Raziskave

RAZISKAVA O SPOLNEM ŽIVLJENJU SLOVENCEV 2018Zbiranje podatkov je potekalo od 19. 3. 2018 do 29. 3. 2018. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1ka, ki se je oglaševala na največjih slovenskih spletnih portalih ter na družbenem omrežju Facebook. Spletno anketo je v celoti izpolnilo 4.751 respondentov od tega 84 % moških in 16 % žensk.

Anketa je vsebovala žgečkljiva vprašanja, ki smo jih razdelili v štiri sklope:

 • Splošno o spolnih odnosih
 • Slovenci in seks preko spleta
 • Spolnost v praksi med Slovenci
 • Zanimivosti
Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi! Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!
Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

SPLOŠNO O SPOLNIH ODNOSIH

Slovenci so nam zaupali, kdaj so prvič seksali, kje in s kom so prvič delili svojo intimnost, kako pogosto se podajo med rjuhe in koliko časa trajajo spolni odnosi. Razkrito je tudi mnenje o varanju in kako pogosto posegamo po mobilnih napravah v povezavi z erotičnimi vsebinami.

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

Prvi seks?

Povprečna starost anketiranih Slovencev pri prvem spolnem odnosu je okoli 19 let. Slovenke v povprečju prvič med rjuhe skočijo nekoliko prej, Slovenci pa pri dobrih 19-ih. Najpogosteje je to doma pri starših, v naravi ali v avtu. 31% moških anketirancev je prvi seks izkusilo z resno partnerjko, kar 42% pa s prijateljico. Zanimivo, pri ženskah je ta delež 58% z resnim partnerjem in 25% s prijateljem.

Kako pogosto seksamo Slovenci?

Največ anketiranih seksa večkrat tedensko (40 %) oziroma enkrat na teden (25 %). 25 % pa je takšnih, ki seksajo redkeje kot enkrat na mesec. Večina vprašanih (67%) si želi v prihodnje seksati več, 31% jih pravi, da so s trenutnim stanjem povsem zadovoljni. Povprečni spolni odnos traja 27 minut (brez predigre) oziroma 48 minut s predigro.

Stališče do varanja?

Večina, 38% anketiranih, varanje odsvetuje, saj je vir velikih težav, 39% pa jih navaja, da z varanjem nimajo izkušenj. Nezvestobo podpira in jo celo priporoča, saj imajo s tem pozitivne izkušnje, le 17% Slovencev.

SLOVENCI IN SEKS PREKO SPLETA

Kakšne izkušnje imajo Slovenci z iskanjem spolnih partnerjev preko spleta? Koliko jih uporablja tak način iskanja in ali ga priporočajo?

Iskanje seksa po spletu?

Načini spoznavanja spolnih partnerjev se danes vse bolj spreminjajo in postajajo vedno bolj razširjeni tudi na področju spleta. Kako tako-imenovano internetno spoznavanje spolnih partnerjev postaja vse bolj priljubljeno so pokazali odgovori velikega deleža anketiranih Slovencev in Slovenk, saj je že 32% takšnih, ki to zelo pogosto počnejo in 38% takih, ki poznajo ljudi, ki se tovrstnega načina spoznavanja poslužujejo.

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

Urgenca.com – vodilni erotični portal za vroča srečanja: Prepoznavnost in priljubljenost portala raste!

Spletni portal urgenca.com je v Sloveniji precej dobro poznan. Portal namreč pozna in uporablja 31 % anketiranih Slovencev, 29 % pa je bilo takšnih, ki portal urgenca.com sicer poznajo, vendar ga še ne uporabljajo. Hkrati velja tudi omeniti, da je 30 % anketirancev odgovorilo, da portala urgenca.com do sedaj še niso poznali, vendar se jim vse skupaj sliši zanimivo. Le 10 % anketiranih pa je bilo takšnih, ki portala ne poznajo in jih takšen način spoznavanja spolnega partnerja tudi ne zanima.

Urgenca.com v praksi – seks z osebo, ki jo spoznaš na spletu?

Preizkušanje najljubših spolnih praks z osebo, ki bi jo spoznali preko spletnega portala urgenca.com se je 51% anketirancem zdela popolnoma sprejemljiva trditev oziroma ideja, 34% vprašanih pa je odgovorilo, da bi se za to morda res odločili, vendar šele po nekaj srečanjih v živo.

Stopili smo v dobo mobilnih naprav – kako pogosto jih uporabljamo v intimne namene?

Velika večina vprašanih (46%) je odgovorila, da za ogled erotičnih vsebin najraje uporabi mobilni telefon, 36% pa prenosni računalnik. Samo 9% vprašanih je dejalo, da jih ogled erotičnih vsebin ne zanima. V letu 2018 je tudi Urgenca.com dobila svojo mobilno stran, ki je naletela na izjemno pozitiven odziv.

SPOLNOST V PRAKSI MED SLOVENCI

Poredne stvari, ki jih najpogosteje prakticirajo Slovenci. O orgazmu. Spolne prakse in položaji Slovencev.

Smo kaj poredni?

Odgovore, ki smo jih s pomočjo izvedene ankete pridobili, bi lahko na kratko opisali z naslednjimi besedami: »Vroče zgodbe Slovenk in Slovencev«. Glavni razlog za tak opis je predvsem ta, da se med najbolj pogostimi odgovori sodelujočih v anketi pojavlja seks na različnih javnih mestih. Na podlagi tega lahko sklepamo, da je spolnost stran od doma, kjer je velika možnost, da človeka zalotijo oziroma opazijo, kar pogosta fantazija Slovencev in Slovenk. Med porednimi stvarmi smo zasledili še seks s pripomočki (45%), seks preko telefona (44%), seks brez penetracije (23%). Najbolj priljubljeni seks položaji so jahanje (59%), pasji položaj (59%), oralni seks (57%), položaj 69 (50%), misijonarski položaj (47%), analni seks (33%).

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

Kaj dodatno vzburja ženske in kaj moške med seksom?

Ženske na prvo mesto postavljajo smisel za humor (67%), razvitost možganov (57%), lepoto in izgled (51%) in še ena zanimivost, ženske pri moških, pred debelino denarnice in ključi od avtomobila, zanima urejenost njihovih nohtov (18%).

Moški so pri tem nekoliko bolj direktni in dajo več na tisto, kar vidijo in ne, kaj čutijo. Moške najbolj vzburi lepa postava (65%), lepa zadnjica (44%), smisel za humor (39%), oči (37%). Torej, atributi za »totalno« zapeljevanje so znani.

Orgazem?

Slovenci pravijo, da so v postelji pošteni – med anketiranimi jih 72% pravi, da še nikoli niso zaigrali orgazma.

ZANIMIVOSTI

Po katerih znanih domačih in tujih zvezdnikih se nam najbolj cedijo sline?

Največ anketiranih Slovencev bi svoje posteljne radosti delilo s Tanjo Žagar, ki ji sledita Nina Pušlar in Katarina Čas. Anketirane Slovenke pa bi med rjuhe najraje skočile s Sebastijanom Cavazzo, Janom Plestenjakom in Vidom Valičem. Med tujimi se pojavljajo predvsem Brad Pitt, Enrique Inglesias in Johnny Depp.

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

KAKO SEKSAMO SLOVENCI V ŠTEVILKAH

RAZISKAVA O SPOLNEM ŽIVLJENJU SLOVENCEV: SUMARNO POROČILO 2018

Zbiranje podatkov je potekalo od 19. 3. 2018 do 29. 3. 2018. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1ka, ki se je oglaševala na večjih slovenskih spletnih portalih, ter na družbenem omrežju Facebook. Spletno anketo je v celoti izpolnilo 4751 respondentov, od tega 84 % moških in 16 % žensk. Glede na starost so bile v anketi približno enako zastopane vse starostne skupine. Največji delež so predstavljali respondenti od 36 do 40 let (13 %) in tisti v starostni skupini od 41 do 45 let (13 %), slednjim so nato sledili stari od 21 do 25 let (12 %) ter drugi, katerih odstotki so bili nekoliko manjši. Izmed sodelujočih je bilo najmanj tistih, ki so dopolnili starost 66 let ali več (2 %). Geografsko gledano je v anketi sodelovalo največ respondentov iz osrednjeslovenske regije (26 %), ki so jim sledili respondenti iz podravske regije (15 %) in respondenti iz savinjske regije (13 %). Najmanjši delež respondentov je prihajal iz zasavske regije (2 %).

Spol respondentov (n = 4751)

Starost respondentov (n = 4659)

Geografska regija respondentov (n = 2015)

POVZETEK

 • Preizkušanje najljubših spolnih praks z osebo, ki bi jo spoznali preko spletnega portala urgenca.com se je 51 % anketirancem zdela popolnoma sprejemljiva trditev oziroma ideja, 34 % vprašanih pa je odgovorilo, da bi se za to morda res odločili, vendar šele po nekaj srečanjih v živo.
 • Načini spoznavanja spolnih partnerjev se danes vse bolj spreminjajo in postajajo vedno bolj razširjeni tudi na področju spleta. Kako tako imenovano internetno spoznavanje spolnih partnerjev postaja vse bolj priljubljeno so pokazali odgovori velikega deleža anketiranih Slovencev in Slovenk, saj je že 32 % takšnih, ki to zelo pogosto počnejo in 38 % takih, ki poznajo ljudi, ki se tovrstnega načina spoznavanja poslužujejo.
 • Prvi seks? Da! S kom pa? Najbolj pogosta odgovora na to vprašanje pri moških sta bila: s prijateljico (42 %) ali pa z resno partnerko (31%). Pri ženskah pa je bil resni partner na prvem mestu (58 %), sledil pa mu je prijatelj (25 %).
 • Kako pogosto to počnejo Slovenci in Slovenke? Največ anketiranih seksa večkrat tedensko (40 %) oziroma enkrat na teden (25 %). 25 % pa je takšnih, ki seksajo redkeje kot enkrat na mesec.
 • Ni pomembno le kako pogosto človek seksa, vendar tudi kako to počne. Predstavljamo pet spolnih položajev, ki so večini anketiranih Slovencev in Slovenk najbolj pri srcu, in sicer »jahanje« (59 %), pasji položaj (59 %), oralni seks (57 %), položaj 69 (50 %) in misijonarski položaj (47 %).
 • Največ anketiranih Slovencev bi svoje posteljne radosti delilo s Tanjo Žagar, ki ji sledita Nina Pušlar in Katarina Čas. Anketirane Slovenke pa bi med rjuhe najraje skočile s Sebastijanom Cavazzo, Janom Plestenjakom in Vidom Valičem.
 • Katera pa so imena tujih slavnih oseb, ki so jih anketirani navedli najpogosteje? Prvo mesto po pogostosti zaseda Severina Vučković, s katero bi največ anketiranih Slovencev imelo spolni odnos, sledita pa ji Angelina Jolie in Madonna. Med znanimi moškimi imeni se pojavljajo predvsem Brad Pitt, Enrique Inglesias in Johnny Depp.
 • Lep nasmeh, inteligenca, duhovitost ali pa krasno telo? Kaj je torej tisto, kar je za moške najbolj pomembno preden se z žensko odpravijo v posteljo? Odgovor na to vprašanje se glasi, da vprašane moške najpogosteje privlačijo predvsem postavne ženske (65 %), z lepo oblikovanim zadnjim delom (44 %), smislom za humor (39 %) in lepimi očmi (37 %). Kaj pa pravijo anketirane Slovenke? Prepričljivo vodijo odlike kot je na primer smisel za humor (67 %), razvitost možganov (57 %) in lepota oziroma izgled (51 %) moškega. Kriterija tako imenovane debeline denarnice kot tudi avtomobilskih ključev sta se uvrstila na sam rep lastnosti oziroma stvari, ki jih ženske pri moških iščejo.
 • Obstaja veliko možnosti kako popestriti in napraviti posteljne aktivnosti intenzivnejše, ob tem pa poskusiti kaj bolj »porednega« oziroma nenavadnega od običajnih tehnik. Pridobljeni odgovori anketiranih kažejo, da je seks na javnem mestu precej pogosta fantazija Slovencev in Slovenk. Občutek, da človeka lahko kdo zaloti doda spolnosti še neko novo, vznemirljivo dimenzijo, narava pa ponuja nešteto kotičkov za popestritev le-te. Med porednimi oziroma nagajivimi stvarmi zasledimo na primer še analni seks, seks v troje ter seks z različnimi spolnimi pripomočki.
 • Spolni pripomočki so lahko odlična popestritev spolnega življenja (45 %). Tudi žgečkljivi pogovori oziroma seks prek telefona (44 %), seks brez penetracije (23 %) in seks preko spletnega video prenosa lahko hitro vodijo do dobrega orgazma.
 • Spolni odnosi brez predigre v povprečju trajajo 27 minut, med tem, ko spolni odnosi s predigro v povprečju trajajo 48 minut.
 • Spletni portal urgenca.com je v Sloveniji kar dobro poznan. Portal namreč pozna in uporablja že 31 % anketiranih Slovencev, 29 % pa je bilo takšnih, ki portal urgenca.com sicer poznajo, vendar ga še ne uporabljajo. Hkrati velja tudi omeniti, da je 30 % anketirancev odgovorilo, da portala urgenca.com do sedaj še niso poznali, vendar se jim vse skupaj sliši zanimivo. Le 10 % anketiranih pa je bilo takšnih, ki portala ne poznajo in jih takšen način spoznavanja spolnega partnerja tudi ne zanima.

Ali imate trenutno stalnega spolnega partnerja? (n = 3850)

Na vprašanje ali imajo anketiranci stalnega spolnega partnerja jih je kar 43 % odgovorilo, da trenutno nimajo stalnega spolnega partnerja. S 35 % so jim sledili tisti, ki so odgovorili, da imajo spolne odnose le s stalnim partnerjem, delež tistih anketiranih Slovencev in Slovenk, ki si poleg seksa s svojim stalnim partnerjem še dodatno popestri svoje spolno življenje pa znaša 19 %.

Se vam zdi, da Slovenci in Slovenke pogosto iščemo spolne partnerje preko interneta? (n = 3987)

Načini spoznavanja spolnih partnerjev so se v današnjem času zelo spremenili in postajajo vedno bolj razširjeni tudi na področju spletnega spoznavanja. Da internetno spoznavanje spolnih partnerjev postaja vse bolj priljubljeno so pokazali tudi odgovori 38 % vprašanih, ki so sicer odgovorili, da svojih spolnih partnerjev ne iščejo na ta način, vendar pa poznajo ljudi, ki se tega kanala spoznavanja že poslužujejo. Anketirancev, ki so nam zaupali, da svoje spolne partnerje pogosto iščejo preko interneta, je bilo kar 32 %, hkrati pa jih je 17 % tudi odgovorilo, da se tega načina med drugim tudi poslužujejo, vendar bolj redko, ker imajo občutek, da je v današnji družbi to še vedno nekoliko nespremenljivo.

Kaj menite o iskanju spolnega partnerja preko interneta? (n = 3865)

Največ anketiranih Slovencev in Slovenk meni, da je iskanje spolnega partnerja preko spleta primerno zlasti za tiste, ki ne iščejo neke resne zveze (36 %) oziroma za tiste, ki si želijo svoje spolno življenje še kako dodatno popestriti (32 %). Hkrati je bilo 17 % vprašanih tudi mnenja, da je iskanje spolnega partnerja preko interneta odlično, saj lahko na ta način zelo enostavno preverijo, če imata s partnerjem enake oziroma podobne želje glede spolnosti. Iskanje spolnega partnerja preko interneta pa ima, po mnenju nekaterih vprašanih, tako določene prednosti kakor tudi določene pomanjkljivosti. To so slednji navedli v okviru točke »drugo«, kjer so nam zaupali, da je po eni strani iskanje spolnega partnerja preko interneta nesmiselno, saj se na spletu pojavlja veliko zavajanja in malo osebnega stika, po drugi strani pa so nekateri menili, da je tak način iskanja spolnega partnerja zelo dobrodošel zlasti za tiste, ki so bolj sramežljive narave.

Kako pogosto imate spolne odnose? (n = 3606)

Ko smo Slovence in Slovenke vprašali kako pogosto imajo spolne odnose, je največ anketiranih odgovorilo, da nekajkrat na teden (40 %). S 25 % so sledili tisti, ki imajo spolne odnose največ enkrat tedensko, z enakim deležem (25 %) pa odgovor, da se to zgodi bolj redko. 10 % respondentov je odgovorilo, da so spolno aktivni zgolj enkrat v mesecu.

Glede na trenutno stanje, bi želeli imeti več, manj ali enako število spolnih odnosov v prihodnosti? (n = 3810)

Pridobljeni odgovori kažejo, da so spolni odnosi pri veliki večini vprašanih premalo pogosti. Kar 67 % anketiranih si namreč želi več spolnih odnosov kot do sedaj. 31 % Slovencev in Slovenk je s svojo spolno aktivnostjo zadovoljnih, le 1% je bil takšnih, ki bi si želeli manj spolnih odnosov kot do sedaj.

S katero znano (slovensko) osebo bi najraje imeli spolne odnose?

Največ anketiranih Slovencev bi svoje posteljne radosti delilo s Tanjo Žagar (n = 242), privlači pa jih tudi Nina Pušlar (n = 81), Katarina Čas (n = 78), Natalija Verboten (n = 77), Helena Blagne (n = 62) in druge. Na drugi strani so nam anketirane Slovenke zaupale, da jih med znanimi Slovenci najbolj privlači Sebastijan Cavazza (n = 42), sledita pa mu Jan Plestenjak (n = 40) in Vid Valič (n = 15).

S katero znano (tujo) osebo bi najraje imeli spolne odnose?

Med znanimi osebami v tujini bi Slovenci v posteljo najraje skočili s Severino Vučković (n = 93), sledile pa so ji še Angelina Jolie (n = 63), Madonna (n = 40), Shakira (n = 27) in druge. Med znanimi moškimi imeni v tujini pa Slovenke najbolj privlači predvsem Brad Pitt (n = 23), navedle pa so še Enrique-ja Inglesias-a, Johnny-ja Depp-a in nekatere druge.

Vsaka ženska ima svoja merila. Kaj je za vas pri moškem najbolj pomembno, preden ga spravite v posteljo? (n = 446)

Ko smo ženske vprašali kaj je za njih najpomembnejše preden se z moškim odpravijo v posteljo, je bil najbolj pogost odgovor, da smisel za humor (67 %). Pomembni merili pa sta še razvitost možganov (57 %) in lepota oziroma izgled (51 %). Kriterija tako imenovane debeline denarnice kot tudi avtomobilskih ključev sta se uvrstila na samem repu lastnosti oziroma stvari, ki jih ženske pri moških iščejo.

Vsak moški ima svoja merila. Kaj je za vas pri ženski najbolj pomembno, preden jo spravite v posteljo? (n = 2244)

Lep nasmeh, inteligenca, duhovitost ali pa krasno telo? Kaj je torej tisto, kar je za moške najbolj pomembno preden se z žensko odpravijo v posteljo? Odgovor na to vprašanje se glasi, da vprašane moške najpogosteje privlačijo predvsem postavne ženske (65 %), z lepo oblikovanim zadnjim delom (44 %), smislom za humor (39 %) in lepimi očmi (37 %). Kaj pa pravijo anketirane Slovenke? Prepričljivo vodijo odlike kot je na primer smisel za humor (67 %), razvitost možganov (57 %) in lepota oziroma izgled (51 %) moškega. Kriterija tako imenovane debeline denarnice kot tudi avtomobilskih ključev sta se uvrstila na sam rep lastnosti oziroma stvari, ki jih ženske pri moških iščejo.

Moški se ne more upreti vašim čarom in končata skupaj v postelji. S čim vas lahko takrat dodatno vzburi? (n = 440)

Na vprašanje kaj ženske med posteljnimi užitki še dodatno vzburi, so nam slednje zaupale, da v največji meri predvsem nežnost (62 %), v nekoliko manjši meri dobra tehnika (55 %), poleg naštetega pa tudi domiselnost (53 %) moškega poleg. Dolžina in obseg njegovega »orodja« sta se, glede na odgovore vprašanih žensk, znašla na repu seznama.

Ženska pade na vaše »trike« in jo uspete spraviti v posteljo. Kaj vas takrat dodatno pritegne? (n = 2232)

Na osnovi zbranih odgovorov moških lahko zapišemo, da ženska, ki je v postelji pripravljena na akcijo v največji meri še dodatno vzburi veliko večino anketiranih Slovencev (61 %). Poleg tega imajo vprašani moški tudi radi, če ženska sama prevzame pobudo (43 %), hkrati pa jim krvni pretok pospeši še njeno miganje z ritko (39 %) in dejstvo, da se velikost njenega oprsja ne spremeni po tem, ko se sleče (38 %).

Katera je najbolj poredna / nagajiva stvar, ki ste jo kdaj naredili?

Odgovore, ki smo jih s pomočjo izvedene ankete pridobili, bi lahko na kratko opisali z naslednjimi besedami: »Vroče zgodbe Slovencev in Slovenk«. Glavni razlog za tak opis je predvsem ta, da se med najbolj pogostimi odgovori sodelujočih v anketi pojavlja seks na različnih javnih mestih. Na podlagi tega lahko sklepamo, da je spolnost stran od doma, kjer je velika možnost, da človeka zalotijo oziroma opazijo, kar pogosta fantazija Slovencev in Slovenk, ki seksu kot takem doda še neko novo, vznemirljivo dimenzijo. Med najbolj pogosto omenjanimi kraji oziroma lokacijami naših anketirancev za vroči seks so se tako znašle na primer savne, bazeni, različne kulturne ustanove, nakupovalni centri, kino dvorane, oblačilnice v trgovinah, toaletni prostori v službi in fakulteti, zadnji sedeži avtomobila kot tudi razni parki, gozdovi, hribi, lokacije ob morju … Med porednimi oziroma nagajivimi stvarmi zasledimo na primer še analni seks, seks v troje ter seks z različnimi spolnimi pripomočki.

Za ogled erotičnih vsebin najraje uporabite: (n = 3772)

Ko smo anketirane vprašali kje si najraje ogledujejo erotične vsebine je bil najpogostejši odgovor mobilni telefon (46 %), nato pa sta sledila še prenosni računalnik (36 %) in namizni računalnik (24 %). Ostali odgovori so bili navajani v manjši meri. V 2018 je svojo mobilno stran dobila tudi Urgenca.com.

Ali veste, da je največji erotični spoznavni portal v Sloveniji urgenca.com? (n = 2542)

Spletni portal urgenca.com je v Sloveniji že kar dobro poznan. Od vprašanih je namreč kar 31 % respondentov odgovorilo, da omenjeni portal poznajo in ga tudi uporabljajo, 29 % pa je bilo takšnih, ki portal urgenca.com sicer poznajo, vendar ga še ne uporabljajo. Hkrati velja tudi omeniti, da je 30 % anketirancev odgovorilo, da portala urgenca.com do sedaj še niso poznali, vendar pa se jim vse skupaj sliši zanimivo. Le 10 % anketiranih pa je bilo takšnih, ki portala ne poznajo in jih takšen način spoznavanja spolnega partnerja tudi ne zanima.

Bi si upali vaše najljubše spolne prakse preizkusiti z osebo, ki bi jo spoznali na urgenca.com? (n = 1347)

Preizkušanje najljubših spolnih praks z osebo, ki bi jo spoznali preko spletnega portala urgenca.com se je 51 % anketirancem zdela popolnoma sprejemljiva trditev oziroma ideja, 34 % vprašanih pa je odgovorilo, da bi se za to morda res odločili, vendar šele po nekaj srečanjih v živo.

Ste kdaj zaigrali orgazem? (n = 2276)

Zbrani podatki iz ankete kažejo, da je več kot polovica vprašanih v postelji iskrenih, saj niso še nikoli zaigrali orgazma. Takšnih odgovorov je bilo kar 72 %.

Koliko ste bili stari, ko ste imeli prvič spolne odnose? (n = 4273)

Povprečna starost anketiranih Slovencev in Slovenk pri prvem spolnem odnosu je okoli 19 let.

Kje ste seksali prvič? (n = 2270)

Mesta prvega seksa so različna, in sicer od seksa doma pri starših (21 %), seksa v naravi (19 %), do seksa v avtu (17 %) ali kje drugje (11 %). Med najbolj pogostimi mesti prvega seksa so anketiranci navedli še na primer hotel, študentski oziroma dijaški dom, terme in podobno.

Kje bi najraje seksali prvič? (n = 118)

Anketirance smo tudi vprašali kje bi si želeli v prvo imeti spolni odnos. Izmed prejetih odgovorov je bil najpogostejši, da na počitnicah ob morju (22 %), sledila pa sta mu še odgovora prve spolnosti na vikendu (15 %) in v avtu (15 %).

S kom ste seksali prvič?

Vprašanje za moške (n = 1873)

Vprašanje za ženske (n = 395)

Ko smo v izvedeni anketi Slovencem in Slovenkam postavili vprašanje s kom so imeli prvič svoj spolni odnos, je bila pri moških, v okviru odgovorov, na prvem mestu prijateljica (42 %), pri ženskah pa resni partner (58 %). Drugo mesto je glede na pogostost odgovora pri moških zasedla resna partnerica (31 %), pri ženskah pa prijatelj (25 %). Partner oziroma partnerica za eno noč ter popolni neznanec oziroma neznanka sta bila veliko manj pogosta odgovora v primeru obeh spolov.

Ali ste v spolnosti že kdaj preizkusili kaj izven »običajnega«? (n = 2358)

Najbolj razširjeno mnenje naših respondentov je bilo, da so spolni pripomočki lahko odlična popestritev spolnosti kot take (45 %). Tudi vroči pogovori oziroma tako imenovani seks prek telefona (44 %) je v okviru pridobljenih odgovorov zasedel kar visoko mesto. Navedenima odgovoroma sta z dokaj visokima deležema sledila še seks brez penetracije (23 %) in seks preko spletnega video prenosa (23 %). To so bili najbolj pogosti odgovori naših anketirancev glede spolnosti izven običajnih okvirov, medtem ko so bile druge aktivnosti zastopane v nekoliko manjši meri.

Ali uporabljate kakšne spolne pripomočke? (n = 2347)

Glede uporabe spolnih pripomočkov so se Slovenci in Slovenke v 48 % opredelili, da slednjih ne uporabljajo. Na drugi strani pa je bilo 28 % anketirancev, ki se tovrstnih pripomočkov poslužujejo in 24 % takšnih, ki trenutno raznih spolnih pripomočkov ne uporabljajo, vendar do njihove uporabe v prihodnosti nimajo kakšnih pretiranih zadržkov.

Katere spolne pripomočke uporabljate?

Vprašanje za ženske, ki uporabljajo spolne pripomočke (n = 309)

Ženske, ki so nam zaupale, da v okviru svoje spolnosti uporabljajo tudi spolne pripomočke smo vprašali še kateri so tisti pripomočki, ki se jih poslužujejo. V največjem številu so anketirane ženske izrazile, da uporabljajo klasični vibrator (88 %), ki so mu sledile vaginalne kroglice (41 %), nato analni čep (17 %) in v manjši meri še drugi pripomočki.

Katere spolne pripomočke uporabljate?

Vprašanje za moške, ki uporabljajo spolne pripomočke (n = 909)

Na osnovi pridobljenih podatkov smo od vprašanih moških, ki uporabljajo spolne pripomočke, izvedeli, da zelo radi posežejo predvsem po vibracijskem obročku za penis (56 %), poleg tega pa tudi po tako imenovanem masturbatorju oziroma umetni vagini (31 %), pripomočku za povečanje penisa (19 %) in drugih stvareh.

Kaj vam je pri seksu najbolj všeč? (n = 2221)

Ni pomembno le kako pogosto je posameznik spolno aktiven, ampak tudi kako to slednji počne. Na podlagi zbranih odgovorov zato predstavljamo pet spolnih položajev, ki so večini vprašanih Slovencev in Slovenk najbolj všeč. Med slednje so se tako uvrstili položaji kot je »jahanje« (59 %), pasji položaj (59 %), oralni seks (57 %), položaj 69 (50 %) in misijonarski položaj (47 %).

Koliko minut v povprečju trajajo vaši spolni odnosi? (n = 2206)

Glede na pridobljene odgovore respondentov lahko vidimo, da naj bi spolni odnosi brez predigre pri Slovencih in Slovenkah v povprečju trajali približno 27 minut, medtem ko naj bi se dolžina spolnih odnosov skupaj s predigro v povprečju gibala okoli 48 minut.

Veliko je slišati na temo varanja med Slovenci. Kakšno je vaše mnenje o menjavi spolnih partnerjev brez vednosti stalnega partnerja? (n = 2322)

Ko smo anketirance vprašali kaj menijo o nezvestobi Slovencev in Slovenk, je 39 % vprašanih odgovorilo, da na to vprašanje ne morejo odgovoriti, saj s tem nimajo izkušenj, 38 % pa je nezvestobo odsvetovalo zaradi težav, ki z njo v povezavi hitro lahko nastopijo. Med prejetimi odgovori je bilo tudi 17 % takšnih, ki z nezvestobo nimajo težav, ampak le pozitivne izkušnje. Tudi med večino tistih, ki so izbrali možnost »drugo«, je prevladovalo mnenje, da naj odnos med obema partnerjema temelji na vzajemnem spoštovanju in zaupanju.

Kakšna je vaša spolna usmerjenost? (n = 2010)

Velika večina oziroma 94 % anketiranih Slovencev in Slovenk je heteroseksualcev, kar pomeni, da jih privlači nasprotni spol. 5 % vprašanih privlačita oba spola, le 1 % anketirancev pa je izrazilo, da jih privlači isti spol.

Kakšen je vaš zakonski stan? (n = 2008)

V izvedeni anketi je sodelovalo največ samskih, ki še nikoli niso bili poročeni (43 %), medtem ko je bilo poročenih 22 %, razvezanih 16 %, takšnih v odprtem razmerju prav tako 16 % in ovdovelih 3 %.

Kakšen je vaš trenutni status? (n = 2008)

Respondenti, ki so sodelovali v tej anketi, so bili po statusu v največji meri zaposleni (76 %). Sledili so jim šolajoči (9 %), upokojeni (8 %) in brezposelni (7 %).

Urgenca.com ~ Spoznaj vroče člane / članice in se daj dol že nocoj!

Vsak dan se nam pridruži na desetine novih članov, ki iščejo partnerje za avanture, uživanje v čutnih doživetjih, si želijo, da jih sex zmenki popeljejo do zadovoljstva in potešitve.

Urgenca.com omogoča enostavno, hitro, popolnoma anonimno, diskretno in varno online spoznavanje, še preden se z uporabniki srečaš v živo!

Za koga je Urgenca.com odlična izbira?

 • Za samske, ki hočejo več kot pogovor na zmenku.
 • Za vse, ki želijo najti sex prijatelje, brez obveznosti.
 • Za pare, ki jih zanima dobra družba v postelji.
 • Za vse, ki resnično hočejo doživeti svoje erotične fantazije!
Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

RAZISKAVA O SPOLNEM ŽIVLJENJU SLOVENCEV 2016Zbiranje podatkov je potekalo od 24. 10. 2016 do 7. 11. 2016. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1ka, ki se je oglaševala na največjih slovenskih spletnih portalih ter na družbenem omrežju Facebook. Spletno anketo je v celoti izpolnilo 6.379 respondentov od tega 72 % oseb moškega spola in 28 % oseb ženskega spola.

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi! Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!
Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

SPLOŠNO O SPOLNIH ODNOSIH

Slovenci so nam zaupali, kdaj so prvič seksali, kje in s kom so prvič delili svojo intimnost, kako pogosto se podajo med rjuhe in koliko časa trajajo spolni odnosi. Razkrito je tudi mnenje o varanju – smo Slovenci bolj zvesti ali bolj nezvesti?

Prvi seks?

Povprečna starost anketiranih Slovencev pri prvem spolnem odnosu je okoli 19 let. Slovenke v povprečju prvič med rjuhe skočijo pri dobrih 18-ih letih, Slovenci pa pri dobrih 19-ih. Najpogosteje je to doma pri starših, v naravi ali v avtu. 39% anketirancev je prvi seks izkusilo z resnim partnerjem, 31% pa s prijateljem oziroma prijateljico. Med vprašanimi so 4% anketirancev, ki navajajo, da se ne spomnijo, s kom so prvič izkusili spolnost.

Kako pogosto seksamo Slovenci?

Posteljne aktivnosti so na urniku Slovencev dvakrat (23%) do štirikrat (16%) na teden. Kar 12% jih je povedalo, da seksali niso že več kot eno leto. Večina vprašanih (70%) si želi v prihodnje seksati več, 29% jih pravi, da so s trenutnim stanjem povsem zadovoljni. Povprečni spolni odnos traja 25 minut (brez predigre) oziroma 49 minut s predigro.

Stališče do varanja?

Večina, 43% anketiranih, varanje odsvetuje, saj je vir velikih težav, 39% pa jih navaja, da z varanjem nimajo izkušenj. Nezvestobo podpira in jo celo priporoča, saj imajo s tem pozitivne izkušnje, le 12% Slovencev.

SLOVENCI IN SEKS PREKO SPLETA

Kakšne izkušnje imajo Slovenci z iskanjem spolnih partnerjev preko spleta? Koliko jih uporablja tak način iskanja in ali ga priporočajo?

Iskanje seksa po spletu?

Glede na razširjenost interneta in dejstvo, da je internet nepogrešljiv del življenja z neomejenim virom informacij, ni prav nič nenavadno, da mnogi Slovenci (vsako leto več) seks iščejo preko spleta. Zelo pogosto se tega načina poslužuje 27% Slovencev (lani 23%), 41% ljudi pa pozna nekoga, ki je erotične spletne portale že preizkusil. Mnenje o takšnem načinu iskanja spolnih partnerjev je pozitivno – 42% vprašanih meni, da je tak način primeren, vendar zgolj za tiste, ki ne iščejo resne zveze, 28% anketirancev pa pravi, da je to odlična možnost za popestritev spolnega življenja.

Urgenca.com – vodilni erotični portal za vroča srečanja: Prepoznavnost in priljubljenost portala raste!

Med vprašanimi je kar 17% Slovencev odgovorilo, da pozna in uporablja erotični portal Urgenca.com (lani 14%), 37% (lani 36%) vodilnega erotičnega portala še ne pozna, vendar ga nameravajo preizkusiti, 22% anketiranih pa je za Urgenca.com že slišalo, vendar je še niso preizkusili.

Urgenca.com v praksi – seks z osebo, ki jo spoznaš na spletu?

Mnenja anketirancev so nekoliko deljena. 38% Slovencev brez zadržkov priznava, da bi največji erotični portal za vroča srečanja uporabljali zato, da bi spoznali ljudi za priložnostni seks. Nadaljnjih 38% jih odgovarja z zadržkom, da bi portal sicer uporabljali, vendar bi se pred prvim seksom morali z osebo večkrat srečati. Kot preveč sramežljivih za tovrstna srečanja, se označuje 8% Slovencev, 17% Slovencev pa pravi, da kaj takega nikoli ne bi preizkusili.

SPOLNOST V PRAKSI MED SLOVENCI

Poredne stvari, ki jih najpogosteje prakticirajo Slovenci. O orgazmu. Spolne prakse in položaji Slovencev.

Smo kaj poredni?

Nagajive zgodbe Slovencev v praksi ne poznajo meja. Med njih anketiranci navajajo seks na javnem mestu (bazen, morje, parki, kino, trgovina, savna, nakupovalni center, avto, ...). Gre za zelo pogosto fantazijo. Občutek, da te lahko nekdo zaloti, mnogim predstavlja dodatno vzburjenje. Med porednimi stvarmi smo zasledili še seks s pripomočki (46%), seks preko telefona (45%), seks brez penetracije (30%). Najbolj priljubljeni seks položaji so jahanje (66%), pasji položaj (65%), oralni seks (61%), misijonarski položaj (57%), položaj 69 (50%), analni seks (30%).

Kaj dodatno vzburja ženske in kaj moške med seksom?

Ženske na prvo mesto postavljajo smisel za humor (65%), razvitost možganov (61%), lepoto in izgled (53%), razvitost mišic (16%) in, da boste vedeli, le 3% žensk navajajo, da jo vzburi tudi debelina denarnice. Moški so pri tem nekoliko bolj direktni in dajo več na tisto, kar vidijo in ne, kaj čutijo. Moške najbolj vzburi lepa postava (63%), lepa zadnjica (44%), smisel za humor (37%), oči (36%). Drage dame, če imate kaj od tega imate veliko prednost!

Orgazem?

Slovenci pravijo, da so v postelji pošteni – med anketiranimi jih 68% pravi, da še nikoli niso zaigrali orgazma.

ZANIMIVOSTI

Za konec še nekaj cukrčkov. Po kateri slovenski zvezdnici in zvezdniku ter tuji zvezdnici in zvezdniku se Slovencem najbolj cedijo sline?

Po katerih znanih domačih in tujih zvezdnikih se nam najbolj cedijo sline?

Med Slovenkami je največ vzdihovanja po Sebastianu Cavazzi med domačimi zvezdniki in Bradom Pittom med tujimi zvezdniki. Na prestolu najbolj zaželenih žensk pa sedita Tanja Žagar med domačimi zvezdnicami in Angelina Jolie med tujimi zvezdnicami.

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

SEKS IN SLOVENCI V ŠTEVILKAH

Ali imate trenutno stalnega spolnega partnerja? (n = 5993)

Večina anketiranih Slovencev seksa le s stalnim partnerjem (41 %), sledijo tisti, ki seksajo le priložnostno (27 %). 20 % anketiranih Slovencev trenutno ne seksa, delež tistih, ki si poleg seksa s svojim partnerjem še malo popestrijo svoje spolno življenje pa znaša 12 %.

Se vam zdi, da Slovenci pogosto iščemo spolne partnerje preko interneta? (n = 5750)

Načini spoznavanja spolnih partnerjev so se danes spremenili in postajajo vedno bolj razširjeni na področju internetnega spoznavanja. Kako je internetno spoznavanje spolnih partnerjev postalo priljubljeno, so pokazali odgovori večine anketiranih Slovencev: Kar 27 % je takih, ki to zelo pogosto počnejo in 41 % takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.

Tudi pod »Drugo« so nekateri napisali, da čeprav tega ne počnejo zelo pogosto, so spoznavanje spolnih partnerjev prek spleta že preizkusili.

Kaj menite o iskanju spolnega partnerja preko interneta? (n = 5485)

Največ anketiranih Slovencev meni, da je iskanje spolnega partnerja preko interneta primerno predvsem za tiste, ki ne iščejo resne zveze (42 %) ali pa tiste, ki si želijo le popestritve spolnega življenja (28 %). Spet drugi so mnenja, da je iskanje spolnega partnerja preko interneta »Super«, saj enostavno preveriš, če imata s partnerjem enake »seksualne želje« (14 %).

Iskanje spolnega partnerja preko interneta ima, po mnenju nekaterih, določene prednosti kakor tudi pomanjkljivosti (kategorija »Drugo«). Tako nekateri menijo, da je iskanje spolnega partnerja preko interneta nesmiselno, saj se na internetu pojavlja veliko zavajanja poleg slednjega pa ni »osebnega stika«. Na drugi strani pa je takšen način iskanja spolnega partnerja za nekatere »bolj sramežljive« zelo dobrodošel, saj so na tak način spoznali svojega partnerja.

Kako pogosto seksate? (n = 5405)

Kako pogosto to počnejo Slovenci? Največ anketiranih Slovencev seksa dvakrat (23 %) do štirikrat na teden (16 %). 12 % pa je takih, ki niso seksali že več kot eno leto.

Glede na trenutno stanje, bi želeli imeti več, manj ali enako število spolnih odnosov v prihodnosti? (n = 5374)

Spolni odnosi pri večini anketiranih Slovencev niso ravno pogosti, saj si jih kar 70 % želi več spolnih odnosov kot doslej. S pogostostjo spolnih odnosov je zadovoljnih le 29 % anketiranih.

Vklopite domišljijo ;) S katero znano osebo bi najraje imeli spolne odnose?  S slovensko (vpišite ime):

Največ anketiranih Slovencev bi svoje posteljne radosti delilo s Tanjo žagar (n =26), ki ji sledita Saša Lendero (n = 19) in Sebastijan Cavazza (n = 16). Med znanimi Slovenci zasledimo še imena kot so Špela Grošelj, Rebeka Dremelj in Jan Plestenjak.

Vklopite domišljijo ;) S katero znano osebo bi najraje imeli spolne odnose?  S tujo (vpišite ime):

Katera pa so imena tujih slavnih oseb, ki so jih anketiranci Slovenci navedli najpogosteje? Prvo mesto po pogostosti zaseda Angelina Jolie, s katero bi največ anketiranih Slovencev imelo spolni odnos (n = 29). Sledijo ji Jennifer Lopez (n = 22), Pamela Anderson (n = 17) in Jennifer Aniston (n = 14). Med znanimi moškimi imeni pa se pojavljajo Brad Pitt, Enrique Iglesias in Johnny Depp.

Vsaka ženska ima svoja merila. Kaj je za vas pri moškem najbolj pomembno, preden ga spravite v posteljo? (n = 1388)

Prepričljivo vodijo »smisel za humor«, »razvitost možganov« ter »lepota, izgled«. »Naziv« in »debelina denarnice« pa sta se ugnezdila pri dnu.

Vsak moški ima svoja merila. Kaj je za vas pri ženski najbolj pomembno, preden jo spravite v posteljo? (n = 3554)

Nasmeh, duhovitost ali pa preprosto krasno telo? Kaj je tisto, kar je za moške najbolj pomembno, preden žensko spravijo v posteljo? Odgovor se glasi: Postavna ženska (63 %), z lepo oblikovanim zadnjim delom (44 %), lepimi očmi (36 %) in s smislom za humor (37 %), so lastnosti ženske, ki so za večino anketiranih Slovencev najbolj pomembne, preden jo spravijo v posteljo. Med pomembnimi lastnosti pa zasledimo tudi inteligentnost, temperamentnost ter čustvenost.

Moški se ne more upreti vašim čarom in končata skupaj v postelji. S čim vas lahko takrat dodatno vzburi? (n = 1375)

Nič ne vzburi bolj, kot nežnost (57 %), tehnika (56 %) in domiselnost moškega (52 %) v postelji.

Ženska pade na vaše 'trike' in jo uspete spraviti v posteljo. Kaj vas takrat dodatno pritegne? (n = 3523)

Vsaka ženska, ki je v postelji pripravljena na akcijo dodatno vzburi večino anketiranih Slovencev (58 %). Moški imajo radi tudi, da ženska sama prevzame pobudo (43 %) ter miga z ritko (38 %). Dodatno jih pritegne, če ima ženska seksi perilo je samozavestna in hkrati perverzna.

Katera je najbolj poredna/nagajiva stvar, ki ste jo kdaj naredili?

Odgovore bi lahko opisali z naslednjimi besedami: »Nagajive zgodbe Slovencev«. Med zelo pogostimi odgovori se pojavlja seks na javnem mestu (bazen, morje, park, kino, trgovina, savna, nakupovalni center, avto itd). Seks na javnem mestu je precej pogosta fantazija. Občutek, da te lahko kdo zaloti, doda seksu neko novo dimenzijo, narava pa ponuja nešteto kotičkov za popestritev. Med porednimi / nagajivimi stvarmi zasledimo še analni seks, seks v troje ter seks s pripomočki.

Poznate kakšen spletni portal, ki je namenjen dogovarjanju za vroča srečanja v živo? (n = 4692)

Delež anketiranih Slovencev, ki poznajo kakšnega izmed spletnih portalov za vroča srečanja v živo znaša 29 %. Med temi jih je velika večina navedla (n = 130), da pozna spletni portal Urgenca.com. Na drugem mestu je spletni portal Ona-On.com (n = 94), ki mu sledi spletni portal Avanture.net (n = 93).

Ali veste, da je največji erotični spoznavni portal v Sloveniji Urgenca.com? (n = 4368)

Spletni portal Urgenca.com je v Sloveniji poznan – uporablja ga 17 % anketiranih Slovencev, 22 % pa je takih, ki so za portal že slišali. 36 % bo spletni portal obiskalo in preverilo.

Bi si upali vaše najljubše spolne prakse preizkusiti z osebo, ki bi jo spoznali na Urgenca.com? (n = 4313)

Preizkušanje najljubše spolne prakse z osebo, ki bi jo spoznali na Urgenca.com? Mnenja anketiranih Slovencev so deljena. Za 38 % anketiranih Slovencev je to pogoj, da bi sploh začeli z uporabo spletnega portala, na drugi strani pa je tudi 38 % anketiranih Slovencev mnenja, da bi najljubšo spolno prakso z osebo, ki bi jo spoznali na Urgenca.com, morda preizkusili po več srečanjih v živo.

Ste kdaj zaigrali orgazem? (n = 4276)

Več kot polovica anketiranih Slovencev je v postelji poštena in še ni zaigrala orgazma (68 %).

Koliko let ste bili stari, ko ste imeli prvič spolne odnose? (n = 4232)

Povprečna starost anketiranih Slovencev pri prvem spolnem odnosu je okoli 19 let.

Kje ste seksali prvič? (n = 4040)

Mesta prvega seksa so različna, in sicer od seksa doma pri starših (23 %) in v naravi (17 %) do seksa v avtu (13 %) ali pri prijateljih doma (11 %). Pod pogosta mesta prvega seksa bi lahko navedli še hotel, študentski / dijaški dom in terme.

S kom prvič? (n = 4017)

Največ anketiranih Slovencev je prvič seksalo oziroma izgubilo nedolžnost z resnim partnerjem (39 %) ali pa s prijateljem/ico (31 %).

Ali ste že kdaj poskusili katero od naslednjih praks? Označite spodaj (n = 3965)

Spolni pripomočki so lahko odlična popestritev spolnega življenja (44 %). Tudi žgečkljivi pogovori oziroma seks prek telefona (45 %) in seks brez penetracije (30 %) lahko hitro vodijo do dobrega orgazma.

Katere spolne prakse so vam najbolj všeč? Označite spodaj ;) (n = 4132)

Ni pomembno le, kako pogosto seksate, ampak tudi, kako to počnete. Predstavljamo pet spolnih položajev, ki so večini anketiranih Slovencev najbolj všeč. To so »jahanje« (66 %), pasji položaj (65 %), oralni seks (61 %), misijonarski položaj (57 %) in položaj 69 (50 %). Omenimo lahko tudi »žličkanje«.

Koliko minut v povprečju trajajo vaši spolni odnosi? (n = 3852)

Spolni odnosi brez predigre v povprečju trajajo 25 minut, medtem ko spolni odnosi s predigro v povprečju trajajo 49 minut.

Veliko je slišati na temo varanja med Slovenci. Kakšno je vaše mnenje o menjavi spolnih partnerjev brez vednosti stalnega partnerja? (n = 4023)

Ali smo Slovenci nezvesti? Kako nezvesti? 39 % anketiranih Slovencev s tem nima izkušenj, 43 % pa nezvestobo odsvetuje. Le 12 % je takih, ki imajo z nezvestobo pozitivne izkušnje. Tudi med večino tistih, ki se odločili za možnost »Drugo, kaj«, prevladuje mnenje, da mora odnos temeljiti na vzajemnem spoštovanju in zaupanju.

Čestitke, blizu konca ste! Kje so nagrade? Zaupajte nam delujoč e-mail naslov, na katerega vas bomo obvestili o nagradah, oziroma uporabniško ime, v kolikor ste že uporabnik urgenca.com! (n = 3683)

Med anketiranimi Slovenci je 22 % takih, ki so že uporabniki spletnega portala Urgenca.com in 47 % takih, ki so zaupali svoj E-mail naslov.

Kakšna je vaša spolna usmerjenost? (n = 3164)

Velika večina oziroma 93 % anketiranih Slovencev je heteroseksualcev.

Kakšen je vaš zakonski stan? (n = 3094)

Delež samskih presega polovico vseh anketiranih (61 %), med tem ko delež poročenih znaša 19 %.

Kakšen je vaš trenutni status? (n = 3111)

Zaposlen je trenutni status večine anketiranih Slovencev (65 %). Sledijo jim šolajoči (22 %), brezposelni (8 %) in upokojenci (5 %).

Urgenca.com ~ Spoznaj vroče člane / članice in se daj dol že nocoj!

Vsak dan se nam pridruži na desetine novih članov, ki iščejo partnerje za avanture, uživanje v čutnih doživetjih, si želijo, da jih sex zmenki popeljejo do zadovoljstva in potešitve.

Urgenca.com omogoča enostavno, hitro, popolnoma anonimno, diskretno in varno online spoznavanje, še preden se z uporabniki srečaš v živo!

Za koga je Urgenca.com odlična izbira?

 • Za samske, ki hočejo več kot pogovor na zmenku.
 • Za vse, ki želijo najti sex prijatelje, brez obveznosti.
 • Za pare, ki jih zanima dobra družba v postelji.
 • Za vse, ki resnično hočejo doživeti svoje erotične fantazije!
Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

RAZISKAVA O SPOLNEM ŽIVLJENJU SLOVENCEV 2015Zbiranje podatkov je potekalo od 23.7.2015 do 6.9.2015. Uporabljena je bila spletna anketa, izvedena s spletnim orodjem 1ka, ki se je oglaševala na največjih slovenskih spletnih portalih in na družbenem omrežju Facebook. Spletno anketo je v celoti izpolnilo 9.306 respondentov od tega 72 % moških (28 % žensk) iz celotne Slovenije.

Dobrih 40% anketiranih je v starosti od 18 do 30 let, nadaljnjih 40% pa v starosti med 30 in 45 let. Dodatne informacije: info@veneti.com.

POVZETEK

Prvi seks?

Prvi spolni odnos imamo Slovenci v povprečju šele pri 19. letih (ženske pri 18., moški pa pri 20. letih). Najpogosteje je to doma pri starših (24 %) in v naravi (16 %). Največ anketiranih je prvič seksalo z resnim partnerjem/ico (41 %) ali pa s prijateljem/ico (28 %).

Kako pogosto seksamo Slovenci?

V povprečju seksamo Slovenci dvakrat na teden (23 %) do celo štirikrat na teden (19 %), v prihodnosti pa si velika večina (67 %) Slovencev želi več seksa kot doslej. Spolni odnosi Slovencev brez predigre trajajo v povprečju od 15-20 minut, s predigro vred pa od 45-60 minut. Povprečna predigra torej traja okoli 30 minut.

Po katerih domačih in tujih znanih osebnostih se nam najbolj cedijo sline?

Moški bi med slovenskimi znanimi osebnostmi najraje povabili med rjuhe Tanjo Žagar, med tujimi pa Angelino Jolie. Slovenke si med domačimi najbolj želijo Sebastiana Cavazzo, med tujimi osebnostmi pa Johnny Depp-a, ki je za nekaj glasov prehitel Brada Pitt-a.

Iskanje seksa po spletu?

Glede na to, da je internet postal neizogiben del življenja, ni nič nenavadnega, da veliko Slovencev preko interneta išče tudi spolne partnerje. Med anketiranimi je 23 % takih, ki to počnejo zelo pogosto in dodatnih 41 % takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.

Vodilni erotični spoznavni portal Urgenca.com?

Pozna in uporablja ga 14 % respondentov, 22 % anketiranih pa je za Urgenco že slišalo, 37 % je še ne pozna, vendar jo nameravajo preveriti. Osrednji namen uporabe portala Urgenca.com je, da si med 90.000 uporabniki želijo poiskati osebo, s katero želijo preizkusiti in izživeti erotične fantazije.

Kaj nas najbolj erotično pritegne?

Postavna ženska, z lepo zadnjico, ki se zna tudi pošaliti, so lastnosti ženske, ki so pri moških najbolj zaželene in erotično stimulativne. Za ženske je pri moških na prvem mestu smisel za humor (58%), razvitost možganov (56%) in šele nato lepota in videz (50%). V nasprotju s stereotipi, razvitost mišic, socialni status in debelina denarnice velike večine anketiranih žensk erotično ne pritegne.

Ko pridemo do seksa, kaj nas dodatno vzburja?

Moške dodatno razvnamejo ženske, ki so v postelji pripravljene na akcijo (53%) in pobudo prevzamejo same (39%). Na drugi strani pa je za Slovenke pri moških najbolj pomembna nežnost (52%), domiselnost (51%) in tehnika (50%).

Smo kaj poredni?

Med najbolj porednimi stvarmi, ki smo jih Slovenci kdaj naredili, so: Seks na javnem mestu (park, bazen, morje, letališče, služba, letalo, šola, cerkev, vlak, gondola, most, javno stranišče, trgovina), skupinski seks, seks v avtu, igranje različnih vlog in uporaba spolnih pripomočkov. Polovica anketiranih je že poskusila seks s spolnimi pripomočki (50 %), malo manj kot polovica pa seks preko telefona (44 %) ali pa seks brez penetracije (33 %).

Stališča do varanja?

Glede na to, da je varanje vir velikih problemov, ga večina odsvetuje (46 %) ali pa z njim nima izkušenj (37 %). Mnenja lahko povzamemo z naslednjim stavkom: »Razlogov zakaj odsvetujemo varanje je veliko in vsi so resnični (npr. duševno trpljenje partnerja, moralno-etična spornost, varanje pa zahteva tudi veliko truda).

Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!

POROČILO

Ali imate trenutno stalnega spolnega partnerja? (n = 8600)

Večina Slovencev seksa le s stalnim partnerjem (48 %), ki jim sledijo tisti respondenti, ki seksajo le priložnostno (21 %). 16 % trenutno ne seksa, delež tistih, ki si poleg seksa s svojim partnerjem še malo popestrijo svoje spolno življenje pa znaša 13 %.

Se vam zdi, da Slovenci pogosto iščemo spolne partnerje preko interneta? (n = 8234)

Glede na to, da je internet postal neizogiben del življenja, ni nič nenavadnega, da veliko ljudi preko interneta išče tudi spolne partnerje. Slovenci v nekoliko večji meri iščejo spolne partnerje preko interneta, saj je 23 % takih, ki to zelo pogosto počnejo in 41 % takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.

Kaj menite o iskanju spolnega partnerja preko interneta? (n = 7814)

Mnenja o iskanju spolnega partnerja preko interneta so med Slovenci različna. Največ Slovencev je mnenja, da je primerno predvsem za posameznike, ki ne iščejo resne zveze (42 %) ali pa posameznike, ki si želijo le popestritve spolnega življenja (28 %). Spet drugi so mnenja, da je iskanje spolnega partnerja preko interneta »Super«, saj enostavno preveriš, če imata s partnerjem enake »seksualne želje« (14 %).

Kako pogosto seksate? (n = 7705)

Največ Slovencev seksa dvakrat (23 %) do štirikrat na teden (19 %). 11 % Slovencev seksa vsaj enkrat na dan, 10 % pa je takih, ki niso imeli seksa že več kot eno leto.

Glede na trenutno stanje, bi želeli imeti več, manj ali enako število spolnih odnosov v prihodnosti? (n = 7647)

67 % Slovencev bi glede na trenutno stanje želelo v prihodnosti imeti več spolnih odnosov. 32 % pa je takih, ki so s številom spolnih odnosov zadovoljni.

Vklopite domišljijo ;) S katero znano osebo bi najraje imeli spolne odnose?  S slovensko (vpišite ime):

Največ Slovencev bi med rjuhe povabilo Tanjo Žagar (28 respondentov). Za njo je s 27. odgovori Sebastian Cavazza. Z majhnimi razlikami v številu odgovorov pa sledijo še: Jan Plestenjak (12 respondentov), Rebeka Dremelj (11 respondentov), Katarina Čas (11 respondentov), itd.

Vklopite domišljijo ;) S katero znano osebo bi najraje imeli spolne odnose?  S tujo (vpišite ime):

Angelina Jolie je po pogostosti prvo ime med Slovenci s katero bi imeli spolni odnos (33 respondentov). Sledijo ji Jeniffer Lopez (22 respondentov), Halle Bery (20 respondentov), Severina Vučković (19 respondentov). Med prevladujočimi ženskimi imeni se nahajata tudi dve moški imeni, in sicer Johnny Depp (18 respondentov) in Brad Pitt (16 respondentov).

Vsaka ženska ima svoja merila. Kaj je za vas pri moškem najbolj pomembno, preden ga spravite v posteljo? (n = 1996)

Prava kombinacija je torej zlitje vizualnosti (lepota, izgled) z notranjostjo (smisel za humor, razvitost možganov, dobro srce, nežnost).

Vsak moški ima svoja merila. Kaj je za vas pri ženski najbolj pomembno, preden jo spravite v posteljo? (n = 4912)

Postavna ženska (61 %), z lepo oblikovanim zadnjim delom (42 %), ki se zna pošaliti (31 %), so lastnosti ženske, ki so za večino slovenskih moških najbolj pomembne preden jo spravijo v posteljo. Poleg možnih odgovorov je za nekatere pomembno tudi, da ima ženska celostno podobo (»notranja lepota«, »inteligenca«, »energija«, »simpatičnost«, »duša« in »srce«).

Moški se ne more upreti vašim čarom in končata skupaj v postelji. S čim vas lahko takrat dodatno vzburi? (n = 1981)

Najprej psihično potem šele fizično, z drugimi besedami, za ženske je pri seksu zelo pomembna nežnost, domiselnost, nato tehnika. Moč, dolžina in obseg orodja so med manj pomembnimi atributi.

Ženska pade na vaše 'trike' in jo uspete spraviti v posteljo. Kaj vas takrat dodatno pritegne? (n = 4848)

Ženske, ki so v postelji pripravljene na akcijo (53 %) in pobudo prevzamejo same (35 %) večino moških najbolj pritegnejo. Moške pritegne tudi »miganje z ritko« in velikost oprsja. Pod »Drugo« pa so nekateri napisali, da jih dodatno pritegne, da je ženska predana seksu, sproščena, iskrena in hkrati perverzna.

Katera je najbolj poredna/nagajiva stvar, ki ste jo kdaj naredili?

Obstaja veliko možnosti kako popestriti posteljno aktivnost, ob tem pa poskusiti kaj bolj nenavadnega od običajnih tehnik, kot na primer: Seks na javnem mestu (park, bazen, morje, letališče, služba, letalo, šola, cerkev, vlak, gondola, most, javno stranišče, trgovina), skupinski seks, seks v avtu, analni seks, igranje različnih vlog in uporaba spolnih pripomočkov.

Poznate kakšen spletni portal, ki je namenjen dogovarjanju za vroča srečanja v živo? (n = 6536)

Obstaja kar nekaj spletnih portalov, ki ponujajo vroča srečanja v živo. Delež respondentov, ki pozna katerega izmed njih znaša 27 %, poimensko pa so jih priklicali po zgoraj vidnem vrstnem redu.

Ali veste, da je največji erotični spoznavni portal v Sloveniji Urgenca.com? (n = 6096)

Spletni portal Urgenca.com je med respondenti poznan, saj spletni portal pozna in uporablja 14 % respondentov, 22 % respondentov pa je za spletni portal že slišalo. 37 % respondentov ga še ne pozna, a so navedli, da bodo spletni portal preverili.

Bi si upali vaše najljubše spolne prakse preizkusiti z osebo, ki bi jo spoznali na Urgenca.com? (n = 6006)

Glavni namen, ki bi povezoval uporabnike na spletnem portalu Urgenca.com je prav gotovo ta, da si želijo poiskati osebo, s katero bodo preizkusili svoje najljubše spolne prakse (35 %) ali pa osebo s katero se bodo po več srečanjih v živo čim bolje ujeli, in nato morda preizkusili najljubše spolne prakse (37 %).

Ste kdaj zaigrali orgazem? (n = 5937)

Seksualne prakse respondentov nakazujejo, da kar 68 % respondentov orgazma še ni zaigralo. Med 32% tistih, ki so ga, pa seveda prevladujejo ženske.

Koliko let ste bili stari ko ste imeli prvič spolne odnose? (n = 5895)

V povprečju imamo Slovenci prvič spolne odnose pri 19. letih1 (ženske pri 18., moški pri 20. letih).

Kje ste seksali prvič? (n = 5686)

Seks doma pri starših (24 %) in v naravi (16%) so najbolj pogosta mesta, na katerih so respondenti prvič seksali. Med odgovori »Drugje« se pogosto pojavljajo: doma pri fantu/punci, javna mesta kot npr: železniška postaja, fitnes center, nočni klub, bazen, športna dvorana, šola, plaža, morje, senik ter dijaški in študentski dom.

S kom prvič? (n = 5639)

Največ respondentov je prvič seksalo z resnim partnerjem (41 %) ali pa s prijateljico (prijateljem) (28 %). Pod drugo so nekateri napisali še: s starejšo žensko ter seks z učiteljico.

Ali ste že kdaj poskusili katero od naslednjih praks? Označite spodaj (n = 5562)

Vsak človek ima svoj pogled na posteljne igrice in nekateri lahko izvajajo zelo zanimive prakse. Polovica respondentov je že poskusila seks s spolnimi pripomočki (50 %), malo manj kot polovica pa seks preko telefona (44 %) ali pa seks brez penetracije (33 %). Med respondenti pa je priljubljen tudi skupinski seks (pod odgovorom »Drugo«).

Katere spolne prakse so vam najbolj všeč? Označite spodaj ;) (n = 5713)

Sproščanje domišljije in popestritev spolnosti ima lahko različne konvencionalne in nekonvencionalne oblike. Tako sta več kot polovici respondentov najbolj všeč »pasji položaj« (65 %) in položaj »jahanje« (64 %), všeč jim je tudi »oralni seks« (60 %), položaj 69 (50 %) in »misijonarski položaj« (50 %). Pod »Drugo« zasledimo še seks na mizi ali stolu, seks na boku imenovano »žličkanje« in različne gimnastične položaje.

Koliko minut v povprečju trajajo vaši spolni odnosi? (n = 5457)

Spolni odnosi brez predigre v povprečju trajajo od 15-20 minut medtem ko spolni odnosi s predigro trajajo od 45-60 minut.

Veliko je slišati na temo varanja med Slovenci. Kakšno je vaše mnenje o menjavi spolnih partnerjev brez vednosti stalnega partnerja? (n = 5600)

Ker je varanje vir velikih problemov, ga večina respondentov odsvetuje (46 %) ali pa z varanjem nima izkušenj (37 %).

Kakšna je vaša spolna usmerjenost? (n = 4163)

Kakšen je vaš zakonski stan? (n = 4076)

Kakšen je vaš trenutni status? (n = 4082)

Urgenca.com ~ Spoznaj vroče člane / članice in se daj dol že nocoj!

Vsak dan se nam pridruži na desetine novih članov, ki iščejo partnerje za avanture, uživanje v čutnih doživetjih, si želijo, da jih sex zmenki popeljejo do zadovoljstva in potešitve.

Urgenca.com omogoča enostavno, hitro, popolnoma anonimno, diskretno in varno online spoznavanje, še preden se z uporabniki srečaš v živo!

Za koga je Urgenca.com odlična izbira?

 • Za samske, ki hočejo več kot pogovor na zmenku.
 • Za vse, ki želijo najti sex prijatelje, brez obveznosti.
 • Za pare, ki jih zanima dobra družba v postelji.
 • Za vse, ki resnično hočejo doživeti svoje erotične fantazije!
Brezplačni preizkus Urgence? Klikni tukaj in preizkusi!