Center za pomoč uporabnikom

Pogosta vprašanja

Ali je registracija uporabniškega profila brezplačna?

Da, registracija je brezplačna. Tudi brskanje in iskanje med profili uporabnikov je brezplačno.

Kaj naredim, če pri registraciji ponevedoma izberem napačen spol?

Tudi to se zgodi. Žal pa podatka o spolu ni mogoče naknadno spreminjati, zato je potrebno profil izbrisati in se ponovno registrirati.

Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Ali lahko spremenim uporabniško ime?

Uporabniškega imena se NE da spremeniti. Je tako imenovani nosilni ključ, na katerega kažejo vsi podatki. Kar lahko storiš je, da se registriraš z novim uporabniškim imenom in nato star uporabniški profil izbrišeš.

Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi podatki, ki se nanašajo na profil (Urgenca maili, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Pozabljeno geslo.

Na vstopni strani urgenca.com in na vseh straneh za prijavo se nahaja povezava na stran za pošiljanje pozabljenega gesla. Na tej strani vnesi svoj e-mail naslov in nanj ti bomo poslali povezavo za ponastavitev gesla.

Ali smem v osebni predstavitvi navesti svoj e-naslov ali telefonsko številko?

Ne, v osebni predstavitvi ne smeš navajati nobenih kontaktnih ali osebnih podatkov. Razlog za prepoved je možno navajanje kontaktnih ali osebnih podatkov koga drugega oziroma možna zloraba.

Zavezani smo k varovanju kontaktnih in osebnih podatkov uporabnikov, zato vsa besedila osebne predstavitve pred objavo pregledamo. Vse objave oziroma spremembe profilov, kjer so navedeni kakršnikoli kontaktni ali osebni podatki, zavrnemo oziroma ne objavimo.

Podrobnosti o varovanju osebnih podatkov si lahko prebereš pod VAROVANJE PODATKOV.

Zakaj nekatere fotografije zavrnete?

Fotografij navadno ne objavimo zaradi enega izmed naslednjih razlogov:

-neprimerna vsebina, kakovost ali avtentičnost fotografije,
-fotografije mladoletnih oseb,
-tehnične težave pri nalaganju fotografije na strežnik

Če tvoja fotografija ni bila objavljena, ti predlagamo, da fotografijo pošlješ ponovno. Pri tem upoštevaj priporočila za objavo fotografij.

V primeru, da pošiljanje fotografije še vedno ne uspe in ne dobiš nobenega obvestila o tem ali je bila fotografija zavrnjena ali objavljena, je verjetno prišlo do tehničnih težav pri nalaganju fotografije na strežnik. Kontaktiraj nas na e-naslov fotourednik@urgenca.com in z veseljem ti bomo pomagali.

Vrste članarin in načini plačila članarine na urgenca.com

Član lahko postaneš za različna časovna obdobja med 1 in 12 meseci ali pa neomejeno.

Ne glede na to, katero članarino izbereš, plačati jo moraš vnaprej.

Podatki o statusu članstva so vidni na vseh straneh urgenca.com.

Načini plačila članarine na urgenca.com:
- plačilo s kreditno kartico Visa in MasterCard
- plačilo z VALÚ Moneto (za naročnike ali predplačnike Telekoma Slovenije in naročnike A1)
- plačilo s PayPal
- plačilo s paysafecard
- plačilo s plačilnim nalogom (prek spletne banke, na pošti)

Kako se odjavim?

Za odjavo profila klikni na gumb Odjava, ki se nahaja v meniju Nastavi.

Kako zamrznem svoj profil?

Zamrznitev profila je preprosta. Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš zamrzniti svoj profil, se tvoj profil za nedoločen čas 'skrije'. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih urgenca.com obvestil.

Če želiš, lahko profil enostavno ponovno aktiviraš s ponovno prijavo na urgenca.com - z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljaš.

Pozor: če zamrznitev profila traja dlje časa, bo tvoja članarina medtem potekla in jo bo potrebno obnoviti.

Kako izbrišem svoj profil?

Izbris profila je preprost. Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Promocijske kode, kode za popust

Kaj je promo koda? Promo koda prinaša posebne ugodnosti pri članarinah in drugih plačljivih storitvah, posebne popuste pri storitvah partnerjev, VIP aktivnostih in podobno.

Kako do promo kode? Promo kode lahko občasno zaslediš v oglasih v tiskanih, spletnih in digitalnih medijih, na spoznavnih dogodkih, na promocijah na javnih mestih, v lokalih, barih in diskotekah, prireditvah in podobno.

Kako promo kodo izkoristim? Promo kodo vneseš v okvirček za vnos, ki ga najdeš na urgenca.com ob registraciji ali na strani Moja članarina. V primeru, da je koda veljavna, boš dobil ustrezen izpis s pojasnilom o ugodnostih, ki jih promo koda prinaša. Preusmerjen boš na stran, kjer boš lahko izvedel plačilo članarine po posebnih pogojih.

Plačila storitev s promo kodo V kolikor vnašaš kodo za pridobitev popusta, moraš po vnovčenju promo kode izbrati eno izmed članarin, da popust uveljaviš. V kolikor ti promo koda omogoča časovno omejen brezplačen dostop do nekaterih ali vseh storitev urgenca.com, plačilo v času veljavnosti promo kode za uporabo le-teh ni potrebno.

Profil in registracija

Moj profil na urgenca.com

Tvoj profil je vse, kar želiš, da potencialni partner vidi, npr. fotografije in osebni opis. Profil je tvoje izložbeno okno za zmenke.

Za urejanje profila pojdi na Nastavi in izberi Moj profil. Na strani, ki se odpre lahko urejaš posamezne elemente profila:

- Predstavitev (osebni predstavitveni opis)

- Osnovni podatki (datum rojstva, koga iščeš, kakšen je tvoj namen uporabe, od kod prihajaš)

- Podrobnejši fizični opis, osebnostne in ostale lastnosti

- Podrobnejša opisna predstavitev, opis osebe, ki jo iščeš, idr.

- Osnovne ter dodatne lastnosti osebe, ki jo iščeš.

- Za dodajanje fotografij k profilu pojdi na Nastavi in klikni Moje fotografije. Na strani, ki se odpre, lahko urejaš fotografije, ki se prikazujejo na profilu.

Za spreminjanje gesla, kontaktnega osebnega email naslova, nastavitve obveščanja na osebni e-naslov ter nastavitev kotaknega filtra, pojdi na Nastavi in klikni Nastavitve. Na strani, ki se odpre, lahko spreminjaš vse nastavitve profila.

Ali lahko spreminjam svoj profil?

Seveda, svoj profil lahko spreminjaš po svojih željah. Možnosti za zmenek se z bolj izpolnjenim profilom zelo povečajo.

Za urejanje profila, fotografij in nastavitev pojdi na Nastavi in klikni na izbran segment profila.

Kako lahko najdem osebe, ki jih želim spoznati?

Prvi korak, ki ga moraš storiti pri iskanju seks partnerja, je odločitev, kakšno osebo iščeš.

Na strani uporabniki zate (Fantje/Dekleta/Samo zate), se prikazujejo profili, ki najbolj ustrezajo želenim lastnostim idealnega partnerja. Za spremembo tvojih zadetkov moraš spremeniti osnovne in/ali razširjene lastnosti partnerja. Za spremembo želenih lastnosti klikni izbran segment lastnosti levo od seznama zadetkov, spremeni izbor lastnosti in shrani spremembe.

Kadarkoli pa lahko po različnih kriterijih poiščeš profile oseb, ki želiš spoznati. Poiščeš jih lahko prek različnih iskanj, ki jih najdeš pod zavihkom Poišči.

Kako se registriram in ustvarim svoj uporabniški profil?

Registracija poteka v nekaj enostavnih korakih:
1. korak: vpišeš svoje osnovne podatke, izbereš koga iščeš, izbereš uporabniško ime in geslo;
2. korak: potrdiš registracijo preko povezave, ki ti jo pošljemo na domači e-naslov;
3. korak: dodaš svojo fotografijo;
4. korak: označiš kakšno vrsto razmerja iščeš in se z nekaj besedami predstaviš.
To je vse in takoj lahko začneš z iskanjem partnerja.

Ali smem v osebni predstavitvi navesti svoj e-naslov ali telefonsko številko?

Ne, v osebni predstavitvi ne smeš navajati nobenih kontaktnih ali osebnih podatkov. Razlog za prepoved je možno navajanje kontaktnih ali osebnih podatkov koga drugega oziroma možna zloraba.

Zavezani smo k varovanju kontaktnih in osebnih podatkov uporabnikov, zato vsa besedila osebne predstavitve pred objavo pregledamo. Vse objave oziroma spremembe profilov, kjer so navedeni kakršnikoli kontaktni ali osebni podatki, zavrnemo oziroma ne objavimo.

Podrobnosti o varovanju osebnih podatkov si lahko prebereš pod VAROVANJE PODATKOV.

Ali je registracija uporabniškega profila brezplačna?

Da, registracija je popolnoma enostavna in brezplačna. Brskanje in iskanje med profili drugih uporabnikov je popolnoma brezplačno.

Ali je potrebno registracijo potrditi?

Da, registracijo moraš potrditi. Ko registriraš uporabniški profil, na elektronski naslov, vnešen ob registraciji, pošljemo e-mail s povezavo za potrditev. Klikni na povezavo in na strani, ki se odpre, s klikom na gumb potrdi registracijo.

Kaj se zgodi, če ne potrdim registracije?

Če registriraš profil in ne potrdiš registracije, se ne moreš prijaviti na urgenca.com. Če po 3 dneh še vedno ne potrdiš registracije, se tvoj profil avtomatično deaktivira. Pri tem dobiš ob poskusu prijave sporočilo, da uporabnik ni aktiven. Če želiš tak profil aktivirati, nas kontaktiraj na podpora@urgenca.com.

Ne morem potrditi registracije preko povezave, ki ste mi jo poslali v e-mailu. Kaj naj storim?

V tem primeru kopiraj povezavo, odpri novo okno brskalnika in tja prilepi povezavo. Odpri stran in s klikom na gumb potrdi registracijo.

Nisem prejel/a e-maila za potrditev registracije. Kaj naj storim?

Najprej preveri svoje Nastavitve e-poštnega predala. Možno je, da je naš e-mail zaradi varnostnih nastavitev zašel v Junk ali Spam mapo tvojega e-poštnega predala.

V primeru, da e-maila nisi našel/la, nam na podpora@urgenca.com sporoči svoje uporabniško ime (natančno navedi velike/male črke) in e-mail naslov vnešen ob registraciji.

Osebne informacije

Zakaj moram potrditi svoj osebni e-naslov?

Uporabnikom pošiljamo obvestila, prijavne informacije ter opomnike, zato moramo biti prepričani, da imamo tvoj pravi e-naslov.

Za potrditev e-naslova, klikni link v sporočilu, ki ga pošljemo ob registraciji.

Kako zamenjam svoj osebni e-naslov?

Pojdi na Nastavi in izberi Nastavitve. Na strani, ki se odpre vpiši in potrdi tvoj novi e-naslov. Nato ti bomo na novi naslov poslali e-sporočilo za potrditev spremembe. Šele kot to potrdiš, bo novi e-naslov začel veljati.

Kaj če pri registraciji ponevedoma izberem napačni spol?

Tudi to se zgodi. Žal pa podatka o spolu ni mogoče naknadno spreminjati, zato je potrebno profil izbrisati in se ponovno registrirati.

Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Ali so moji osebni podatki dobro varovani?

Seveda. Osebni podatki uporabnikov so namenjeni izključno notranji obdelavi v VenetiCOM, d.d. in so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebnih podatkov NIKOLI in pod nobenimi pogoji ne posredujemo drugim uporabnikom urgenca.com.

Ali so moji osebni podatki vidni drugim uporabnikom?

Ne, nobeni tvoji osebni podatki niso vidni drugim uporabnikom urgenca.com. Vidijo lahko le tvoje uporabniško ime in si ogledajo tvoj profil.

Kako lahko izbrišem svoj profil?

Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (urgenca maili, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Ali lahko spremenim uporabniško ime?

Ne, vsako uporabniško ime na urgenca.com je univerzalno in se ga ne da spremeniti.

V primeru, da res želiš spremeniti uporabniško ime, je potrebno profil izbrisati in se registrirati ponovno od začetka.

Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (urgenca maili, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Osebna predstavitev

Kaj naj opišem v osebni predstavitvi?

Tu imaš možnost, da drugim poveš, zakaj bi te želeli spoznati. Zamisli si, da oglašuješ samega sebe. V enem stavku povej o sebi tisto, kar bi drugi morali vedeti, nekaj, kar bo pritegnilo pozornost in privabilo nasmeh na ustnice.

To se bo prikazovalo na osrednjem mestu tvojega profila. Prav tako je osebna predstavitev vidna poleg tvoje slike v vseh seznamih zadetkov iskanj.

Osebna predstavitev naj bo dolga največ 250 znakov, v njej pa ne navajaj kontaktnih ali osebnih podatkov.

Ali smem v osebni predstavitvi navesti svoj e-naslov ali telefonsko številko?

Ne, v osebni predstavitvi ne smeš navajati nobenih kontaktnih ali osebnih podatkov. Razlog za prepoved je možno navajanje kontaktnih ali osebnih podatkov koga drugega oziroma možna zloraba.

Zavezani smo k varovanju kontaktnih in osebnih podatkov uporabnikov, zato vsa besedila osebne predstavitve pred objavo pregledamo. Vse objave oziroma spremembe profilov, kjer so navedeni kakršnikoli kontaktni ali osebni podatki, zavrnemo oziroma ne objavimo.

Podrobnosti o varovanju osebnih podatkov si lahko prebereš pod VAROVANJE PODATKOV.

Ali je pomembno objaviti svojo fotografijo?

Seveda, izgled je prvi vtis, ki ga nekdo dobi o tebi in prvi vtis je še posebej pomemben pri iskanju partnerja.

Fotografije lahko zelo pomagajo. Tisti, ki objavijo svojo fotografijo, dobijo od 5 do 10 krat več kontaktov od drugih uporabnikov!

Več o fotografijah si preberi spodaj.

Moje fotografije

Zakaj je pomembno objaviti svoje fotografije?

Izgled je prvi vtis, ki ga nekdo dobi o tebi. In prvi vtis je še posebej pomemben pri iskanju sex partnerja. Tvoja profilna fotografija se bo pojavila v rezultatih iskanj drugih uporabnikov urgenca.com in bo prva tvoja fotografija, ki jo bodo videli. Zaradi tega objavi fotografijo, na kateri izgledaš res dobro in je bila posneta pred kratkim!

Fotografije lahko zelo pomagajo. Tisti, ki objavijo svojo fotografijo, dobijo do 10 krat več kontaktov od drugih uporabnikov!

Kako dodam fotografijo na urgenca.com profil?

Dodajanje fotografij je zelo enostavno. Pod menijem Nastavi izberi Moje fotografije in na strani, ki se odpre, dodaj fotografijo v elektronski obliki (format fotografije naj bo .JPG oziroma .JPEG).

Pred objavo jo bo pregledal fotourednik. Fotografija bo na tvojem profilu objavljena, ko jo bo potrdil fotourednik. Med delavniki fotourednik pregleda in objavi fotografije najkasneje v 24-ih urah

Po objavi s strani fotourednika določiš, katera naj se prikazuje kot profilna (tista, ki jo drugi uporabniki vidijo kot prvo in je vidna v vseh seznamih).

Profilne in zasebne fotografije

V kategorijo Profilne spadajo najboljše fotografije, na katerih si sam in jih želiš uporabiti kot profilne.

V kategorijo Zasebne spadajo vse fotografije, ki jih želiš prikazati samo svojim priljubljenim, oziroma želiš fotografije prikazati pozneje.

Profilne in nerazvrščene fotografije si lahko ogledajo vsi uporabniki (so javne, vidne vsem ki si ogledajo tvoj profil), fotografije v razdelku Zasebne pa so vidne le tvojim priljubljenim.

Javnost oziroma zasebnost posamezne fotografije lahko kadarkoli spremeniš z izbiro opcije Med zasebne oz. Med javne.

Kakšne naj bodo fotografije?

Objavljamo le avtentične posnetke zadostne kakovosti, ključni kriterij pa je vsebina in ostrina fotografije. Fotografije naj prikazujejo tebe.

Fotografije naj ne prikazujejo obscenih ali nasilnih prizorov, naj ne bodo spolno ali drugače žaljive. Avtorsko zaščitenih, risanih, grafično preveč obdelanih fotografij, fotografij z mladoletnimi osebami ali fotografij znanih osebnosti ne objavljamo.

Priporočamo ti, da pošlješ fotografijo posneto pred kratkim. Ni nujno, da je jasno viden tvoj obraz, viden naj bo vsaj del telesa. Uporabnikom se zdijo najbolj zanimive erotično obarvane fotografije in posnetki, ki prikazujejo privlačne dele telesa (npr. oprsje, zadnjica, pierceing, tatoo, ipd), najmanj zanimive pa so fotografije penisov in neavtentični prizori seksa.

Za primarno fotografijo, ki je prva vidna tudi pri pregledovanju zadetkov si izberi fotografijo, kjer si sam/a na sliki in v izrezu niso vidne genitalije. Ostale fotografije, kjer nisi jasno viden/a, fotografije med aktivnostmi, bližnje posnetke genitalij pa namesti kot sekundarne. Pomembno: na vseh fotografijah naj bo razvidno, da gre zate!

Kakšen naj bo format in velikost datoteke fotografije?

Naložiš lahko le fotografije formata .jpg oziroma .jpeg. Velikost posamezne datoteke je omejena na 15 MB, zaradi jasnosti pa naj ne bodo manjše od 640x480 pixlov.

Kdaj bodo moje fotografije objavljene na urgenca.com?

Med delavniki fotourednik pregleda in objavi fotografije najkasneje v 24-ih urah.

Kako izbrišem svojo fotografijo?

Brisanje fotografij poteka enostavno. Pod menijem Nastavi izberi Moje fotografije in na strani, ki se odpre, izberi fotografijo in jo izbriši s klikom Briši.

Zakaj nekatere fotografije zavrnete?

Fotografij navadno ne objavimo zaradi enega izmed naslednjih razlogov:

-neprimerna vsebina, kakovost ali avtentičnost fotografije,
-fotografije mladoletnih oseb,
-tehnične težave pri nalaganju fotografije na strežnik

Če tvoja fotografija ni bila objavljena, ti predlagamo, da fotografijo pošlješ ponovno. Pri tem upoštevaj priporočila za objavo fotografij.

V primeru, da pošiljanje fotografije še vedno ne uspe in ne dobiš nobenega obvestila o tem ali je bila fotografija zavrnjena ali objavljena, je verjetno prišlo do tehničnih težav pri nalaganju fotografije na strežnik. Kontaktiraj nas na e-naslov fotourednik@urgenca.com in z veseljem ti bomo pomagali.

Priporočilo fotourednika: kakšne naj bodo fotografije

Tukaj je osem namigov, kakšne naj bodo fotografije:

1. Fotografija naj bo jasna. Če fotografija kaže le zadnji del tvoje glave, ne bo objavljena.

2. Fotografija naj bi privlačna. Brez pretirane golote ali obscenosti.

3. Ne vključuj osebnih sporočil. Napisana telefonska številka ali e-naslov se lahko zdi pametna poteza, vendar taka fotografija ne bo objavljena.

4. Spoštuj zakone. Ne pošiljaj fotografij, ki so avtorsko zaščitene – razen lastnih.

5. Fotografij ne obdeluj pretirano (brez posebnega ''photoshopinga'').

6. Ne pošiljaj fotografij z otroki, niti v primeru, da so tvoji (ne objavljamo zaradi varovanja njihove zasebnosti).

7. Fotografija naj bo posneta pred kratkim. Če je bila fotografija posneta pred več kot 10 leti, bomo mi to verjetno opazili. Kako bi se počutili, če bi na zmenku ugotovili, da je oseba v resnici precej starejša?

8. Prepričaj se, da fotografije niso večje od 15 MB ali manjše od 640x480 pixlov, ter da so v formatu .jpg oziroma .jpeg.

Članstvo in plačilo članarine

Prednosti članstva na urgenca.com

Ko se registriraš, na urgenca.com pridobiš status registriranega uporabnika (NEČLAN). To ti omogoča iskanje in oglede profilov uporabnikov ter omejeno komunikacijo z uporabniki urgenca.com.

S plačilom članarine postaneš ČLAN urgenca.com in za obdobje članstva pridobiš neomejene možnosti spoznavanja in komuniciranja z ostalimi uporabniki.

Vrste članarin in načini plačila članarine na urgenca.com

Član lahko postaneš za različna časovna obdobja med 1 in 12 meseci ali pa neomejeno.

Ne glede na to, katero članarino izbereš, plačati jo moraš vnaprej.

Podatki o statusu članstva so vidni na vseh straneh urgenca.com.

Načini plačila članarine na urgenca.com:
- plačilo s kreditno kartico Visa in MasterCard
- plačilo z VALÚ Moneto (za naročnike ali predplačnike Telekoma Slovenije in naročnike A1)
- plačilo s PayPal
- plačilo s paysafecard
- plačilo s plačilnim nalogom (prek spletne banke, na pošti)

Cene članarin

Aktualna ponudba članarin je na voljo na straneh za vplačilo članarine.
Cene članarin so lahko navedene v dveh različnih oblikah:
- cena članarine za posamezna obdobja članstva;
- cena članarine daljšega obdobja z navedbo preračuna na povprečen mesečni strošek članarine (daljša obdobja so glede na povprečen mesečni strošek ugodnejša).

Cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).
Pridržujemo si pravico do sprememb cen članarin brez predhodne najave (cenik).

Samodejno obnavljanje članarine

S plačilom članarine s kreditno kartico, VALÚ Moneto ali Paypal-om skleneš članarino, ki se po preteku avtomatično podaljšuje, vse dokler želiš. Samodejna obnova članarine se izvaja na zadnji dan članstva po veljavni ceni in pogojih, navedenih ob prvem plačilu.

Koristi zate:
- Priročnost - brez vsakokratnega vnašanja podatkov za plačevanje;
- Motivacija - brez prekinitve procesa resnega iskanja patnerja. Izkušnje kažejo, da je potrebno nekaj strnjenega iskanja in zmenkov, da najdeš res pravega;
- Vtis pri drugih - nikoli ne daješ vtisa nečlana, ki ne more odgovoriti na prejeto sporočilo, takim se večina izogiba;
- Načrtovanje - vnaprej znana investicija, od prve samodejne obnovitve dalje vedno plačaš enak znesek za izbrano časovno periodo;
- Prihranek - s samodejnim obnavljanjem brez prekinitve se v celoti izogneš plačevanju polne cene članarin;

Samodejno obnavljanje lahko kadarkoli prekineš na straneh Nastavitev v razdelku Članstvo. Po prekinitvi je članstvo veljavno do konca že vplačanega obdobja. Prekinitev je potrebno izvesti najmanj en dan pred iztekom članstva, sicer prekinitev ne bo uspešna.

Promocijske kode, kode za popust

Kaj je promo koda? Promo koda prinaša posebne ugodnosti pri članarinah in drugih plačljivih storitvah, posebne popuste pri storitvah partnerjev, VIP aktivnostih in podobno.

Kako do promo kode? Promo kode lahko občasno zaslediš v oglasih v tiskanih, spletnih in digitalnih medijih, na spoznavnih dogodkih, na promocijah na javnih mestih, v lokalih, barih in diskotekah, prireditvah in podobno.

Kako uporabiti promo kodo? Promo kodo vneseš v okvirček za vnos, ki ga najdeš na urgenca.com ob registraciji ali na strani za Moja članarina. V primeru, da je koda veljavna, se prikaže ustrezen opis s pojasnilom o ugodnostih, ki jih promo koda prinaša.

Plačila storitev s promo kodo V kolikor vnašaš kodo za pridobitev popusta, moraš po vnovčenju izbrati eno izmed članarin, da popust uveljaviš. V kolikor koda omogoča časovno omejen brezplačen dostop do nekaterih ali vseh storitev urgenca.com, plačilo v času veljavnosti promo kode za uporabo le-teh ni potrebno.

Se lahko še vedno prijavim in uporabljam profil, če moja članarina poteče?

Tudi po preteku članarine se lahko prijaviš, vendar bo komunikacija z uporabniki omejena. Medtem lahko kadarkoli ponovno podaljšaš članarino.

Kako lahko prekinem članstvo na urgenca.com?

Za prekinitev članstva je potreben izbris profila. Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi podatki, ki se nanašajo na tvoj profil (komunikacija, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori...).

Imam članarino, vendar želim prehodno prekiniti uporabo urgenca.com. Ali mi povrnete članarino za preostalo obdobje?

Plačane članarine ne vračamo, tudi, če uporabnik zahteva izbris profila na urgenca.com.

V primeru, da želiš preostalo članarino podariti drugemu uporabniku ali pa kreirati nov profil in preostalo članarino prenesti, nam PREDHODNO piši na podpora@urgenca.com. Naši uredniki bodo dodelili preostalo članarino izbranemu profilu.

Sporočila med uporabniki

Sporočila na urgenca.com

Urgenca klepet je komunikacijski sistem za izmenjavo sporočil med uporabniki. Nadomešča klasično e-pošto, poleg pošiljanja običajnih sporočil pa omogoča tudi pošiljanje daril, fotografij in glasbenih video posnetkov.

Kako začeti s klepetom?

Klepet z uporabniki je mogoče začeti na profilih uporabnikov ali na seznamih uporabnikov.

Pogoj za vzpostavitev klepeta je, da imaš pravico pošiljanje sporočil (članstvo ali žetoni za brezplačno komunikacijo).

Za pošiljanje začetnega sporočila klikni pri posameznem uporabniku na povezavo Pošlji sporočilo in odprlo se bo začetno pogovorno okno za pošiljanje sporočila. V začetno pogovorno okno napišeš sporočilo in ga pošlješ s klikom na gumb Pošlji sporočilo.

Ob prejemu novega sporočila prejmeš o tem obvestilo:
- na osnovni strani se desno zgoraj izpiše število novih prejetih sporočil. S klikom nanj se odpre okno klepeta z zadnjim prejetim novim sporočilom, v seznamu uporabnikov, ki so ti pisali, pa je poleg njihovega uporabniškega imena izpisano število novih sporočil, ki ti jih je posamezni uporabnik poslal.
- na osnovni strani levo zgoraj prikaže obvestilo o novem prejetem sporočilu. S klikom nanj se odpre okno klepeta z novim sporočilom, na katerega lahko odgovoriš.
- na Moji strani se v osrednjem delu strani pod Sporočila izpisujejo nova prejeta sporočila. S klikom na posamezno sporočilo se odpre okno klepeta z novim sporočilom, na katerega lahko odgovoriš.
- V oknu klepeta se ob prejemu novega sporočila zasliši zvočni signal, v seznamu uporabnikov, ki so ti pisali, pa je poleg njihovega uporabniškega imena izpisano število novih sporočil, ki ti jih je posamezni uporabnik poslal.

Okno klepeta (Sporočila)

Na desni strani okna klepeta se prikazujejo uporabniki, s katerimi imaš komunikacijo. Omogočeni so 3 prikazi seznamov uporabnikov:
- Aktivni (seznam uporabnikov, s katerim klepetaš in so trenutno online)
- Pogovori (seznam vseh uporabnikov, s katerim klepetaš)
- Vsi (seznam uporabnikov s katerimi klepetaš ali oni želijo klepetati s teboj)

Zelena pika pred imeni v seznamu uporabnikov označuje, da je uporabnik prijavljen (je online), siva pika pa, da trenutno ni prijavljen (ni online).

Številka v oblačku pred imenom uporabnika prikazuje število novih še neprebranih kratkih sporočil, ki ti jih je poslal posamezni uporabnik. Ko klikneš na ime uporabnika, se v osrednjem delu okna klepeta prikaže pogovor, ki ga imaš z njim.

Rumena zvezdica na desni strani uporabniškega imena označuje, da je uporabnik tvoj priljubljeni.

Posameznega uporabnika in celoten pogovor s tem uporabnikom lahko iz okna klepeta izbrišeš s klikom na rdeč krogec z belim križcem, ki se nahaja na desni strani uporabniškega imena in se v celoti prikaže, ko ga označite s kurzorjem.

V osrednjem delu okna klepeta so zgoraj prikazani podatki o uporabniku s katerim klepetaš. Klik na uporabniško ime ali fotografijo prikaže več podatkov o profilu uporabnika. V osrednjem delu je prikazana medsebojna komunikacija s tem uporabnikom, pod komunikacijo pa vnosno polje za pošiljanje sporočila.

Priloge k sporočilom (darilo, fotografija, glasbeni video)

S klikom gumb darilo se odpre možnost dodajanja prilog k sporočilom. Sporočilu lahko dodaš darilo, svojo fotografijo (npr. zasebno, ki ni vidna vsem uporabnikom) ali pa glasbeni video posnetek.

Prilogo izbereš s klikom na posamezno darilo, fotografijo ali izbran glasbeni posnetek in le-ta se obarva zeleno. Sporočilo s priponko pošlješ s klikom na gumb Pošlji sporočilo.

Kako lahko onemogočim nezaželene uporabnike?

Urgenca.com zagotavlja varno in prijetno komunikacijo z drugimi člani, zato ti tudi pri klepetu omogočamo, da:

- blokiraš člane, katerih sporočil ne želiš prejemati: klikni na Blokiraj uporabnika (v meniju pod Dodaj med priljubljene) in mu onemogoči pošiljanje sporočil.
- prijaviš posameznega uporabnika: izberi Prijavi zlorabo (v meniju pod Dodaj med priljubljene) in sporoči, za kakšno vrsto zlorabe gre.

Brisanje sporočil

Posameznega uporabnika in celoten pogovor z uporabnikom lahko iz okna klepeta izbrišeš s klikom na rdeč krogec z belim križcem, ki se nahaja na desni strani uporabniškega imena in se v celoti prikaže, ko ga označite s kurzorjem.

Prejeta ali poslana sporočila, ki se niso razvila v klepet, se pod določenimi pogoji avtomatično izbrišejo. To se zgodi, ko se nabere več kot 100 takšnih sporočil.

Pogovori (t.j. klepet z več sporočili) se izbrišejo le v primeru, ko imaš odprtih več kot 200 klepetov z različnimi uporabniki. V takih primerih se avtomatično izbrišejo pogovori, ki so starejši od 30 dni (več kot 30 dni ni bilo novega sporočila).

Omejitev klepeta

Uporabniki na začetna sporočila ne odgovarjajo oz. jih izbrišejo, kadar jih v kratkem času prejmejo preveč (in ne morejo na vsa odgovoriti) ali pa jih komunikacija z določenim pošiljateljem ne zanima.

Klepet je namenjen kakovostni komunikaciji, zato je število poslanih začetnih sporočil omejeno na 35 vzpostavitev v roku 6 ur. S to omejitvijo preprečujemo, da bi posamezni uporabnik v zelo kratkem času prejel preveč povabil na klepet ter na vsa nebi mogel odgovoriti in obratno, da preprečujemo smetenje klepeta (spam).

Kaj je kontaktni filter?

Kontaktni filter je orodje s katerim določiš izključno od katerih uporabnikov želiš prejemati sporočila. Določiš lahko starost, ali imajo fotografijo, ali imajo VIP profil in omejiš spam (nezaželena sporočila).

Kako deluje kontaktni filter?

Z nastavitvami kontaktnega filtra določiš uporabnike, od katerih želiš prejemati sporočila. Sporočila, ki ne ustrezajo kriterijem, niso dostavljena, pošiljatelji pa o tem niso obveščeni.

Katerih pošiljateljev kontaktni filter ne izloča?

Filter ne izloča sporočil uporabnikov, s katerimi že imaš predhodno pozitivno relacijo. To so sporočila:

- uporabnikov, s katerimi predhodno že imaš pogovor,
- uporabnikov, s katerimi imaš GO!,
- uporabnikov, s katerimi se ujemaš in z njimi želiš na zmenek.

GO / NO GO vprašanja

Kaj so GO / NO GO vprašanja?

Vprašanja za šanse ali t.i. lomilci ledu GO? in odgovori GO / NO GO so lomilci ledu pri prvem stiku. Za šanse lahko vprašaš na strani uporabnika, do katere prideš prek različnih seznamov zadetkov (moji zadetki, različne oblike iskanja ipd.), kjer klikneš na uporabniško ime in klikneš na gumb za šanse GO?... in počakaš na odgovor.

Kje najdem vsa vprašanja GO / NO GO? in odgovore GO!

Vsa svoja vprašanja, ki si jih postavil/a ali prejel/a od drugih uporabnikov, tvoji odgovori na vprašanja in odgovori drugih uporabnikov na tvoja vprašanja so dosegljiva preko povezav na Moji strani. Seznam uporabnikov, ki te sprašujejo za šanse je prikazan na Moji strani, prav tako seznam uporabnikov pri katerih imaš šanse. Na na obeh celotnih seznamih je na desni strani povezava na seznam vseh, ki jih sprašuješ za šanse.

Ali lahko spreminjam odgovore GO / NO GO?

Ne, odgovorov GO/NO GO ne moreš spreminjati. Ne glede na poznejše dogajanje prvi vtis ostaja vedno enak. Zato se vprašanj in odgovorov GO / NO GO ne da spreminjati.

Zakaj ne morem izbrisati vprašanj in odgovorov GO / NO GO?

Prvi vtis je enkraten občutek, ki ga dobiš ob pregledovanju profila nekega uporabnika/ce, ki ti je poslal GO. Ko mu odgovoriš z GO ali NO GO, prejemnik dobi tvoj prvi odziv. Tako lahko takoj izveš, ''kje si''.

Ne glede na odgovor, ki ga prejmeš/daš, lahko prvi vtis pri nekem uporabniku izboljšaš ali pa ga pokvariš. Ne glede na poznejše dogajanje prvi vtis ostaja vedno enak. Zato se vprašanj in odgovorov GO / NO GO ne da izbrisati.

Moji priljubljeni

Kaj so Moji priljubljeni?

Priljubljeni so tvoji člani, ki označiš, da so ti všeč, jim s tem sporočiš, da želiš komunicirati z njimi in jih shraniš v poseben seznam, med svoje priljubljene. V seznam lahko shraniš neomejeno število profilov, nazadnje aktivni uporabniki, ki so med tvojimi priljubljenimi, pa se ti prikazujejo na Moji strani.

Kako nekoga dodam med priljubljene?

Enostavno, klikni na profil in izberi akcijo všečkanja. Profil se bo avtomatično pojavil v seznamu Moji priljubljeni.

Kako nekoga odstranim iz priljubljenih?

Enostavno, odpri profil in izberiš akcijo odstrani. Uporabnike lahko odstraniš tudi neposredno iz seznama Moji priljubljeni.

Zakaj določenega uporabnika ni več v mojem seznamu priljubljenih?

V primeru, da uporabnika nisi odstranil sam, se je uporabnik morda izbrisal sam ali pa smo njegov profil izbrisali mi.

Zakaj imajo nekateri uporabniki zeleno obarvano piko?

Uporabniki, ki imajo zeleno obarvano piko, so v tistem trenutku prijavljeni (so online).

Nastavitve profila

Kako lahko spreminjam svoj profil?

Spreminjanje profila je enostavno. Pod menijem Nastavi izbereš Moj profil in posamezno področje profila spremeniš, po svoji želji.

Ali smem v osebni predstavitvi v profilu navesti svoj e-naslov ali telefonsko številko?

Ne, v osebni predstavitvi ne smeš navajati nobenih kontaktnih ali osebnih podatkov. Razlog za prepoved je možna zloraba oziroma navajanje kontaktnih ali osebnih podatkov koga drugega.

Zavezani smo k varovanju kontaktnih in osebnih podatkov uporabnikov, zato vsa besedila osebne predstavitve pred objavo pregledamo. Vse objave oziroma spremembe profilov, kjer so navedeni kakršnikoli kontaktni ali osebni podatki, zavrnemo oziroma ne objavimo.

Podrobnosti o varovanju osebnih podatkov si lahko prebereš pod VAROVANJE PODATKOV.

Ali lahko spremenim uporabniško ime?

Uporabniškega imena se NE da spremeniti. Je tako imenovani nosilni ključ, na katerega kažejo vsi podatki. Kar lahko storiš je, da se registriraš z novim uporabniškim imenom in nato star uporabniški profil izbrišeš.

Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (urgenca maili, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Kako to, da moj profil ni viden kadar iščem na strani?

V iskanjih na urgenca.com ne moreš najti svojega profila, seveda pa te lahko vidijo vsi drugi uporabniki urgenca.com. Svoj profil si lahko ogledaš s klikom na povezavo Kako me vidijo drugi, ki se nahaja na vsaki strani levo zgoraj zraven tvoje slike/pod tvojim uporabniškim imenom.

Kaj je javna vidnost profila?

Profil je lahko viden obiskovalcem, ki niso registrirani uporabniki oz. so vidne uporabnikom pred registracijo.

Moj profil je javno viden na strani za registracijo. Ali lahko to onemogočim?

Seveda, na strani Nastavitve lahko izbereš, da profil ni javno viden. Pod Nastavitve zasebnosti pred Moj profil je javen odstraniš kljukico in pritisneš na gumb Nastavi. S to spremembo Nastavitve profil ne bo več javno viden neregistriranim uporabnikom urgenca.com, bo pa viden vsem registriranim uporabnikom, ki bodo prijavljeni na strani urgenca.com.

Ali so uporabniki obveščeni, kadar si ogledam profil?

Uporabniki lahko na seznamu Ogledi spremljajo, kdo vse si je nazadnje ogledal njihov profil.

Kako skrijem, da sem trenutno prijavljen in si ogledujem druge profile, ne da so ogledani o tem obveščeni?

Na strani Nastavitve v zavihku Nastavitve storitev vklopi Skriti način in nihče ne bo videl, da si online in si si ogledoval njihov profil. Storitev je na voljo le članom.

Kje lahko urejam Nastavitve prejemanja obvestil na domači e-naslov o tem, kdo si je ogledal moj profil?

Nastavitve posameznih sporočil na domači e-naslov, ki jih želiš oziroma ne želiš prejemati, lahko spremeniš pod Nastavi, kjer na strani Nastavitve izbereš Obvestila.

Zamrznitev ali izbris profila

Z izbiro Zamrzni profil se tvoj profil za nedoločen čas 'skrije'. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih urgenca.com obvestil. Če želiš, lahko profil enostavno ponovno aktiviraš s ponovno prijavo na urgenca.com - z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljaš.

Izbris profila je dokončna akcija, ki je ni mogoče preklicati. Vsi podatki tvojega profila bodo izbrisani in profila ni mogoče ponovno aktivirati, niti registrirati novega profila z istim imenom.

Kako izbrišem svoj profil?

Izbris profila je preprost. Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz baze urgenca.com.

Pozor, pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (urgenca maili, priljubljeni, go/no go vprašanja in odgovori).

Kako zamrznem svoj profil?

Zamrznitev profila je preprosta. Za izbris profila na strani Nastavitve klikni na zavihek Zamrznitev ali izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš zamrzniti svoj profil, se tvoj profil za nedoločen čas 'skrije'. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih urgenca.com obvestil.

Če želiš, lahko profil enostavno ponovno aktiviraš s ponovno prijavo na urgenca.com - z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljaš.

Pozor: če zamrznitev profila traja dlje časa, bo tvoja članarina medtem potekla in jo bo potrebno obnoviti.

Nastavitve obveščanja

Kakšna elektronska obvestila lahko prejemam na svoj osebni e-naslov?

Uporabniki na svoj e-naslov prejemajo obvestila o dogajanju na svojem profilu:

- O novih uporabnikih, ki bi ti lahko ustrezali in komunikaciji z drugimi uporabniki
- O prejetem sporočilu (nekdo ti je poslal sporočilo)
- O prejetem vprašanju za šanse "Go?" (nekomu si všeč in te sprašuje za šanse)
- O prejetem odgovoru za šanse "Go?" (nekdo ti je odgovoril na tvoje vprašanje za šanse)
- O uvrstitvi med "priljubljene" (nekdo te je dodal med svoje priljubljene)
- O ogledu mojega profila (takoj ko se zgodi)
- O tem, da me nekdo želi spoznati (takoj ko se zgodi)
- O ugotovljenem ujemanju - oba se želiva spoznati (takoj ko se zgodi)
- Tedensko informacijo o zanimivih članih.

Uporabniki pri registraciji izberejo, če želijo prejemati:

- Informativna e-sporočila (spoznavni dogodki, družabna srečanja, novosti na portalu, ipd.)
- Partnerska e-sporočila (Promocijska sporočila naših poslovnih partnerjev)

Kje lahko urejam Nastavitve obveščanja na domači e-naslov?

Nastavitve posameznih sporočil, ki jih želiš oziroma ne želiš prejemati, lahko spremeniš na Nastavitvah v zavihku Obvestila.

Nastavitve prijave

Kako deluje nastavitev Zapomni si me pri prijavi na urgenca.com?

Če pri prijavi izbereš možnost Zapomni si me, se na brskalniku, ki ga med prijavo uporabljaš, shrani t.i. piškotek za stalno prijavo. Tak piškotek omogoča, da si na svoj uporabniški profil stalno prijavljen oz. da te sistem ne odjavi tudi v primeru, ko že dlje časa ne brskaš na urgenca.com.

Primer: dlje časa uporabljaš klepetalnico, medtem pa te sistem ne odjavi zaradi daljše neuporabe strani urgenca.com.

V primeru, da ob izbrani možnosti Zapomni si me brskalnik med uporabo urgenca.com zapreš (ne da bi kliknil/a na gumb Odjava), te sistem zaznava kot aktivnega uporabnika še največ 20 minut. Če pozneje odpreš katerokoli stran urgenca.com, se ti zaradi izbrane Nastavitve Zapomni si me ni potrebno ponovno prijavljati, sistem pa te ponovno prikaže kot aktivnega uporabnika.

V primeru, da ob izbrani možnosti Zapomni si me pritisneš na gumb Odjava, te sistem takoj odjavi, nastavitev Zapomni si me pa se izključi. Če pozneje odpreš katerokoli stran urgenca.com, se moraš zaradi izključene Nastavitve Zapomni si me ponovno prijaviti.

POZOR: nastavitev Zapomni si me se nanaša samo na vrsto brskalnika, ki ga uporabljaš pri takšni prijavi (primer: če si nastavitev Zapomni si me izbral/a na brskalniku Firefox, le ta ne bo delovala na drugih brskalnikih, kot so Internet Explorer, Chrome, Safari).

Kako se odjavim?

Za odjavo profila klikni na gumb Odjava, ki se nahaja v meniju Nastavi.

Kako lahko izbrišem shranjeno uporabniško ime in/ali geslo, shranjena (prikazana) v obrazcu za prijavo?

V nastavitvah tvojega brskalnika preveri in izbriši shranjene podatke obrazcev in shranjena gesla.

Kako varno uporabljati urgenca.com na javno dostopnih računalnikih?

Tudi na javno dostopnih računalnikih se lahko popolnoma varno prijaviš. Ko prenehaš uporabljati urgenca.com na javno dostopnem računalniku, obvezno klikni na gumb Odjava v meniju pod Nastavi.

POZOR: v primeru, da samo zapreš brskalnik (ne da bi kliknil/a na gumb Odjava), bo na tem brskalniku še vedno mogoča uporaba tvojega profila. Če tega ne želiš, se ponovno prijavi oz. odpri urgenca.com in klikni na gumb Odjava.

Pozabljeno geslo.

Na vstopni strani urgenca.com in na vseh straneh za prijavo se nahaja povezava na stran za pošiljanje pozabljenega gesla. Na tej strani vnesi svoj e-mail naslov in nanj ti bomo poslali povezavo za ponastavitev gesla.

Nastavitve, dodatki brskalnika

Nadgradnja brskalnika

Za optimalno uporabo urgenca.com si namesti najnovejše različice internetnega brskalnika. Za nadgradnjo brskalnika sledi spodnjim povezavam:

- Internet Explorer
- Firefox
- Google Chrome
- Safari

Kako lahko izbrišem shranjeno uporabniško ime in/ali geslo, shranjena (prikazana) v obrazcu za prijavo?

V nastavitvah tvojega brskalnika preveri in izbriši shranjene podatke obrazcev in shranjena gesla.

Kako varno uporabljati urgenca.com na javno dostopnih računalnikih?

Tudi na javno dostopnih računalnikih se lahko popolnoma varno prijaviš. Ko prenehaš uporabljati urgenca.com na javno dostopnem računalniku, obvezno klikni na gumb Odjava v meniju pod Nastavi.

POZOR: v primeru, da samo zapreš brskalnik (ne da bi kliknil/a na gumb Odjava), bo na tem brskalniku še vedno mogoča uporaba tvojega profila. Če tega ne želiš, se ponovno prijavi oz. odpri urgenca.com in klikni na gumb Odjava.

Varovanje podatkov

Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani urgenca.com, v celoti ostali v lasti podjetja VenetiCOM d.d. (upravljalec spletnega portala urgenca.com) in bodo skrbno varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004).

Podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez privoljenja, jih kakorkoli posredovali ali dali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Osebni podatki bodo služili potrebam izvedbe in dostave naročila.

Obdelava pomeni zbiranje, shranjevanje ali združevanje podatkov v zbirkah osebnih podatkov, spreminjanje, uporabo ali sporočanje, vključno s prenosom, iskanjem, blokiranjem in brisanjem. Vaši osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena. Na podlagi vaše privolitve bomo vaše osebne podatke uporabljali za potrebe komuniciranja z vami:
- seznanjanje z novostmi preko različnih komunikacijskih sredstev;
- personalizirana povabila na različna srečanja / prireditve, ipd., ki jih organizira družba VenetiCOM d.d. za uporabnike storitve urgenca.com;
- izpostavitev vašega uporabniškega profila na komplementarnih produktih (spletni magazin, ipd. v različnih oblikah, kot so npr.: najaktivnejši uporabniki, najbolj priljubljeni uporabniki, ipd.);
- oglaševanje s strani VenetiCOM d.d. oziroma njenih partnerjev.

Vaših osebnih podatkov, ki jih navedete ob registraciji NIKOLI, pod nobenimi pogoji, ne posredujemo drugim uporabnikom urgenca.com.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z varovanjem osebnih podatkov, nam lahko pošljete svoje vprašanje na podpora@urgenca.com.

Varnost plačil s kreditnimi karticami

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Intech d.o.o. Sistem temelji na najzanesljivejših internetnih tehnologijah in se tudi v slovenskem prostoru dokazuje že vrsto let. urgenca.com ne hrani nobenih podatkov o plačilnih karticah.

Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov. Za vsa vprašanja v zvezi z varnostjo nakupa, smo na voljo na podpora@urgenca.com.

Varen prenos podatkov

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Bankart d.o.o. Podatki o transakcijah se v varni seji posredujejo v procesni center. Sistem temelji na najzanesljivejših internetnih tehnologijah in se tudi v slovenskem prostoru dokazuje že vrsto let.

Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.  Za vsa vprašanja v zvezi z varnostjo nakupa, smo na voljo na podpora@urgenca.com.

Zasebnost in pritožbe

Moj profil je javno viden na strani za registracijo. Ali lahko to onemogočim?

Seveda, na strani Nastavitve lahko izbereš, da profil ni javno viden. Pod Nastavitve zasebnosti pred Moj profil je javen odstraniš kljukico in pritisneš na gumb Nastavi. S to spremembo Nastavitve profil ne bo več javno viden neregistriranim uporabnikom urgenca.com, bo pa viden vsem registriranim uporabnikom, ki bodo prijavljeni na strani urgenca.com.

Nekdo se na urgenca.com predstavlja kot jaz, objavil je moje fotografije. Kaj naj naredim?

Po Sporazum o uporabi je prepovedano navajati tuje osebne podatke ali objavljanje tujih oz. avtorsko zaščitenih fotografij. Da se bomo lahko prepričali o zlorabi in primerno ukrepali, nam na e-naslov podpora@urgenca.com sporoči za katerega uporabnika gre, pripiši za kakšno zlorabo gre in priloži 2 svoji fotografiji (oz. kak drug dokument ali verodostojne podatke, s katerimi se bomo lahko prepričali o zlorabi).

Uporabniki mi pošiljajo nezaželeno pošto (SPAM). Kaj naj naredim?

Po Sporazum o uporabi je prepovedano vsakršno pošiljanje nezaželenih sporočil (npr. z reklamno vsebino). Da lahko ukrepamo proti kršiteljem, nam na e-naslov podpora@urgenca.com pošlji vsebino sporočila, kdaj je bilo sporočilo poslano in uporabniško ime pošiljatelja. Predlagamo, da pošiljatelju onemogočiš ponovno pošiljanje takšnih sporočil - blokiraj ga.

Kako lahko blokiram uporabnike, ki mi težijo?

Uporabnike lahko blokiraš na več načinov. Enostavno klikni na gumb Blokiraj, ki ga najdeš nad vsakim sporočilom. Uporabnika lahko blokiraš tudi na strani njegovega profila s klikom na gumb Blokiraj uporabnika.

Ko blokiraš uporabnika, ti ne more več pošiljati sporočil in te ne more več vprašati za šanse. Blokiran uporabnik se ne pokaže med tvojimi rezultati iskanj in ne prikazujemo ti več obvestil o njegovih aktivnostih.

Posameznega blokiranega uporabnika lahko odblokiraš tudi na strani njegovega profila, s klikom na gumb Odblokiraj uporabnika ali pa na strani Nastavitve, kjer se nahaja seznam vseh blokiranih uporabnikov.

Kaj storim, če se želim pritožiti zopet določenega uporabnika?

Pri urgenca.com želimo zagotavljati prijazno in varno okolje za spoznavanje ljudi. V primeru, da posamezni uporabnik na kakršenkoli način posega v tvojo zasebnost, varnost ali anonimnost, nas o tem obvesti na podpora@urgenca.com.

V sporočilu navedi svoje uporabniško ime in uporabniško ime osebe zoper katero se pritožuješ. Natančno navedi vzroke za pritožbo in navedi vse razloge, za kaj meniš, da nekdo nedovoljeno posega v tvojo zasebnost, varnost ali anonimnost. Navedi natančno kdaj, kje in kaj se je zgodilo. V primeru, da gre za neustrezno obnašanje uporabnika preko klepeta naredi sliko ekrana, t.i. print-screen, in jo priloži pritožbi.

Uredništvo urgenca.com natančno preveri in analizira vsako pritožbo ter ustrezno ukrepa, če ugotovi neustrezno obnašanje posameznega uporabnika. Cenimo vsak odziv, ki nam pomaga izboljšati kakovost naših storitev na dnevni ravni.

Splošni pogoji poslovanja

Ta verzija splošnih pogojev poslovanja ima zaporedno številko 9 in velja od 06.07.2018.

POMEMBNO OPOZORILO:

Z uporabo sistema potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami v teh splošnih pogojih poslovanja in da se zavezujete k njihovemu spoštovanju. Vsakič, ko se vpišete v katerokoli storitev v storitvi oziroma sistemu SOCDATE, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami teh splošnih pogojev poslovanja. V kolikor se z določbami ne strinjate, vam uporaba sistema ni dovoljena in se ne smete registrirati.

Pri registraciji uporabnika, se sklene pogodba v slovenskem jeziku. Ponudnik besedila pogodbe z uporabnikom ne shranjuje.

1. Ponudnik in partnerji

Ponudnik storitve urgenca.com, lastnik in skrbnik tehnologije in aplikacije ter z njimi povezanih dejavnosti in storitev je družba VenetiCOM d.d., (sedež in naslov: Brodišče 18, 1236 Trzin, Slovenija, matična številka: 1545175000, vpisana v sodni register, št. vpisa 13339700 z dne 11.07.2000, davčna številka (ID za DDV): SI 93323093 (ponudnik je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost), kontaktna telefonska številka: +386 (0)1 565 79 55, številka telefaksa: + 386 (0)1 565 79 50, kontaktni e-poštni naslov: info@veneti.com), če ni pri posameznih aplikacijah ali storitvah navedeno drugače (v nadaljevanju: ponudnik oziroma VenetiCOM d.d.).

Med povezane dejavnosti in storitve sodijo tudi partnerske spletne strani, ki temeljijo na tehnologiji urgenca.com, tudi če na prikazni ravni uporabljajo blagovne znamke in avtorsko vsebino partnerjev (naprej: partnerske spletne strani).

Spletne strani urgenca.com in vse partnerske spletne strani tvorijo sistem SOCDATE, ki temelji na enotni bazi uporabnikov (naprej: storitev oziroma sistem SOCDATE).

Uporabnik storitve je vsaka oseba, ki na kakršenkoli način uporablja storitev SOCDATE na katerikoli partnerski predstavlja skupni izraz za neregistrirane uporabnike, registrirane uporabnike in člane (naprej: uporabnik).

Vsak registriran uporabnik ima možnost brezplačne uporabe osnovnih funkcionalnosti storitve. Člani imajo možnost naprednih funkcionalnosti storitve ob plačilu članarine po pogojih navedenih v nadaljevanju (naprej: članarina).

Neregistriran uporabnik je vsak obiskovalec ali uporabnik sistema, ki se ne registrira (naprej: neregistrirani uporabnik).

Registriran uporabnik storitve je vsaka oseba, ki ustrezno izpolni obrazce zahtevane za registracijo, prejme uporabniško ime in geslo ter aktivira registracijo z odgovorom na potrditveno e-poštno sporočilo (naprej: registrirani uporabnik).

Na podlagi uporabniškega imena sistem za registriranega uporabnika ustvari unikatni uporabniški račun, znotraj katerega uveljavlja svoje pravice v okviru storitve. Registrirani uporabnik lahko išče in si ogleduje profile uporabnikov v sistemu in ima na voljo omejeno komunikacijo z uporabniki sistema. Določeni deli sistema oziroma posamezne storitve so dostopni le registriranim uporabnikom.

Član je registriran uporabnik, ki plača članarino na posamezni partnerski strani, s čimer pridobi dodatne pravice v okviru partnerske strani (naprej: član). Član pridobi možnost uporabe plačljivih / članskih storitev posamezne partnerske strani ali skupine partnerskih strani.

Uporabniku ni potrebno razkriti svoje prave identitete, vse dokler se sam ne odloči drugače.

Če ni v posameznih določbah drugače določeno, vse določbe tega sporazuma veljajo enakovredno za uporabnike in za člane (skupno naprej: uporabnik oziroma vi).

Ti Splošni pogoji poslovanja predstavljajo pogoje uporabe sistema SOCDATE ter predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki (naprej: Splošni pogoji poslovanja).

2. Pogoji uporabe storitve in sposobnost biti uporabnik / postati član

Storitev je namenjena samo polnoletnim osebam starejšim od 18 let. Osebe mlajše od 18 let ne morejo postati uporabniki oziroma člani storitve. Z registracijo izjavljate ter jamčite, da ste na dan prve registracije članstva oziroma uporabe storitve stari najmanj 18 let.

Uporaba storitve ni dovoljena pravnim osebam.

Registracija v sistem SOCDATE preko katerekoli spletne strani v sistemu (bodisi preko urgenca.com bodisi preko partnerskih spletnih strani) omogoča dostop do vseh spletnih strani v sistemu SOCDATE delno brezplačno oziroma skladno z izbrano članarino. Uporabnik lahko za registracijo svojega uporabniškega profila uporabi isti e-poštni naslov v sistemu le enkrat. Sistema SOCDATE je namenjen vaši lastni osebni uporabi. Registracija drugih oseb brez njihove izrecne privolitve ni dovoljena, za kar izrecno odgovarjate s polno odškodninsko odgovornostjo in se zavezujete k prevzemu pasivne legitimacije v primeru spora. Prav tako ni dovoljena uporaba storitve za kakršnekoli nezakonite namene. V primeru uporabe sistema v nezakonite namene ali zaradi registracije druge osebe ter nato morebitnega predstavljanja kot druga oseba, si ponudnik pridržuje pravico trajno izbrisati naloge uporabnika v sistemu in mu trajno preprečiti morebitno novo registracijo.

Sistem SOCDATE lahko po lastni presoji zavrne dodelitev uporabniškega imena, ki nakazuje na drugo osebo, je zaščiteno s pravicami prava blagovnih znamk ali drugimi pravicami tretjih oseb, je obsceno ali drugače nesprejemljivo.

3. Registracija

Neregistriran uporabnik se na podlagi strinjanja z določbami teh pogojev registrira z vpisom uporabniških podatkov in potrditvijo e-pošte v 72 urah po registraciji. Uporabnik je polno zavezan s pogoji uporabe tudi pred izrecno potrditvijo registracije z e-pošto, ko postane registriran uporabnik.

S klikom na gumb za potrditev registracije uporabnik potrdi, da je prebral te pogoje uporabe in da se z njimi strinja ter jih v popolnosti in brez zadržkov sprejema.

S klikom na gumb Registriraj se, vnosom zahtevanih podatkov in potrditvijo registracije preko elektronske pošte ali Facebook računom postane uporabnik registriran uporabnik, s čimer izraža strinjanje z vsemi določili in pogoji teh pravil za čas trajanja uporabe storitve, razen če je v posameznih določbah teh pravil trajanje določeno drugače.

Ponudnik si pridržuje pravico do takojšnje izključitve uporabnika in prekinitve članstva brez predhodnega obvestila v primeru kršitve pravil Splošnih pogojev poslovanja in mu lahko trajno prepove ponovno vključitev v sistem.

Podjetje začne z opravljanjem plačljivih storitev in uporabniku omogoči uporabo teh storitev po poteku odstopnega roka iz določbe 13.1 točke 13. teh Splošnih pogojev.

4. Predmet storitve

Ponujene funkcionalnosti in obseg njihove uporabe za posameznega uporabnika so odvisni od plačila članarine in drugih plačljivih storitev v sistemu SOCDATE. Po plačilu članarine član prejeme potrditveno sporočilo, ki vključuje tudi referenco plačila.

Storitev SOCDATE ne daje jamstev za uspeh uporabnikov pri iskanju partnerja, kot tudi ne zagotavlja, da so podatki, ki jih posredujejo uporabniki, točni, pravilni oziroma uporabni, zato ponudnik v nobenem primeru ne odgovarja za nikakršno škodo, ki bi lahko kakorkoli nastala uporabniku (materialno ali nematerialno).

Uporabniki uporabljajo storitev na lastno odgovornost.

Uporabniki so osebno odgovorni za mnenja, nasvete, izjave, ponudbe ali druge podatke oziroma vsebine, ki so nastale oziroma bile posredovane preko storitev SOCDATE. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, celote ali uporabnosti mnenj, nasvetov ali danih izjav in ne odgovarja za kakršnokoli izgubo ali škodo nastalo na podlagi komunikacije med uporabniki, podatkov ali vsebin posredovanih na SOCDATE oziroma izmenjanih med uporabniki sistema SOCDATE.

Podporo uporabnikom sistema SOCDATE zagotavlja ponudnik storitve VenetiCOM d.d. med delovniki med 09 in 16h preko e-poštnega naslova podpora@urgenca.com ali brezplačne telefonske številke 080 64 62. Storitev je na voljo 24 ur na dan in 365 dni na leto. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe, začasne ali trajne omogočitve vsake izmed ali vseh navedenih funkcionalnosti. Ponudnik ne jamči za delovanje storitve, niti ne daje garancije za njeno delovanje, še posebej tam, kjer delovanje ni odvisno od ponudnika.

5. Način uporabe storitve / Pravila igre

Uporabniki se morajo strinjati, da bodo storitev uporabljali pod sledečimi pogoji:

a. Uporabnik je osebno odgovoren za vsebine oziroma podatke posredovane, objavljene ali prikazane v sistemu SOCDATE oziroma drugim članom.

b. V uporabniški profil in pri vzpostavljanju komunikacije z drugimi uporabniki preko sporočilnega sistema (t.j. dokler ni vzpostavljen dialog), je prepovedano na kakršenkoli način, vključno s slikovnim in video gradivom, vključevati kontaktne in identifikacijske oznake uporabnikov, kot so na primer telefonske številke, identifikacijska imena za komunikacijske programe in družbena omrežja (npr. Skype, Google Hangout, Facebook ipd.), fizični oziroma elektronski naslovi, polna osebna imena oziroma podobno. Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli ustrezno spremeni, prilagodi ali zavrne uporabo gradiva, ki je v nasprotju s to določbo.

c. Uporabnikom v okviru storitve ni dovoljeno pošiljanje, predajanje, nalaganje, povezovanje na ali nakazovanje klevetnih, obscenih, vsebin, ki žalijo verska ali religiozna čustva, spolno napadalnih ali nasilnih, grozilnih, vznemirjajočih, rasističnih, netočnih, nelegalnih in drugače spornih vsebin oziroma vsebin, ki kršijo ali skrunijo pravice drugih ali tretjih oseb, vključno z, a ne omejeno na, pravicami intelektualne lastnine, osebnostnimi pravicami, pravico do zasebnosti in javne objave. Skladno s tem si ponudnik pridržuje pravico, da tovrstne vsebine ustrezno prilagodi ali izbriše.

d. Uporabnikom v okviru storitve ni dovoljeno oglaševanje ali nagovarjanje ostalih uporabnikov k prodaji, nakupu, najemu, zbiranju sredstev ali kakršnemukoli drugemu trženju blaga in storitev, navedeno ni dovoljeno niti v primeru, če gre za dobrodelen, brezplačen ali kakršenkoli drug namen. Prepovedano je pošiljanje množičnih pisem, verižnih pisem ali t.i. junk e-pošte drugim uporabnikom, oziroma kakršnokoli obremenjevanje le-teh s podobnimi vsebinami. Obvestilo o kršitvi te določbe je lahko razvezni razlog članskega razmerja in/ali razlog za prepoved nadaljnje uporabe storitev sistema SOCDATE.

e. Uporabnik ne sme uporabljati storitve za distribucijo kakršnihkoli računalniških virusov ali trojanskih konjev ali narediti karkoli kar bi lahko ogrozilo ali povzročilo škodo storitvi, družbi VenetiCOM d.d., partnerjem ali uporabnikom storitve oziroma katerimkoli tretjim osebam.

f. Uporabnik bo vse podatke in informacije pridobljene v okviru storitve obravnaval kot zasebne in zaupne in jih ne bo posredoval nikomur brez dovoljenja osebe, ki jih mu/ji je posredovala.

g. Uporabnik se strinja, da bo storitev uporabljal v skladu z veljavnim pravnim redom Republike Slovenije.

6. Način uporabe gradiva

Storitev vsebuje podatke in informacije, na katerih imajo izključne pravice VenetiCOM d.d., njeni partnerji in pogodbeni sodelavci, kakor tudi uporabniki.

VenetiCOM d.d. je izključni lastnik vseh avtorskih pravic na avtorskih delih, ki tvorijo sistem SOCDATE, ne glede na to, ali je to izrecno označeno ali ne. Med vključena avtorska dela sodijo med drugim tudi vsa računalniška koda, urejena struktura sistema, ter vse pisno in slikovno gradivo. Skladno z določbami prava intelektualne lastnine k avtorsko zaščitenemu gradivu ni potrebno dodajati oznake (npr. avtorsko zaščiteno, copyright, (c), ipd.), ampak je to zaščiteno že s samim nastankom in nepooblaščenim osebam že kot tako prepoveduje nadaljnjo reprodukcijo, distribucijo, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela. Prav tako je vsebina sistema SOCDATE varovana na podlagi pravil o varovanju baz podatkov.

VenetiCOM d.d. je izključni lastnik blagovnih oziroma storitvenih znamk urgenca, SOCDATE in iz njih izvedenih imen.

Blagovne znamke in avtorska dela partnerjev na partnerskih spletnih straneh, z izjemo sistema spletnih strani, so izključna last partnerjev, v kolikor to ni izrecno drugače navedeno pri posameznem delu. Ponudnik si pridržuje pravico, da bo v primeru ugotovljenih kršitev pravic intelektualne lastnine ukrepal proti kršiteljem v skladu z zakonodajo. Ponudnik lahko tak ukrep izvede kadarkoli po lastni izbiri (npr. lahko ukrep izvede takoj, ko ugotovi kršitev, lahko pa tudi kasneje).

Z uporabo storitve se uporabnik strinja, da ne bo spreminjal, kopiral ali distribuiral katerihkoli tovrstnih informacij brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika informacij. Za dovoljenje k uporabi zaščitenega gradiva družbe VenetiCOM d.d. se lahko obrne na info@veneti.com.

7. Gradivo uporabnikov

Z oddajo kakršnekoli vsebine, ki jo uporabnik pošlje, bodisi preko portala ali partnerskih strani, bodisi preko e-pošte ali kako drugače (naprej: gradiva) v okviru storitve dajete ponudniku v zameno za pravico do lastne uporabe storitve, pravico do neizključne in časovno ter teritorialno neomejene uporabe posredovanega gradiva, vključno s pravico do shranitve v elektronski obliki, pravico reprodukcije, distribucije, predelave oziroma spreminjanja, javnega prikazovanja, dajanja na voljo javnosti in predvajanja le-tega gradiva delno ali v celoti, po presoji ponudnika.

Z oddajo gradiva jamčite, da je le-to v celoti brez kakršnihkoli pravnih napak in da gradiva, ki je zaščiteno s pravicami intelektualne lastnine ne boste uporabljali v okviru storitve, ne da bi prej pridobili ustrezno soglasje nosilcev pravic. V primeru obstoja pravic tretjih oseb na gradivu, uporabnik izrecno odgovarja za vso škodo, ki bi zaradi tega lahko nastala ponudniku.

Ponudnik ni odgovoren za pravne napake na gradivu, ki ga je v dobri veri prejel od uporabnikov.

Če menite, da so bile z gradivom objavljenim v okviru storitve kršene vaše avtorske ali druge pravice, pišite oddelku za pomoč uporabnikom na podpora@urgenca.com.

8. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Vsakršna obdelava osebnih podatkov bo izvedena v skladu z določbami vsakokrat veljavnega ponudnikovega pravilnika, ki ureja področje varstva osebnih podatkov. S sprejemom Splošnih pogojev poslovanja se strinjate, da ste s temi določbami seznanjeni.

Ponudnik bo ravnal zaupno z vsemi osebnimi podatki in informacijami pridobljenimi od uporabnika , vključno s telefonskimi številkami, in bo takšne podatke uporabljal ali razkril le za namene, zaradi katerih jih je zbiral.

S sprejemom sporazuma in uporabo storitve potrjujete, da razumete, da ponudnik ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki jih prenašate preko interneta, ali elektronske pošte ali pogovorov in se strinjate, da nas ne boste imeli za kakorkoli odgovorne v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi člani ali uporabniki storitve pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali obsceno gradivo in da boste takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo vaše osebne podatke preko uporabe storitve in da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje.

S sprejemom Splošnih pogojev poslovanja se strinjate, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z osebnimi podatki in informacijami, ki jim jih posredujete vi sami.

S sprejemom tega sporazuma se strinjate, da ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino ali pravne oziroma stvarne napake sporočil, ki jih pošiljate ali prejmete, pogovorov, ki jih opravite v okviru te storitve. Istočasno se strinjate, da ne boste ponudnika smatrali za odgovornega za katerekoli vsebine, ki jih v okviru te storitve prejmete.

Ponudnik ni odgovoren za posledice tovrstnega gradiva, niti za nobeno uporabo ali zlorabo osebnih informacij, ki ste jih pripravljeni razkriti v okviru storitve. Vsak uporabnik je sam odgovoren za vse informacije, ki jih posreduje v okviru storitve. Prosimo vas, da zato pazljivo izbirate podatke, ki jih pošljete v sistemu SOCDATE ali predajate drugim uporabnikom.

Registrirani profili postanejo del baze uporabnikov, ki se uporablja v vseh delih sistema SOCDATE, vključno s partnerskimi spletnimi stranmi.

S pristankom na ta sporazum in z registracijo pristanete na to, da se vaši podatki o vaši družbeni podobi in o vaših psiholoških lastnostih, lahko uporabljajo za naslednje aktivnosti:

 • personalizirana povabila na različna srečanja / prireditve, ipd., ki jih organizira družba VenetiCOM d.d. oziroma njeni partnerji za uporabnike storitve SOCDATE. izpostavitev vašega uporabniškega profila na komplementarnih produktih in v različnih oblikah (partnerske spletne strani, spletni magazini, tiskani mediji, v različnih oblikah, kot so npr.: najaktivnejši uporabniki, najbolj priljubljeni uporabniki, ipd.),
 • oglaševanje s strani VenetiCOM d.d. oziroma njenih partnerjev.

Ponudnik uporabnikom zagotavlja, da varuje vse osebne podatke uporabnikov in da jih ne bo posredovala partnerjem ali drugim osebam brez izrecnega dovoljenja uporabnikov.

Ponudnik storitev si pridružuje pravico do shranjevanja informacij (ter do dostopa do teh informacij) na uporabnikovem računalniku ali napravi v obliki piškotka (t.i. cookie) ali druge datoteke, s katerimi prilagajamo spletno stran preferencam uporabnikov, zagotavljamo uporabnikom prijazne spletne storitve, analiziramo podatke o obiskih uporabnikov ter prikazujemo lastne in spletne oglase izbranih partnerjev. Shranjevanje piškotkov in ostalih datotek lahko uporabnik nastavlja v brskalniku, ki ga uporablja, lahko jih omeji, onemogoči ali izbriše.

Podrobnosti o informacijah, ki jih SOCDATE zbira preko piškotkov in drugih datotek, so navedene v izjavi o piškotkih v sistemu SOCDATE.

Ponudnik zbira in začasno shranjuje tudi nekatere tehnične podatke, vključno z naslovom internetnega protokola, pri čemer jih ne povezuje z osebnimi podatki in informacijami pridobljenimi od vas. Ponudnik storitev je po zakonu dolžan na podlagi sodne odredbe podatke o uporabniku posredovati državnim organom.

9. Nadzor nad uporabo

Z namenom izvrševanja določb tega sporazuma si ponudnik pridržuje pravico do nadzora nad vsemi javnimi objavami in sporočili znotraj storitve.

Ponudnik ne more in ne nadzoruje vseh sporočil, pogovorov in vsega gradiva, ki je posredovano v okviru storitve s strani uporabnikov, zato za to ni odgovoren. Ponudnik si pridržuje pravico, vendar se k temu ne zavezuje, da lahko izbriše, premakne ali spremeni katerakoli sporočila oziroma gradivo, ki po njegovem lastnem mnenju kršijo določbe tega sporazuma ali pa se lahko smatrajo kot nesprejemljiva po splošnih načelih. Osebe, ki tovrstno sporno gradivo posredujejo v okviru storitve, so in ostanejo odgovorne za kršitve ne glede na poseg ponudnika.

10. Odgovornost

Strinjate se, da ponudnika, njegove lastnike, zaposlene, pogodbene sodelavce in partnerje odvezujete kakršnekoli odgovornosti za izgubo, škodo ali nevšečnosti, ki niso pravno priznana škoda (npr. ljubezenske težave), ki jih lahko utrpite zaradi uporabe storitve. Ponudnik prav tako ni odgovoren za kakršnokoli prekinitev delovanja storitve, ne glede na razlog.

Ponudnik si pridržuje pravico, da v vseh primerih kršitev določb tega sporazuma sproži postopke v lastnem imenu, v imenu prizadetih uporabnikov oziroma se pridruži prizadetim uporabnikom kot sospornik.

Ponudniku in njegovim zaposlenim ste za povzročeno materialno in nematerialno škodo odgovorni po splošnih pravilih obligacijskega prava.

Ponudnik lahko skladno z določbami tega sporazuma ali po lastni presoji kadarkoli, z ali brez obvestila in zaradi kakršnihkoli utemeljenih razlogov (npr. kršitve določb tega sporazuma), prekine ali razveže članstvo oziroma ukine dostop do delov ali celotne storitve.

V primeru uporabe, ki kaže znake kaznivega ravnanja, si ponudnik pridržuje pravico, da poleg zgoraj navedenih sankcij obvesti ustrezne državne organe.

Ponudnik ne jamči, da bo vaša uporaba storitev SOCDATE varna, neprekinjena, vedno na razpolago, brez napak, kot tudi ne, da boste spoznali nekoga, ki ustreza vašim potrebam. Ponudnik prav tako ni odgovoren za telefonske in mrežne povezave in storitve, vključno s pokritjem območja ali prekinitvijo zveze. Ponudnik ni odgovoren za kakršnokoli škodo, vključno s škodo zaradi izgubljenih podatkov, izgubo programov, stroškov povezav, stroškov preskrbe nadomestnih storitev ali prekinitev storitev, ki izhajajo iz uporabe sistema SOCDATE, četudi bi ponudnik o možnosti tovrstne škode vedel ali bil obveščen.

Obveznost ponudnika je za škodne primere v zvezi s storitvami SOCDATE, ki niso zajeti s temi Splošnimi pogoji poslovanja, omejena na znesek, ki ga je uporabnik vplačal storitvi v zadnjih 6 mesecih pred nastankom spora.

Strinjate se, da so določeni primeri nedostopnosti storitve ali napak v objavljenem gradivu lahko posledica višje sile.

11. Zunanje povezave

Storitev lahko vsebuje povezave na različne zunanje povezave, kot so na primer druga internetna spletišča, posamezne strani ali drugi viri. Strinjate se, da ponudnik ni odgovoren za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav.

12. Načini in pogoji plačevanja storitev

Z vplačilom članarine se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih določbah o uporabi plačljivih spletnih vsebin/storitev v sistemu SOCDATE. Vsakič, ko se prijavite na v sistem SOCDATE, posebej za storitev urgenca.com, potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami in sprejemate vse navedene pogoje.

12.1. ČLANARINA

Vse cene navedene na urgenca.com (in v sistemu SOCDATE) so v evrih (EUR) in vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV), če ni pri posamezni ceni posebej drugače določeno.

Uporabnik soglaša, da mu lahko ponudnik izda račun za naročeno storitev samo v elektronski obliki in mu ga pošlje po e-pošti oziroma z drugimi sredstvi elektronske komunikacije, razen, kjer je izrecno drugače določeno.

V nadaljevanju so navedene različne možnosti plačevanja članarine (plačilni inštrumenti), kjer uporabnik pridobi članstvo za izbrano obdobje.

a) KREDITNA KARTICA – SAMODEJNO OBNAVLJANJE

S plačilom članarine s kreditno kartico sklenete članarino, ki se po preteku izbranega obdobja vsakokrat avtomatično podaljša za naslednje časovno obdobje, ki je enako obdobju, za katero je bila prvotno sklenjena članarina (do prekinitve samodejnega obnavljanja). Storitev je omogočena vsem uporabnikom kreditnih kartic Mastercard in Visa.

Za plačilo članarine uporabnik vpiše podatke o kreditni kartici in potrdi prvo plačilo. Po potrditvi se izvede plačilo članarine za izbrano obdobje v skladu z veljavno ceno in pogoji, ki so uporabniku vidni pred potrditvijo prvega plačila.

Za prekinitev samodejnega obnavljanja članarine kliknete Nastavitve na urgenca.com, izberite razdelek Članstvo in kliknete 'Prekini samodejno obnavljanje'.

Pri samodejni obnovitvi se članarina obračunava na zadnji dan izbranega obdobja članstva z bremenitvijo kreditne kartice po veljavni ceni in pogojih, s sprejetjem katerih je uporabnik vplačal članarino, in velja do odjave. V primeru odjave od samodejnega obnavljanja članarine je članstvo omogočeno še do poteka zadnjega vplačanega časovnega obdobja. Odjavo je potrebno izvesti najmanj 1 dan pred potekom vplačanega časovnega obdobja članarine, če želite, da se vam članarina za naslednje časovno obdobje ne podaljša in ne zaračuna.

b) PAYPAL – SAMODEJNO OBNAVLJANJE

S plačilom članarine s Paypal-om sklenete članarino, ki se po preteku izbranega obdobja vsakokrat avtomatično podaljša za naslednje časovno obdobje, ki je enako obdobju, za katero je bila prvotno sklenjena članarina (do prekinitve samodejnega obnavljanja). Storitev je omogočena vsem uporabnikom sistema PayPal.

Za plačilo članarine preko PayPala se uporabnik prijavi v sistem Paypal in potrdi prvo plačilo. Po potrditvi se izvede plačilo članarine za izbrano obdobje v skladu z veljavno ceno in pogoji, ki so uporabniku vidni pred potrditvijo prvega plačila.

Prekinitev samodejnega obnavljanja članarine opravite v svojem PayPal računu (www.paypal.com) ali pa kliknete Nastavitve na urgenca.com, izberite razdelek Članstvo in kliknete 'Prekini samodejno obnavljanje'.

Pri samodejni obnovitvi se članarina obračunava na zadnji dan izbranega obdobja članstva z bremenitvijo Paypal računa po veljavni ceni in pogojih, s sprejetjem katerih je uporabnik vplačal članarino, in velja do odjave. V primeru odjave od samodejnega obnavljanja članarine je članstvo omogočeno še do poteka zadnjega vplačanega časovnega obdobja. Odjavo je potrebno izvesti najmanj 1 dan pred potekom vplačanega časovnega obdobja članarine, če želite, da se vam članarina za naslednje časovno obdobje ne podaljša in ne zaračuna.

c) VALÚ MONETA – SAMODEJNO OBNAVLJANJE

S plačilom članarine z VALÚ Moneto odprete direktno obremenitev v sistemu VALÚ Moneta, kjer se članarina po preteku izbranega obdobja vsakokrat avtomatično podaljša za naslednje časovno obdobje, ki je enako obdobju, za katero je bila prvotno sklenjena članarina (do prekinitve samodejnega obnavljanja). Storitev je omogočena vsem uporabnikom mobilnih storitev Telekoma Slovenije in naročnikom mobilnih storitev A1.

Za sklenitev VALÚ Moneta direktne bremenitve uporabnik vpiše svojo telefonsko številko v vnosno okence na spletni strani in prejme brezplačni z navodili. Potrditev sklenitve direktne bremenitve uporabnik potrdi z vnosom ukaznega niza *188# v mobilni telefon in izbiro Kliči. Po potrditvi se izvede direktna bremenitev za izbrano obdobje članarine v skladu z veljavno ceno in pogoji, ki so uporabniku vidni pred potrditvijo prvega plačila.

Za odjavo direktne bremenitve preko VALÚ Moneta kliknete Nastavitve na urgenca.com, izberite razdelek Članarina in kliknete 'Prekini samodejno obnavljanje' ali pa pokličete podporo uporabnikom svojega mobilnega operaterja (Telekom Slovenije, A1) in zahtevate odjavo direktne bremenitve na urgenca.com.

Pri VALÚ Moneta direktni bremenitvi se članarina obračunava na zadnji dan izbranega obdobja članstva z bremenitvijo VALÚ Moneta računa po veljavni ceni in pogojih, s sprejetjem katerih je uporabnik vplačal članarino, in velja do odjave. V primeru odjave od samodejnega obnavljanja članarine z direktno bremenitvijo je članstvo omogočeno še do poteka zadnjega vplačanega časovnega obdobja. Odjavo je potrebno izvesti najmanj 1 dan pred potekom vplačanega časovnega obdobja članarine, če želite, da se vam članarina za naslednje časovno obdobje ne podaljša in ne zaračuna.

d) DRUGE MOŽNOSTI PLAČILA – BREZ SAMODEJNEGA OBNAVLJANJA

Uporabnik izbere eno izmed možnosti plačila - plačilni nalog (UPN), paysafecard, internet VALÚ Moneta -, izbere obdobje trajanja članstva in sledi navodilom do plačila. Uporabnikovemu profilu se ob potrditvi plačila (oziroma po prejemu plačila v primeru nakazila s plačilnim nalogom), dodeli izbrana članarina. Članstvo je veljavna do konca izbranega obdobja članarine in se pri navedenih plačilnih inštrumentih ne obnavlja samodejno.

12.2. TEHNIČNA PODPORA

Uporabnikom/članom je zagotovljena tehnična podpora in pomoč na elektronskem naslovu podpora@urgenca.com, na brezplačni telefonski številki 080 64 62 ob delavnikih med 9. in 16. uro.

Uporabnik mora tehnično napako sporočiti takoj, ko se le-ta pojavi.

13. Pravica do odstopa od pogodbe

13.1. PRAVICA DO ODSTOPA V ODSTOPNEM ROKU

Uporabnik ima pravico odstopiti od pogodbe v 14 dneh (odstopni rok), ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok začne teči z dnem sklenitve pogodbe. Sporočilo o odstopu mora biti pisno (izpolnjen obrazec ali nedvoumna izjava, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe), poslano v odstopnem roku bodisi preko navadne pošte na naslov VenetiCOM, d.d., Brodišče 18, 1236 Trzin ali na elektronski naslov podpora@urgenca.com (z zadevo: Odstop od pogodbe).

Ponudnik je dolžan uporabniku, ki je odstopil od pogodbe, vrniti članarino v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila članu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil član, razen če je član izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če član zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Na podlagi prejete zahteve za odstop od pogodbe s strani člana v odstopnem roku, bo ponudnik najkasneje naslednji delovni dan zamrznil uporabniški račun člana in preveril obseg uporabe do trenutka zamrznitve uporabniškega računa ter na podlagi tega obračunal višino nadomestila za uporabo storitve v sorazmerju z opravljeno storitvijo do dneva zahteve za odstop od pogodbe. Sorazmerni del se izračuna glede na skupno vrednost pogodbe. Če je cena v pogodbi glede na tržno ceno previsoka, se sorazmerni del izračuna glede na tržno vrednost. Višina nadomestila se obračuna in se delno pobota z vračilom plačila članarine.

Določila o pravici do odstopa od pogodbe in vračilu članarine ne veljajo v primerih samodejnih obnavljanj članarin v primeru, da so le-te samodejno obnovljene po izteku odstopnega roka.

13.2. PRAVICA DO ODSTOPA PO POTEKU ODSTOPNEGA ROKA

Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga preneha uporabljati storitev z izbiro možnosti Odstop v razdelku Nastavitve ali s pisnim zahtevkom za prenehanje uporabe storitev na elektronski naslov podpora@urgenca.com, s čimer se odstop šteje za veljaven s potekom članarine, katero je uporabnik vplačal.

13.3. PRAVICA DO ODSTOPA V PRIMERIH, KO PODJETJE NA UPORABNIKOVO IZRECNO ZAHTEVO ZAČNE ZAGOTAVLJATI STORITVE PRED POTEKOM ODSTOPNEGA ROKA

Izjemoma, na podlagi uporabnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe, začne podjetje storitve opravljati takoj. V takšnem primeru se uporabnik odpove pravici do odstopa od pogodbe v skladu s točko 13.1.

Če uporabnik kljub temu odstopi od pogodbe po tem, ko je zahteval, da ponudnik začne opravljati storitev, plača ponudniku znesek v sorazmerju z opravljeno storitvijo do dneva obvestitve ponudnika o odstopu od pogodbe. Sorazmerni del se izračuna glede na skupno vrednost pogodbe. Če je cena v pogodbi glede na tržno ceno previsoka, se sorazmerni del izračuna glede na tržno vrednost.

14. Spremembe in dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja

Splošni pogoji poslovanja predstavljajo dogovor med vami in nami, na pogoje katerih pristanete kot registriran uporabnik z registracijo članstva in vsakokratnim vpisom v storitev ter se nanaša na uporabo storitev sistema SOCDATE oziroma kot neregistriran uporabnik z uporabo portala SOCDATE. Vaša pravica do uporabe storitve je predmet vseh morebitnih kasnejših sprememb ali dopolnitev določb, omejitev in pogojev, ki jih določimo po lastni presoji. Določbe dogovora se lahko kadarkoli neomejeno spremenijo, dopolnijo ali razširijo, pri čemer bo ponudnik o tem uporabnike obvestil. Ponudnik se obvezuje, da bo uporabnike redno obveščal o morebitnih spremembah pogojev uporabe in da jim bodo le-ti dostopni. Uporaba storitev s strani uporabnika po spremembi pogojev uporabe, se šteje za strinjanje z novimi, spremenjenimi pogoji.

Kadarkoli lahko neomejeno spremenimo, ukinemo ali prekinemo katerikoli del storitve, kakor tudi dostopnost do katerekoli lastnosti storitve, aplikacije, baze podatkov ali posameznih vsebin. Prav tako lahko vzpostavimo dodatne omejitve na določene lastnosti in dele storitve ali omejimo vaš dostop do delov ali do celotne storitve brez predhodnega obvestila.

S sprejemom teh pogojev se strinjate, da boste redno spremljali in spoštovali določbe verzije, ki bo veljala v času vaše uporabe storitve.

Veljavni pogoji uporabe so za potrebo reprodukcije in / ali shranjevanja vedno dostopni tukaj.

15. Komunikacija in reševanje sporov

Za vprašanja, pripombe in pritožbe, ki se nanašajo na storitev, se najprej obrnite na e-poštni naslov podpora@urgenca.com ali na poštni naslov ponudnika, podjetja VenetiCOM d.d., Brodišče 18, 1236 Trzin.

16. Pristojnost za spore

Za spore, ki izhajajo iz uporabe te storitve in v zvezi z družbo VenetiCOM d.d., se uporablja izključno pravo Republike Slovenije, pri čemer se izključi določbe mednarodnega zasebnega prava in postopka. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno s pravom Republike Slovenije. Za spore v zvezi s temi Splošnimi pogoji poslovanja ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga.

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca, pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS, Uradni list RS, št. 81/15).

Uporabnik lahko v primeru, ko s ponudnikom ne uspeta rešiti nastalega spora v okviru postopkov, ki jih za reševanje nastalih sporov predvideva ponudnik, reševanje nastalega spora nadaljuje s pomočjo Evropske platforme za spletno reševanje čezmejnih potrošniških sporov, povezava tukaj.

Za vse spore in pravne postopke v zvezi s temi Splošnimi pogoji poslovanja, uporabo storitve in delovanjem storitve je izključno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

17. Veljavnost Splošnih pogojev poslovanja

Prebral/a sem Splošne pogoje poslovanja o uporabi urgenca.com in jih sprejemam. S klikom na gumb "Registriraj se" ali "Prijava" potrjujem, da bom spoštoval/a in upošteval/a določila Splošnih pogojev poslovanja ter da sem star/a najmanj 18 let oziroma izpolnjujem vse pogoje za uporabo in članstvo.

Piškotki

Sistem SocDate uporablja piškotke, majhne tekstovne datoteke, ki vsebujejo niz znakov in se namestijo na vaš brskalnik iz strežnika spletne strani. Piškotki lahko vsebujejo unikatni niz znakov za posameznega obiskovalca strani, ne vsebujejo pa nobene osebne informacije.

Spletna stran lahko uporablja piškotke ob obisku strani iz sistema SocDate ali ob obisku spletnih strani, ki oglašujejo strani iz sistema SocDate. Vaš spletni brskalnik shrani piškotke na vašo napravo in do njih lahko dostopajo spletne strani sistem SocDate ob naslednjem obisku.


Piškotki nam omogočajo:

 • prepoznati uporabnika in njegove nastavitve
 • prilagoditi spletno vsebino za posameznega uporabnika
 • pridobiti informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo naše strani
 • nam omogočajo izboljšati naše storitve in spletne strani.

Spletne strani v sistemu SocDate in elektronska sporočila iz sistema lahko vsebujejo transparentne datoteke s končnico gif (t.i. 'tracking pixels'). Gif-i so male grafike, ki so za vsakega uporabnika poimenovane unikatno in se uporabljajo za štetje obiskov posamezne strani (pri čemer se ne prenaša nobenih osebnih podatkov). SocDate uporablja transparentne gife v HTML elektronskih sporočilih zato, da izvemo katero sporočilo je nekdo prebral in nato ukrepal. Na ta način izboljšujemo učinkovitost komunikacije z uporabniki in učinkovitost naših marketinških aktivnosti.


Poleg SocDate piškotkov lahko izbrani oglaševalski partnerji namestijo in dostopajo do piškotkov na vaši napravi, kadar obiskujete strani ali aplikacije iz sistema SocDate. Oglase strani iz sistema SocDate, ki se prikazujejo na drugih spletnih straneh in oglase drugih spletnih strani, ki se prikazujejo na straneh sistem SocDate prikazujejo samo izbrani partnerji. Sistem SocDate in izbrani partnerji lahko uporabljajo neosebne informacije, pridobljene iz piškotkov in gif-ov, da vam lahko prikažejo bolj relavantne oglase in nam pomagajo meriti in izboljšati učinkovitost naših marketinških aktivnosti.


SocDate uporablja storitve Google Analytics za zbiranje statističnih in analitičnih informacij o tem, kako uporabniki uporabljajo naše spletne strani in aplikacije.


V strani sistema SocDate so lahko vključeni gradniki (widgets) ali video vsebine drugih ponudnikov, kot je naprimer YouTube. Ko si ogledate vsebine ali uporabljate gradnike, lahko sprejmete piškotke s strani drugih ponudnikov. Teh piškotov sami ne moremo nadzirati, relavantne informacije o tem pa najdete na straneh ponudnikov.

SocDate uporablja lastne piškotke (začasne, trajne) in piškotke drugih partnerjev:


Lastni piškotki (VenetiCOM d.d.)

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

JSESSIONID

Ohranjanje seje

čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

permanentLogin

Upravljanje stalne prijave uporabnika

1 leto

VenetiCOM d.d.

oaid

Statistika ogledov oglasov

1 leto

VenetiCOM d.d.

act_check

Preverjanje promocijske kode za registracijo pod posebnimi pogoji

6 mesecev

VenetiCOM d.d.

reg_check

Preverjanje promocijske kode za registracijo pod posebnimi pogoji

6 mesecev

VenetiCOM d.d.

IM_winID

Zagotavljanje seje z IM klepetom

čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

IMopen

Zagotavljanje seje z IM klepetom

takoj

VenetiCOM d.d.

adp_partner

Podatki oglasnega strežnika

čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

OACBLOCK

Podatki oglasnega strežnika

1 mesec

VenetiCOM d.d.

OASCCAP

Podatki oglasnega strežnika

čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

OAID

Podatki oglasnega strežnika

čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

niz znakov*

Anketa za uporabnike survey.socdate.net

čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

socdateUser

Podatek o statusu uporabnika

1 leto

VenetiCOM d.d.

PHPSESSID

Ohranjanje seje

Čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.

wordpress_logged_in_*

Vodenje seje prijavljenega uporabnika

Čas trajanja seje

VenetiCOM d.d.


Piškotki najpogostejših drugih partnerjev oziroma zunanjih storitev (piškotki tretjih):

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

_ga

Analitika (google analytics)

1 leto

Google

ID kanala

Optimizacija prikazov oglasov

1 leto

Google

_utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

_utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google Analytics

_utmc

Statistika ogledov spletne strani

čas trajanja seje

Google Analytics

_utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google Analytics

NID

Statistika ogledov spletne strani

6 mesece

Google

test_cookie

Google remarketing

15 min

DoubleClick

CT

Statistika ogledov oglasov

10 let

Iprom

UID

Statistika ogledov oglasov

10 let

Iprom


Ne priporočamo omejevanja blokiranja piškotkov, ker to lahko bistveno vpliva na posamezne dele naših spletnih strani, onemogoča funkcionalnosti in izvajanje storitev.

V nastavitvah večine brskalnikov se nahajajo informacije o upravljanju sprejemanja novih piškotkov, o obveščanju ob sprejemu novih piškotkov, izbrisu ali onemogočitvi piškotkov.

Za izključitev Googlovih piškotkov obiščite: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Politika zasebnosti

Ta verzija politike varstva osebnih podatkov ima zaporedno številko 1 in velja od 26.04.2018.

Politika varstva osebnih podatkov

1. UVODNE INFORMACIJE

Pri VenetiCOM d.d. varnost vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno.

Pri vsakršni obdelavi vaših osebnih podatkov skrbimo, da delujemo skladno z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo, kamor spadata predvsem Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) in Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov ali GDPR).

S to Politiko varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju Politika) vas želimo seznaniti o zbiranju in obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo. S to Politiko opredeljujemo tudi načine zbiranja vaših osebnih podatkov, namene za katere jih zbiramo, varnostne ukrepe in tretje osebe, s katerimi lahko delimo osebne podatke ter vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Ta Politika se uporablja za:

 • vse uporabnike naše spletne strani www.urgenca.com (v nadaljevanju spletna stran),
 • prejemnike promocijskih vsebin,
 • povpraševanja o naši ponudbi, preko telefona, e-pošte, tiskanih obrazcev ali spletnih obrazcev,
 • posameznike, s katerimi sodelujemo pri neposrednem trženju naših izdelkov.

2. UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

Ta Politika se uporablja za vse osebne podatke, ki jih o vas zbira in hrani VENETICOM, družba za telekomunikacijske storitve, trženje, oblikovanje in raziskave d.d. (v nadaljevanju: podjetje), Brodišče 18, 1236 Trzin, MŠ: 1545175000 (v nadaljevanju ˝VENETICOM˝, ˝mi˝ ali tudi ˝nas˝).

VENETI o vas zbirajo in obdelujejo osebne podatke in so kot upravljavec skladno z veljavno zakonodajo tudi odgovorni za obdelavo in hrambo vaših osebnih podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Ker je naša zaveza k varovanju vaših osebnih podatkov po naših najboljših močeh, za nas zelo pomembna, smo v ta namen imenovali pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov pri nas je: Florijan Pajk.

Na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov lahko naslovite vse zahteve glede izvajanja pravic, ki jih imate v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (za podrobnejšo opredelitev pravic, ki vam pripadajo glejte poglavje 9 te Politike).

Prav tako vam je pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov na voljo glede drugih vprašanj glede obdelave osebnih podatkov.

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: Florijan Pajk, florijan.pajk@veneti.com

Kontakt z upravljavcem: VenetiCOM d.d., Brodišče 18, 1236 Trzin, e-naslov: info@veneti.com, telefon: 01 565 79 50.

V kolikor se vam glede te Politike ali zbiranja in/ali obdelave vaših osebnih podatkov, ki jo izvajajo VENETICOM poraja kakršnokoli vprašanje pa lahko, poleg naše pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov, kontaktirate tudi nas na spodaj navedene kontakte:

 • e-naslov: podpora@urgenca.com,
 • telefon: 059 083 221,
 • VENETICOM, družba za telekomunikacijske storitve, trženje, oblikovanje in raziskave d.d., Brodišče 18, 1236 Trzin, s pripisom "varstvo osebnih podatkov".

Ta Politika ne ureja pogodbenih odnosov, ki jih imajo VENETICOM s pogodbenimi obdelovalci.

3. DEFINICIJE

Na tem mestu najdete razlago osnovnih definicij, ki se pojavljajo v naši Politiki.

Vsak posamezen spodaj opredeljen pojem ima znotraj te Politike pomen, kot je opredeljen v tem poglavju.

Obdelava pomeni katerokoli aktivnost v zvezi z osebnimi podatki, kot npr. zbiranje, hrambo, dostop in vse druge oblike uporabe osebnih podatkov.

Osebni podatki predstavlja katerokoli informacijo, ki se nanaša na določenega ali določljivega posameznika, kot so zlasti: ime, identifikacijska številka, spletni identifikatorji pa tudi dejavniki, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Upravljavec pomeni pravno osebo, ki določa namene in sredstva obdelave vaših osebnih podatkov. V okviru te Politike so upravljavec osebnih podatkov VENETICOM.

Obdelovalec pomeni pravno ali fizično osebo, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca. Obdelovalci, ki jih uporabljamo, so našteti v tej Politiki.

EGP pomeni Evropski gospodarski prostor, ki označuje vse države članice Evropske unije, Islandijo, Norveško in Liechtenstein.

4. OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Pri VENETICOM vaše osebne podatke obdelujemo zgolj na podlagi jasno izraženih in zakonitih namenov, ki so podrobneje opredeljeni v tej Politiki. Načelo najmanjšega obsega osebnih podatkov je naše vodilno načelo, pri zbiranju in obdelavi osebnih podatkov, zato redno skrbimo za to, da obdelujemo le tiste osebne podatke, ki so potrebni za dosego namenov, za katere jih obdelujemo.

Skrbimo tudi za transparentnost obdelave osebnih podatkov, zato vas bomo o obdelavi predhodno obvestili z napotilom na Politiko ali, kadar bo to potrebno, z ločenim obvestilom.

Vaše osebne podatke pridobimo, kadar nam jih posredujete (npr. ob naročilu na naše storitve).

4.1. Katere osebne podatke zbiramo

VENETICOM o vas lahko zbiramo naslednje informacije oz. vrste informacij:

 • osnovni osebni podatki (ime, priimek, uporabniško ime, geslo, rojstni datum, spol, IP naslov, s katerega je uporabnik dostopal do spletnih storitev podjetja, vključno s časovnim žigom uporabe tega IP naslova, fotografije*, barvo oči*, barvo las*, višino*, tip postave*),
 • osnovni kontaktni podatki (telefonska številka, e-naslov, naslov, kraj bivanja),
 • osnovni podatki o vašem poklicu (dosežena izobrazba*),
 • podatki, povezani z uporabo naročenih storitev (spol iskanega partnerja*, namen uporabe portala, starost iskanega partnerja*, življenjski status*, prehranske navade*, kadilske navade*, pivske navade*, finančni status*, spolna usmeritev*, spolne preference*, uporaba spolnih stimulansov*, podatek o tem, kaj vam je najbolj privlačno na osebi*, kratek opis želja*, podatek o tem, kakšnega partnerja želite spoznati *, kratek opis, kakšnega partnerja iščete*.

Trudimo se, da bi bili osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo vedno točni, popolni in ažurni.

Osebne podatke, ki jih uporabljate na profilu na spletni strani www.urgenca.com lahko vedno spremenite sami na nastavitvah profila.

Navedba podatkov, označenih z zvezdico (*), ni obvezna. Pristnost podatkov se ne preverja. Podatki, ki niso označeni z zvezdico (*), so obvezni in so pogoj za uporabo storitev podjetja.

4.2. Na kateri pravni podlagi lahko obdelujemo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami;
 • obdelava na podlagi vaše izrecne privolitve, pri čemer imate pravico dano privolitev kadarkoli preklicati;
 • obdelavo osebnih podatkov lahko izvajamo tudi na podlagi naših zakonitih interesov (kadar obdelujemo podatke na podlagi zakonitega interesa bomo to izrecno opredelili znotraj te Politike). Prav tako bomo obdelavo na podlagi zakonitih interesov izvajali upoštevajoč vaše pravice in svoboščine.
 • obdelavo osebnih podatkov izvajamo, kadar nam tako nalaga zakonodaja.

Obvezno je zgolj posredovanje tistih osebnih podatkov, ki jih zbiramo na podlagi zahtev zakonodaje.

Posredovanje osebnih podatkov, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe, je prostovoljno. Vendar pa vam v primeru, da nam ne posredujete vseh osebnih podatkov, ki jih potrebujemo za izvršitev pogodbenih obveznosti, storitev, ki so predmet takšne pogodbe, ne bomo mogli zagotavljati.

Podaja privolitve je vedno prostovoljna in brez kakršnihkoli negativnih posledic. Opozarjamo pa vas, da določenih storitev (kot je npr. pošiljanje e-novic) brez vaše privolitve oz. po preklicu vaše privolitve, ne bomo mogli zagotavljati.

4.3. Nameni obdelave

Vaše podatke bomo obdelovali le na podlagi vnaprej določenih, izrecnih in zakonitih namenov. Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo obdelovali na način, ki ni združljiv z nameni, opredeljenimi v tej Politiki.

Nameni, za katere bomo uporabljali vaše osebne podatke so naslednji:

 • Sklenitev in izvajanje pogodbe. Sem uvrščamo podatke, ki so potrebni za sklenitev in izvajanje vseh storitev spletnih zmenkarij (med katere sodijo tudi iskanje partnerjev po različnih kriterijih, izračuni in predlogi ujemanj, predlogi za komunikacijo, filtriranje zadetkov iskanj in komunikacije), vključno z zagotavljanjem storitev in komuniciranje z vami.
 • Pošiljanje e-novic o novostih in spremembah naše ponudbe in za pošiljanje reklamnih materialov in sporočil (navadnih, e-sporočil, SMS, MMS) podjetja na vaš naslov (fizični in/ali elektronski) in telefonsko številko, ki ju posredujete podjetju, preko posredovanega e-poštnega naslova.
 • Komuniciranje z vami glede vaših povpraševanj (sem se uvršča odgovarjanje na vaša povpraševanja, oddana preko spleta ali preko telefona). Tovrstno komunikacijo vam zagotavljamo na podlagi našega zakonitega interesa zagotavljati učinkovito komunikacijo in izboljšati poslovanje družbe.
 • Za oglaševanje. Podjetje izvaja spletno oglaševanje preko lastnega oglasnega strežnika. Oglase prikazuje uporabnikom tudi ciljano, upoštevajoč njihove osnovne značilnosti in statuse. Osebne podatke obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa učinkovitega poslovanja družbe.
 • Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam. Za dosego namenov obdelave osebni podatkov, lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam. Več o posredovanju vaših osebnih podatkov, lahko preberete v poglavju 6 te Politike.
 • Za izboljšanje storitev. Podjetje s pomočjo analiziranja podatkov o uporabnikih prilagaja svoje storitve z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje kot denimo zagotavljanje prilagoditev ponudb spoznavnih dogodkov, vsebin nagovorov uporabnikom, personaliziranega svetovanja uporabnikom in podobno.
 • Izpolnjevanje zakonskih zahtev.
 • Za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov. Do razkritja osebnih podatkov lahko pride, kadar je to potrebno za zaščito našega poslovanja in uveljavitve in/ali zaščite naših pravic. Vaše osebne podatke bomo razkrili le na način in pod pogoji, ki ga zahteva zakon.
 • Za potrebe statističnih analiz.

VENETICOM lahko vaše osebne podatke uporabljajo za enega ali več opredeljenih namenov.

V primeru, da bi se pojavila potreba po obdelavi osebnih podatkov, ki niso združljivi z zgoraj opredeljenimi nameni, vas bomo o takšni obdelavi ustrezno predhodno obvestili in, kolikor bo to potrebno, zaprosili za vaše soglasje.

Obdelavo osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi vaše privolitve, imate pravico kadarkoli preklicati. Privolitev prekličete tako, da nas kontaktirate preko katerekoli kontaktne točke, opredeljene v Poglavju 2 te Politike.

4.4. Koliko časa hranimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke hranimo skladno z veljavno zakonodajo in sicer:

 • samo toliko časa, kolikor je nujno potrebno, da se dosežejo nameni, za katere so bili podatki zbrani,
 • za obdobje, ki ga predpisuje zakon ali
 • za obdobje, ki je potrebno za izpolnitev pogodbe, kar vključuje jamčevalne roke in roke, v katerih je možno uveljavljati kakršnekoli zahtevke na podlagi sklenjene pogodbe (npr. 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti).
 • Kadar osebne podatke pridobimo na podlagi vaše privolitve, jih hranimo trajno oz. do preklica tega soglasja z vaše strani (več o tem kako lahko soglasje prekličete si preberite v poglavju 9 te Politike). V primeru, da je bil dosežen namen zbiranja osebnih podatkov, pa bomo podatke izbrisali četudi preklica privolitve niste podali (npr. če bi prišlo do prenehanja pošiljanja e-novic, bomo osebne podatke, ki jih potrebujemo za pošiljanje teh novic izbrisali, čeprav privolitve za pošiljanje niste preklicali).
 • Tiste osebne podatke, za katere je rok hrambe potekel (npr. ker je potekel zakonsko določeni rok ali ker je bil podan preklic privolitve) bomo izbrisali, uničili ali anonimizirali na način, da rekonstrukcija osebnih podatkov ne bo več mogoča.

5. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pri VENETICOM smo, da bi zagotovili ustrezno raven varstva osebnih podatkov, sprejeli različne tehnične in organizacijske ukrepe, kamor spadajo zlasti:

 • redno preverjanje delovanja in posodabljanje računalniške in programske opreme,
 • omejitev dostopa do osebnih podatkov,
 • redna izdelava varnostnih kopij, ki so ustrezno varovane pred nepooblaščenimi posegi,
 • skrb za izobraževanje zaposlenih v podjetju glede ravnanja z osebnimi podatki,
 • izvajanje nadzora nad ravnanjem zaposlenih in pogodbenih obdelovalcev, ki obdelujejo osebne podatke, kar vključuje izvajanje revizij,
 • vzpostavitev protokolov v primeru morebitnih varnostnih incidentov.

Vaše osebne podatke varujemo pred nezakonito ali nepooblaščeno obdelavo in/ali dostopom ter pred namerno ali nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodbo. Vse ukrepe izvajamo upoštevajoč naše tehnološke zmožnosti (vključno s stroški izvajanja določenih ukrepov) in presojo vplivov na vašo zasebnost.

VENETICOM bodo v primeru ugotovitve kršitve varstva osebnih podatkov, o vsaki takšni kršitvi, brez odlašanja, obvestil informacijskega pooblaščenca, ki predstavlja pristojni nadzorni organ za Slovenijo.

VENETICOM bodo morebitne kršitve varstva osebnih podatkov, kjer bi se porajal sum izvršitve kaznivega dejanja, prijavil tudi pri policiji in pri pristojnem državnem tožilstvu.

V primeru, da pride do kršitve varstva podatkov, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, pa vas bodo VENETICOM o takšnem dogodku nemudoma obvestil.

6. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tretjim osebam, navedenim v tem poglavju, pri čemer takšne podatke posredujemo zgolj takrat, kadar je to potrebno, da bi dosegli namen, za katerega so bili zbrani. Vsaka tretja oseba, s katero delimo osebne podatke, sme podatke obdelovati le za tiste namene, za katere so bili zbrani. Vse tretje osebe, s katerimi sodelujemo, so zavezane k spoštovanju veljavne zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov in določili te Politike.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo:

 • Povezanim podjetjem;
 • Pogodbenim obdelovalcem, ki zagotavljajo določene storitve: Sem spadajo predvsem uredniki spletne strani, sistemski administrator, računovodja in pravni svetovalec;
 • Kadar to od nas zahteva zakonodaja (npr. davčni organi, sodišče, ipd.).

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi tretjim osebam izven Evropskega gospodarskega prostora (EGP), kjer lahko te podatke obdelujemo tako mi kot posamezna tretja oseba. Pri vsakem prenosu izven Evropskega gospodarskega prostora, bomo poskrbeli za izvedbo ustreznih dodatnih ukrepov za zagotovitev varnosti vaših osebnih podatkov.

Ukrepe iz prejšnjega odstavka predstavljajo predvsem dogovori s tretjimi osebami o vzpostavitvi zavezujočih pravil na področju varstva osebnih podatkov, sklenitev pogodbe, ki ureja razmerja glede varovanja osebnih podatkov in preveritev ali ima tretja oseba vzpostavljene kakršnekoli certifikate, ki ustrezajo našim standardom varstva osebnih podatkov.

7. PRAVICE POSAMEZNIKOV

Glede obdelave osebnih podatkov imate naslednje pravice, ki so opisane spodaj:

 • Pravica do dostopa do osebnih podatkov: zagotovili vam bomo informacijo o tem, ali obdelujemo osebne podatke o vas, in v primeru, da jih, lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in določene informacije o obdelavi (katere podatke obdelujemo in izvor teh podatkov).
 • Pravica do popravka osebnih podatkov: na podlagi vaše zahteve bomo popravili oz. dopolnili nepopolne oz. netočne podatke, ki jih obdelujemo o vas.
 • Pravica zahtevati omejitev obdelave: na podlagi vaše zahteve bomo omejili obdelavo vaših osebnih podatkov, pri čemer opozarjamo, da je omejitev obdelave omejena pravica, ki je ni moč uporabiti za vse obdelave osebnih podatkov (omejitev obdelave je možna npr. poteka preverba točnosti oz. popolnosti vaših osebnih podatkov).
 • Pravica do izbrisa osebnih podatkov: zagotovili vam bomo izbris vaših osebnih podatkov, pri čemer vas opozarjamo, da ne moremo izbrisati tistih osebnih podatkov, ki jih vodimo zaradi zakonskih zahtev ali na podlagi pogodbenega odnosa.
 • Pravica do izpisa osebnih podatkov: na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, posredovali v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
 • Preklic privolitve: privolitev glede uporabe vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Po preklicu bomo izbrisali vse podatke, ki jih zbiramo in obdelujemo na podlagi privolitve ter prenehali z nadaljnjo obdelavo. Preklic privolitve lahko podate na katerikoli kontakt opredeljen v Poglavju 2 te Politike. Preklic privolitve nima nikakršnih negativnih posledic, možno pa je, da vam po preklicu določenih storitev ne bomo več mogli zagotavljati.
 • Pravica ugovarjati obdelavi osebnih podatkov k obdelavi vaših osebnih podatkov lahko ugovarjate, kadar gre za obdelavo za namene neposrednega trženja oz. za posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam za namene neposrednega trženja. Obdelavi lahko ugovarjate tudi, kadar vaše podatke uporabljamo za namene neposrednega trženja z uporabo prilagojenih oz. individualnih ponudb (˝profiliranje˝). Ugovor lahko podate preko kontaktov navedenih v poglavju 2 te Politike.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov: na vašo zahtevo vam bomo posredovali osebne podatke, ki ste nam jih posredovali v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Te podatke ste upravičeni posredovati drugemu upravljavcu po vaši izbiri.

Vse pravice lahko izvajate tako, da nas kontaktirate preko kateregakoli kanala, ki je opredeljen v 2. poglavju te Politike. Prav tako so vam ti kontakti na voljo, v primeru, da potrebujete glede vaših pravic kakršnekoli dodatne informacije.

V kolikor smatrate, da je prišlo pri obdelavi vaših osebnih podatkov do kršitve varstva osebnih podatkov, imate pravico do vložitve pritožbe zoper nas pri informacijskem pooblaščencu, ki je pristojen nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov v Sloveniji.

VENETICOM si pridržujejo pravico, da v primeru uveljavljanja katerekoli pravice iz tega poglavja, od vas zahteva določene osebne podatke (kot npr. ime, priimek, e-naslov), za namene identifikacije posameznika.

8. KONČNE DOLOČBE

VENETICOM lahko to Politiko spremenimo, pri čemer vas bomo o takšnih spremembah predhodno obvestili. V kolikor po uveljavitvi nove različice Politike nadaljujete z uporabo naših storitev in/ali spletne strani, se šteje, da se z uveljavljenimi spremembami strinjate.

Ta Politika stopi v veljavo dne: 26. 04. 2018

Ne najdeš odgovora?