Ženske težave v spolnosti

erotična zgodba Grešnica

Prevladuje občutek, da imamo ženske več težav s spolnostjo kot moški. Pa je temu res tako in zakaj?

Kje je vzrok, da ima več žensk probleme v spolnosti kot moških?

Težave v spolnosti so posledica določenih okoliščin, ki so dejanski vzrok za njihov nastanek ali obstoj. Te okoliščine so večkrat prepletene in povezane tudi s širšim okoljem, ne samo posameznikom. Smo kar smo zaradi vseh izkušenj, ki smo jih doživeli, ljudi, ki so nas oblikovali v življenju, okolja, v katerem smo živeli. Bistveno vprašanje glede težav v spolnosti je: gre za trenutno stanje, ali je bilo vedno tako?

samozadovoljevanje ženska

Težave v spolnosti, ki jih imamo moški in ženske, so tiste, ki nas povezujejo v razumevanju drug drugega. Predvsem gre za težave, povezane z zdravjem, neusklajenostjo s partnerjem, spolnimi zlorabami, ki jih doživljamo oboji (čeprav ženske še vedno bolj pogosto). Težave v spolnosti, ki so predvsem značilne za ženske, so tiste, ki zahtevajo več razumevanja s strani moških.

V glavnem so posledica vzgoje deklice v žensko v njeni družini in v širšem kulturnem okolju, ki je oblikovalo njen današnji odnos do spolnosti. Skozi njega se odraža tudi njen odnos do sebe in predvsem do njenega telesa. Najtežje je odpraviti težave, ki zahtevajo spremembo v nas (premik v glavi).

Kako premagati težave? Jih sploh lahko premagamo?

Ničesar ni, kaj ne bi mogli doseči! Vse težave imajo svojo rešitev. Samo odločiti se moramo! Rešitev je odvisna od tega, kakšne težave imamo. Določene lahko premagamo same, določene s pomočjo drugih. Rešitev nekaterih ne potrebuje bistvenih sprememb. Rešitev nekaterih predstavlja velike spremembe, prave premike v glavi, v srcu in v duši! Odprimo se svetu in sebi, predvsem partnerju zraven nas. Zaupajmo mu.

Soočimo se z našimi strahovi, tesnobami, slabimi spomini. Ne sramujmo se svojih želja in potreb. Izrazimo jih! Opišimo svoje občutke. Dajmo si užitka. Poiščimo sebe, žensko, kakršna smo bili, preden smo imeli probleme. Spomnimo se, kaj nas je včasih vzburilo, zakaj smo radi seksali. Poiščimo v sebi vzrok, zakaj smo se spremenili. Povečajmo čutnost v našem življenju. Imejmo rade sebe in svoje telo. Ne iščimo ljubezni. Imamo jo v sebi. Dovolimo same sebi, da jo začutimo.

Kako se pripraviti na vročo noč?

Priprava na spolni odnos, še posebej ko te mučijo trema ali druge težave, je lahko zahtevna, vendar obstajajo načini, kako se lahko pripraviš in sprostiš. Prvi korak je, da si vzameš čas zase in se povežeš s svojim telesom. Poskusi s tehnikami sproščanja, kot so globoko dihanje, meditacija ali lahka joga, ki ti lahko pomagajo zmanjšati stres in tesnobo. Pomembno je, da se osredotočiš na svoje občutke in si dovoliš, da postopoma postaneš bolj sproščena in samozavestna v svoji koži.

Komunikacija s partnerjem je ključna. Povej mu o svojih občutkih in skrbeh, ki jih imaš glede spolnosti. Dober partner bo razumevajoč in bo pripravljen delati skupaj s tabo, da bi se počutila varno in udobno. Iskren pogovor lahko odstrani veliko napetosti in prinese občutek bližine, kar bo pripomoglo k bolj sproščenemu in prijetnemu intimnemu doživetju. Skupaj se lahko odločita za počasnejši tempo in postopoma raziskujeta svoje meje.

Nazadnje, pomembno je, da si dovoliš biti prisotna v trenutku. Namesto da se osredotočaš na svoje strahove in skrbi, se poskusi osredotočiti na občutke užitka in bližine, ki jih prinaša intimnost. Lahko si pomagaš z erotično literaturo ali fantazijami, ki te vzburjajo, ter se prepusti raziskovanju svojega telesa in partnerjevih dotikov. Ne pozabi, da je spolnost potovanje in ne cilj; uživaj v vsakem koraku in se ne obremenjuj s popolnostjo.

DELI
Prejšnji članekPoletne romance in vroči trenutki na morju
Naslednji članekKako uporabiti tehnologijo, kot so VR očala, za izboljšanje spolnega doživetja?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.