Cindy Meston, profesorica psihologije na univerzi v teksaškem Austinu, redna raziskovalka spolnih praks, je s pomočjo svojega mednarodnega projekta pred leti ugotovila najmanj 237 razlogov za seks!

Tako je dejala psihologinja: “Mnogi trdijo, da seksajo le zaradi dobrega počutja, ker so zaljubljeni, ali pa zato, ker si želijo otroka … No, to ni popolnoma res”. Psihologinja Mestonova je dodala tole: “Razlogov za seks je mnogo, samo v naši raziskavi smo jih odkrili čez 700, z analizo smo podobne odgovore skrčili in prišli do številke 237.

vklenjena seksi blondinka v lisicah

Ne verjamete?

Naj naštejem nekaj razlogov za seks na katere niste mogoče nikoli niti pomislili:

  • spoštovanje,
  • pomilovanje,
  • proslavljanje posebnih obletnic in praznikov,
  • osebna promocija,
  • občutek, da smo s seksom bližje bogu …

Imate sedaj že boljšo predstavo o tem, zakaj moški in ženske stopajo v spolni odnos? Hočete še vsaj nekaj dodatnih razlogov za seks? Izvolite, tukaj so, v naši anketi so bili dani tudi takšni dogovori: želela sem si seksa, ker je bil tako privlačen; bil mi je ponujen velik denar;  želel sem se kaznovati; z njo sem seksal zaradi stave …”

No, mi smo raziskovali še naprej in ugotovili, nekaj zelo dobrih razlogov za seks

Najprej si poglejmo zdravilno moč seksa. Brane Kastelic je v svojih značilnih seksualnih popotovanjih zapisal takole: »Ne vem, kako je z vami, zase pa vem, da po dnevu, dveh brez seksa postanem siten, čeprav se imam za enega najmanj sitnih ljudi. Pa tudi slabše spim. Znanost je o tem zelo jasna: orgazem naredi zelo veliko za sprostitev in pomirjanje. Orgazem je tudi najboljše uspavalo. Ta dokaz je toliko boljši, ker ne velja samo za orgazem, dosežen v dvoje, ampak tudi pri samostojnih ročnih delih.«

Skratka, seksajte, da ne padate v depresijo. V neki reviji so na to temo zapisali: Po dobrem seksu imate občutek, da je s svetom vse v najlepšem redu. Dobro se počutite sami s sabo, s svojim telesom, s svojimi občutki. Zahvalite se hormonom sreče (endorfinom), ki se v telesu sproščajo med spolnim vzburjenjem. Čeprav Francozi orgazem imenujejo kar »majhna smrt«, mnogo zdravnikov meni, da seks pripomore k daljšemu in bolj zdravemu življenju.

seks

Raziskave kažejo, da ženske (podobno pa velja tudi za moške), ki so zadovoljne v spolnosti, manjkrat zbolijo za rakom in so manj podvržene boleznim srca, imunskega sistema ali raznim infekcijam. Ženske, ki redno seksajo, imajo tudi manj težav s PMS-om. Mogoče tudi zaradi tega, ker endorfini, ki se v telesu sproščajo v trenutkih naslade, poleg tega, da izboljšujejo počutje, delujejo podobno kot sredstva proti bolečinam.

Nadaljujemo z istim tempom. Strokovnjaki so že dokazali, da moški z redno ejakulacijo pridno zmanjšujejo možnosti, da se jim razvije rak na prostati. Manj verjetno je, čeprav tako trdijo tudi mnogi stomatologi, da imajo tisti, ki redno seksajo, lepše, predvsem pa bolj zdrave, zobe … Zagotovo pa je skrbno dokazano, da seks izboljšuje spomin, pomaga pa tudi naši koži.

Strokovnjaki trdijo takole: Vsi vemo, da se zdravje srečne, zadovoljne, pomirjene osebe odraža tudi na koži – ta postane sijajnejša, bolj čvrsta, bolj zdrava. Zlahka bi pritrdili trditvi, da telesna strast pomlajuje. Pa ne samo to, univerzitetni profesor George Smith je z raziskavo ugotovil, da vsaj dva orgazma na mesec podaljšujeta življenje. 

Z njim se zagotovo strinja 60 odstotkov (zdravih) moških in 30 odstotkov (zdravih) žensk, ki so tudi po svojem 80-letu življenja spolno aktivni.

Dober razlog za seks se skriva tudi v tem, da seks dodatno zbližuje ljudi. Spomnite se, neposredna bližina v odnosu dveh oseb zmanjšuje distanco – pa naj bo to fizična ali psihična. Zavedajmo se, da nam seks daje tudi občutek varnosti in pripadnosti, pa tudi stalnosti in stabilnosti, ki sta za marsikoga še kako pomembni. Spolna ljubezen med ljudmi se tke neopazno, na nek način tudi nerazumljivo, povezanost.

Erotični oglasiŠe posebej dober razlog za seks imajo ženske. Namreč – tiste ženske, ki redno seksajo, so lepše. »Nakladam«? Morebiti. Ampak najprej preberite tale odstavek: »Strokovnjaki pravijo, da dobra telesna prekrvavitev neposredno vpliva na procese staranja v vašem organizmu. Vzburjenje in orgazem poženeta kri po žilah in dokazano pripomoreta k temu, da vaša koža zgleda mlajša in ostaja prožna dlje časa. Vaša lička pa bodo zažarela brez lepotilnih pripomočkov, popolnoma po naravni poti.«

In če ob tem upoštevamo še, da vsaka ženska za lepoto potrebuje trd in dolg lepotni spanec … najboljši spanec pa je, kakor smo ugotovili, po orgazmu.

Ob vsem naštetem se zdi skorajda dolgočasno, če predlagam, da seksate tudi zaradi tega, ker boste zaradi tega »žareli v službi, doma, na potovanju …« Pozabili boste namreč na vašo »levo nogo«, v vas se bo kar naprej pretakala sama pozitivna energija, ki vas bo kar nosila med vašimi takšnimi in drugačnimi opravki … Skratka, seksanje je – pa naj bo to zaradi takšnega ali drugačnega razloga – super zadeva. A, ne?

DELI
Prejšnji članekObsedenost z ženskim orgazmom
Naslednji članekMoč pogleda
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.