Že od nekdaj je znano, da določena živila vplivajo na večje spolno poželenje. A poznamo dve vrsti teh živil.

Prva na poželenje vplivajo zaradi svoje falične ali vaginalne oblike (banane, kumare, breskve, …), druga pa do večje želje po spolnosti vodijo s svojimi okusi. Različni okusi na človeka vsekakor vplivajo različno. Pa si oglejmo kateri so tisti prijetni, ki v nas vzbujajo najprijetnejša čustva in občutke.

Do večjega poželenja z oreščki

Grizljanje ni nikomur odveč, zato hlastnite po njih! Oreščki naj bi imeli afrodizične učinke, veliko so jih menda uporabljali pri “varjenju” ljubezenskih napitkov. Z lešniki, na primer, naj bi v rimskih časih spodbujali plodnost, kar namiguje, da niso ravno blažev žegen. Nekateri oreščki vsebujejo veliko cinka (ta je tudi v ostrigah), ki je znan po svojih pozitivnih posledicah. Menda pa vzburja tudi sam vonj po oreščkih (predvsem ženske). Mandlje med drugim uporabljajo v kozmetiki in to prav zaradi njihovega vonja.

Je kava afrodiziak?

Kofein imajo v mnogih tradicijah za afrodiziak, vendar znanstvenih dokazov, da spodbujajo spolno slo, žal NI. Če ne drugega, proizvodi, polni kofeina, zbudijo telo, ki je po zaužitju, vsaj za kratek čas, polno energije, ki jo lahko koristno porabite.

cokolada za seks

Sladka moja … čokolada!

V preteklosti je bilo na to temo opravljenih kar nekaj anket in zanimivih raziskav. Eva pomežikRaziskovalci pa so ugotovili, da ima večina žensk celo raje čokolado kot seks (verjetno zato, ker čokolada nikoli ne izneveri – šala mala).

Sicer pa mnogi čokolado povezujejo z romantiko in strastjo, ki sta dobra uvodnika v seks. Kakavova sladica pa vsebuje tudi kofein (več o njem v prejšnjem odstavku).

Z uživanjem naštetih poslastic torej ne morete zgrešiti: v vsakem primeru boste uživali. Priporočam vama, da si po lahki večerji drug drugemu pripravita manjše sladko presenečenje, ki bo krasen uvod v nadaljevanje zanimivega večera.

DELI
Prejšnji članekZnani in seksi | Lorella Flego
Naslednji članekDa so osebni trenerji dragi? Phe!
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.