Način prehranjevanja vpliva na spolno moč! Nekatere rastline povečujejo tudi vzdržljivost. Ampak kakšen vpliv pravzaprav ima določena vrsta hrane na naše spolno življenje?

Pomembno je, da hrana vsebuje dovolj beljakovin, ki predstavljajo osnovo našega organizma. Pomanjkanje beljakovin telesu škoduje, posledice pa so vidne na koži, ki ji dajejo star videz. Primerna prehrana vsebuje meso, ribe, mleko, jajca in sir. Izogibajte pa se škrobu, alkoholu v prevelikih količinah in tobaku. Seveda so izključene tudi vse vrste drog.

Nekatere vrste hrane pa imajo na spolno aktivnost ali neaktivnost še poseben vpliv:

Tropsko sadje

ANANAS vsebuje vitamine, ki utrjujejo organizem za boljše ljubljenje. Ni pa nezanemarljiv niti mit (oziroma dejstvo), da ima sperma moškega, ki uživa ananas precej prijetnejši okus. Tako vsaj poročajo ženske, ki so si drznile vzeti v usta produkt moškega vrhunca. AVOKADO daje moč in mladostni izgled, BANANE pa preganjajo spolno mrtvilo. GUAVA se je v tropskih predelih vedno darovala za medeni mesec, ker je zagotavljala plodnost. MANGO vsebuje hranljive vsebine za spolno vzdržljivost.

avokado seks

Z domačega vrta

CVETAČA čisti organizem strupenih snovi in omogoča daljše užitke pri seksu. ČEBULA vsebuje snovi, ki pomagajo zavirati staranje in spodbuja željo po ljubljenju (čeprav moram reči, da verjetno tudi odganja potencialne partnerje hehe). KORENJE karotin daje energijo in vitalnost telesu. KORUZA bogata s kalcijevim fosfatom pospešuje moškost. KOLERABA je poznana kot “ljubezenska zelenjava”, saj vsebuje naravne sestavine za utrjevanje moškosti. PARADIŽNIK nevtralizira kisline v telesu, ki so vzrok spolni lenobnosti. PETERŠILJ izvor vitaminov A in C; dviguje duha in budi čustva.

ŠIPEK je poznan kot “jabolka ljubezni”. Vsebuje snov, ki spodbuja spolno nagnjenje.

ČESEN vsebuje eterično olje, ki sodeluje pri delovanju imunskega sistema, vendar ne v prevelikih količinah, v nasprotnem primeru bo vaš/a partner ali partnerka pobegnil zaradi vašega zadaha. JABOLKA utrjuje organizem zaradi enkratne mešanosti beljakovin, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov. KIVI je tako bogat z vitamini in minerali, da že čez nekoliko minut poveča spolno nagnjenje. OREH je bogat s cinkom, ki pospešuje in oživlja moškost in plodnost.

Sladkooo in vse ostalo

ČOKOLADA vsebuje sestavine, ki aktivirajo možganski center za zadovoljstvo. Tako kot verjetno večina pripadnic nežnejšega spola, moram tudi sama pritrditi tej trditvi.

DATELJNI so svojo slavo dobili legendarnega spolnega spodbujevalca med šejki Srednjega Vzhoda. FIGA je bogata s kalijem, ki spodbuja hormonski sistem.

via GIPHY

JOGURT nevtralizira sečno kislino, ki vodi do prezgodnjega staranja in zmanjševanja moškosti.

KAVA povečuje občutljivost na dotik in pospešuje reakcije, kofein pa spodbuja centralni živčni sistem.

LOSOS deluje na utrjevanje srčno-žilnega sistema in tako omogoča pripravljenost za intenzivno ljubljenje. MORSKE ALGE so bogate z vitaminoma A in C, osvežujejo duha in čustva. MORSKI SADEŽI pospešujejo izginjanje maščobe iz telesa, ki slabi energijo. OSTRIGA vsebuje cink, kalcij, železo, baker in jod, ki spodbujajo spolno nagnjenje.

OGLJIKOVI HIDRATI krompir, špageti sta primer hrane, bogate z ogljikovimi hidrati, ki oživljajo utrujene možganske celice in tako prinašajo razpoloženje za ljubljenje.

DELI
Prejšnji članekMoški o ženskih prsih
Naslednji članekŠport je seksi!
Hej, sem Eva! 28-letnica odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.