Če sta telovadba in gibanje ključ do zdravja, je povsem jasno in enostavno koliko dobrega lahko za zdravje naredimo v postelji. Je tako?!

Pri tem so znanstveniki poudarili, da je govora o spolnih odnosih s partnerjem, s katerim uporabljamo zaščito, saj pri nezaščitenem spolnem odnosu tvegamo, da bi zboleli za več boleznimi kot pa bi jih preprečili.

Eva erotično perilo

Zmanjševanje bolečine

Med spolnim odnosom telo sprošča endorfine (imenovan tudi hormon sreče), ki deluje kot analgetik. Več študij je pokazalo, da ljudje med seksom, še posebno med orgazmom, ne čutijo bolečine.

Zaščita prostate

Moški, ki imajo redko spolne odnose, imajo več možnosti, da bodo imeli v starosti težave s prostato. Redna ejakulacija namreč stimulira prostato in jamči za njeno zdravje v starosti.

Preventiva pred težavami z erekcijo

Velik odstotek (celo do 50% po ocenah znanstvenikov) na 40. letom starosti trpi zaradi težav z erekcijo. Tudi mlajši moški se morajo zavedati, da se te težave lahko pripetijo tudi njim. Najboljše zdravilo proti impotenci je seks. Erekcija namreč omogoča reden pretok krvi skozi penis, s tem pa tudi tkivo ostane zdravo.

Najboljša in najnaravnejša fizična aktivnost

Spolnost je vrsta fizične aktivnosti. Med samim odnosom so fiziološke spremembe v telesu enake tistim pri treningu. Dihanje je pospešeno, kar pomeni, da bo vaše telo po samem spolnem odnosu utrujeno. Torej, med spolnim odnosom porabljate kalorije. Če seksate trikrat na teden po 15 minut, boste porabili okoli 7.500 kalorij na leto. To je enako, kot če bi pretekli 120 kilometrov.

Seks zmanjšuje stres

Med spolnim odnosom telo proizvaja dopamin, substanco, ki se bori proti hormonu stresa. Enako delujeta tudi endorfin – hormon sreče in oksitocin – hormon ljubezni, ki se prav tako sproščata med spolnim odnosom. V sinergiji pa vsi trije na telo delujejo zelo sproščujoče.

DELI
Prejšnji članekSeksala sem z bivšim, čeprav sem vmes našla novega ljubimca
Naslednji članekŽena 2.0
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.