Erotika zaznamuje naša življenja v odrasli dobi, saj nam pomaga k boljšim partnerskim odnosom in tudi pri izpolnjevanju skritih fantazij kar vodi k večji samozavesti in boljšemu počutju.

Eva erotično perilo
Pojmovanje erotike skozi lepoto

Nekoč je bila erotika nekaj o čemer se ne govori na glas. Beseda “prepovedano” se iz naših življenj k sreči pospešeno umika, tabuji padajo in vse pogosteje vsaj partnerji med seboj odkrito govorijo o intimi. Gojenje erotičnih fantazij je nekaj povsem normalnega in zdravega. Partnerji, ki si izpovedo erotične fantazije imajo tudi mnogo globlji odnos in v intimnih trenutkih uživajo.

Kaj sploh je erotika?

Napak bi bilo misliti, da je erotika nekaj pohujšljivega in zgolj seks. Erotika je vez, je iskra, ki do seksa pripelje nikakor pa ni zgolj to. Erotičen je lahko nek prizor ali pa zgolj misel v naših glavah. Za nekoga je erotična tudi določena vrsta hrane, saj v njem prebudi občutke, ki izzovejo evforijo in pozitivno vplivajo na dojemanje intimnih čustev.

erotika in erotični oglasi

S hrano se ne gre igrati. Tako so nas učili že stari starši, a nekatere vrste hrane se vendarle pogosto znajdejo tudi v temah o spolnosti. Samo pomislite na jagode in čokolado, šampanjec, smetano… Se vam cedijo sline? V primeru, da ste si vmes zamislili še svojega partnerja, se cedi verjetno še kje drugje.

Erotika za bolj čuten partnerski odnos

Ko partner reče ne seks
Erotika v spalnici

Partnerja, ki sta lahko v resni vezi ali pa zgolj spolna partnerja erotiko dojemata drugače. Resna partnerja erotiko uporabljata za razvnemanje intimnih čustev in popestritev vročih trenutkov. Uporabljata jo za lepilo svojega partnerskega odnosa, ki ga drži skupaj tudi v trenutkih, ko ne gre vse po načrtu.

Spolna partnerja, ki seks jemljeta za rekreacijo poznata drugo zvrst erotike. Tisto nekoliko bolj trdo in oprijemljivo. Umazane misli, besede in dejanja. Vse to povezujemo v erotiko. Na drugi strani pa je lahko erotično tudi nekaj kar ni povezano s spolnostjo. Erotičen je lahko obraz, kos perila ali pa denimo glas.

Erotične vsebine

Tudi erotične vsebine si niso vse enake. Govorimo lahko tako o tekstih kot o video vsebinah. Erotične zgodbe denimo so lahko “mehke ali trde”. Nekdo, ki so mu ljube mehkejše vroče zgodbice niti pomisliti noče na tiste druge in obratno. Enako je seveda pri filmu. Trdo erotični prizori so vsekakor zelo priljubljeni, a ni malo ljudi, ki si želijo nekoliko mehkejše in bolj pristne erotike.

Ne zgolj nabijanja in seksa pri katerem kamera ždi nekaj centimetrov stran od spolovil. Med erotične vsebine štejemo tudi fotografije, ki so prav tako lahko mehke ali trde. Ženska je lahko na fotografiji gola, a zaradi pretkanosti fotografa ničesar ne razkrije. Erotični naboj takšne fotografije pa je nemalokrat mnogo večji od tistega, ki ga prejmemo iz vsebin kjer nas vsi detajli zadenejo naravnost v čelo.

Erotični pripomočki

erotični pripomoček strap on
Erotični pripomočki in erotična trgovina

Nemalo parov odkrito priznava, da bi se že zdavnaj razšli, če jim v življenju ne bi pomagala erotika. In to na kakšen način. Obisk erotične trgovine v živo ali preko spleta in izbiranje erotičnih pripomočkov je vodilo do izboljšanja razmerij nič koliko parov. Tudi obisk erotičnega sejma za par tako ni nič drugega kot izjemen stimulans.

Partnerja se med ogledovanjem erotičnih igračk odpirata drug drugemu, si zaupata fantazije in poglabljata svoj odnos. Eden prizna nekaj malega, potem še drugi in tako v nedogled. Nenadoma imata drug o drugem povsem drugačno predstavo kot pred tem. Razkrijejo se fetiši in fantazije za katere prej nista upala povedati in njuno spolno življenje partnersko zvezo dvigne na neko povsem novo raven.

erotika in erotični oglasi

Erotični prizori

Človek je vizualno bitje in večino vsega vsaj na začetku počne z očmi. Z očmi okuša hrano, z očmi nakupuje. Čeprav dva partnerja že nekaj časa poznata drug drugega sta si drug drugega tudi ogledala in jima je popolnoma jasno kako bo videti njun seks zvečer, pa se lahko presenetita na zelo enostaven način.

Tako, da opazujeta svoj spolni odnos v velikem ogledalu na stropu. Gre za popolnoma novo perspektivo njunega videnja in dojemanja samih sebe. Podobno lahko velja tudi za snemanje intimnih trenutkov, čeprav je to morda vendarle bolj zapletena zadeva, ki zahteva popolno predanost in zaupanje, saj se takšni erotični posnetki še kako radi znajdejo na spletu.

Uživajte erotiko s polno žlico, delite jo s svojim partnerjem, če ga nimate, pa si ga poiščite na Urgenca.com!

DELI
Prejšnji članekMoja aferica je prišla na dan!!!
Naslednji članekNOVO: Promocijska povezava na profilu
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.