podatkov tretjim osebam, ki jih spoznajo na portalu. V primeru, da se za ta korak odločite, bodite pozorni na to, katere podatke posredujete in se zavedajte, da na nasprotni strani morda ni oseba z dobrimi nameni, za kakršno se izdaja.

Ob zahtevi po vaših osebnih podatkih se najprej vprašajte, čemu jih oseba potrebuje in dobro premislite, preden jih boste posredovali. Tudi v primeru, da od osebe s katero komunicirate, prejmete njene osebne podatke, to ne pomeni, da so ti pravilni. Za kaj takšnega Urgenca.com seveda ne more garantirati, saj gre za zaseben pogovor med vami in to osebo. Na ta način bi vas morda oseba rada prepričala v to, da so njeni nameni dobronamerni in od vas izvabila določene podatke.

Eva erotično perilo

Pozor, kadar nekdo vpliva na vaša čustva in vest

Precej spletnih prevar izvira iz pritiska na točno določena čustva posameznika. Na začetku se zdi, da se samo spoznavata, nakar vam zaupa svojo žalostno zgodbo. Morda težave ob ločitvi ali pa zlobnost (pogosto neobstoječega) partnerja, za kar bi potrebovala nekaj denarja, da se postavi na noge. Seveda vam obljubi vračilo le tega v določenem času, ali pa celo kakšne protiusluge. Denarja ji seveda v nobenem primeru ne pošiljajte! Navadno se te osebe pogreznejo v temo po prejemu plačila in zanje nikoli več ne slišite.

Uporabniki sami odgovarjajo za svoja dejanja

Tako kot pri vseh stvareh na tem svetu, se je potrebno znati obnašati in biti pošten, ter strpen do drugih tudi na spletu. Uporabniki portala Urgenca.com so sami odgovorni za svoja mnenja, nasvete, izjave, ponudbe ali druge podatke oz. vsebine, ki nastanejo oz. so posredovane preko storitev spletnega portala.

NEKAJ NASVETOV:

  • Urgenca.com močno odsvetuje komunikacijo izven portala (e-mail, Hangousts, telefon, FB, …),
  • prvi zmenek naj bo ob določeni uri na določenem (javnem) kraju – za to si ni potrebno izmenjati kontaktov,
  • uporabniki naj ne nasedajo na izjave tipa: tukaj ne morem pisati, daj mi svoj mail ali nimam članarine,
  • uporabniki naj pod nobenimi pogoji ne pošiljajo PIN kod kartic paysafecard (niti delno niti v celoti),
  • naj v primeru, ko določena uporabnica/uporabnik od njih zahteva npr. paysafecard, takoj prijavijo zlorabo (preko gumba Prijavi zlorabo, maila, telefona), pri čemer navedejo, da gre za zlorabo s paysafecard.

Uporaba zdrave “kmečke” pameti

Eva pomežikČeprav bi si vsi skupaj želeli, da bi imeli možnost izbrati opcijo nekakšnega “mehurčka” v katerem bi bili povsem varni na tem svetu, pa temu žal ni tako. Še vedno je najboljša obramba pred nepridipravi in slabimi izkušnjami prav naša zdrava pamet. Če je nekaj videti predobro, da bi bilo res, potem to skoraj zagotovo ni. Če se znajdete v trenutku, ko ste pripravljeni neznancu ali neznanki poslati denar, zaupati osebne podatke ali številke bančne kartice, … se ustavite, naslonite nazaj in nekajkrat globoko vdihnite.

Hitro boste vedeli, da bi ga lahko zelo polomili. Računalniški algoritem za odkrivanje tovrstnih prevar žal ne obstaja. Gre za neposreden vpliv na čustva človeka, ki je tarča takoj, ko se sploh zaplete v pogovor s to temo. Prav zato ste le uporabniki tisti, ki to lahko preprečite. Pomislite, bi dali na cesti neznancu številko svoje bančne kartice in PIN kodo? Nikoli! Na spletu pa je vse skupaj nekoliko drugače, nedolžen klepet se razvije v pravo virtualno prijateljstvu in nenadoma se vam zdi, da denar posojate prijatelju in ne neznancu.

Previdno, ko beseda nanese na pošiljanje osebnih podatkov in denarja!

DELI
Prejšnji članekErotična masaža s presenečenjem
Naslednji članekDobiva se v moji sobi!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.