O ženskem orgazmu ne moremo govoriti na splošno, ker večina žensk doživlja več vrst orgazma. Tudi ena sama vrsta orgazma se med ženskami razlikuje. Ne verjamete?

Dovolite, da vas danes popeljem skozi “osmo čudo sveta”, ženski orgazem. Sem pripadnica nežnejšega spola, ki se lahko pohvali (in bogu zahvali), da redno doživlja orgazme. V paru, sama, z igračkami, pod tušem … zame res ni težav. Poznam pa kup deklet in prijateljic, ki se s podobnimi rezultati težko pohvalijo. Pa poglejmo na kakšne načine vse lahko ženski “pride”.

zaigran orgazem

Orgazem ščegetavčka – najbolj pogost za večino žensk in pri samozadovoljevanju

erotika in erotični oglasi

Nastane kot posledica draženja glavice ščegetavčka in njegove okolice (kapice, stebla), kar privede v ščegetavček večjo količino krvi, da nabrekne in se dvigne. Orgazem nastopi, ko je ščegetavček vzdražen do meje, ki je ženske v glavnem ne prenesemo več (meja bolečine). Omejen je predvsem na del ščegetavčka, čeprav se rahlo širi navzven. Pri tem orgazmu sodeluje sramnični živčni sistem.

via GIPHY

Ženske pred in po orgazmu ne prenesemo dotikanja ščegetavčka. Moški, ki ve, kaj dela, počaka pol minutke in nato kljub njenemu “navideznemu” uporu nadaljuje s ponovno stimulacijo tega dela. Tako dosežemo pogostejše in zelo izrazite orgazme ščegetavčka. Priporočam kunilingus.

Nožnični orgazem – posledica neposrednega draženja nožnice

Večina zamenjuje ta orgazem kot logično posledico penetracije, ki je sledila predhodnemu draženju ščegetavčka in sramnih ustnic. Napačna predstava. Maternica se tu ne pomakne v notranjost, da bi naredila prostor penisu. Moški s penisom dejansko draži nožnico in ustje materničnega vratu.

Orgazem se razširi na celotno nožnico in maternični vrat. Pri tem orgazmu sodeluje medenični živčni sistem, zato sta tudi orgazma zelo različna. Ženske ga čutimo kot vibracijo, globoko in močneje razširjeno. Iskreno? Pri tem orgazmu je dolžina in debelina pomembna! Saj veste, čigava, kajne?

Orgazem točke G – orgazem vztrajnosti

Gre za slavno točko G, ki jo dražimo s prsti ali penisom s suvanjem (najbolje položaj »od zadaj«). Orgazem nastopi kot posledica daljšega in vztrajnega pritiskanja na to mesto. Zelo lepo je, če ga uskladimo z orgazmom ščegetavčka. Ni nujno, da ga ženska doživi, ker nimajo vse ženske točke G. Naj kot zanimivost dodam, da imajo pri stimulaciji točke G prednost fantje z ukrivljenimi tički.

via GIPHY

Analni orgazem – orgazem spolne ubranosti in pokrivanja užitkov

Gre za podobne vibracije, valove, kot jih doživljamo ob krčenju PK mišice v nožnici, le da je njihova intenzivnost drugačna. Tudi to področje obdaja namreč PK mišica in je polno živčnih končičev. Gre za analni odnos in v tem primeru res priporočam partnerja, s katerim imate ubrano spolno življenje in si oba želita analnega spolnega odnosa. Drugače vsako misel na poskušanje opustite.

via GIPHY

Orgazem iz glave – drobno presenečenje celo za žensko

Ženske smo sposobne doživeti orgazem, popolnoma enake intenzivnosti, samo s svojo domišljijo. Vsaj nekje je naša relativno manjša racionalnost v primerjavi z našo čustvenostjo, prednost. Uh, kakšna čudovita popotovanja nam omogoča gola fantazija!

DELI
Prejšnji članekSpolni položaji in njihove prednosti | Ženska zgoraj
Naslednji članekTara se ujame v past
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

1 KOMENTAR

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.