Kako začeti s klepetom?

Klepet z uporabniki je mogoče začeti na profilih uporabnikov ali na seznamih uporabnikov.

Pogoj za vzpostavitev klepeta je, da imaš pravico pošiljanje sporočil (članstvo ali brezplačna sporočila).

Za pošiljanje začetnega sporočila pri posameznem uporabniku klikni na osrednjo ikono in odprlo se bo pogovorno okno z izbranim uporabnikom. V pogovorno okno napišeš sporočilo in ga pošlješ s klikom na ikono za pošiljanje sporočila (puščica).

Prejeta sporočila

Ob prejemu novega sporočila prejmeš o tem obvestilo v meniju pri rubriki Sporočila (prikazano skupno število neprebranih sporočil).

V seznamu klepetov se pri klepetu, v katerem se je pojavilo novo sporočilo, prikaže rdeč krogec, v katerem je prikazano število neprebranih sporočil.

Okno klepeta (Sporočila)

Na desni strani okna klepeta se prikazujejo uporabniki, s katerimi imaš komunikacijo. Omogočeni so trije prikazi seznamov uporabnikov:

  • aktivni (seznam uporabnikov, s katerimi klepetaš in so trenutno online),
  • pogovori (seznam vseh uporabnikov, s katerim klepetaš),
  • vsi (seznam uporabnikov s katerimi klepetaš ali oni želijo klepetati s teboj).

Zelena pika pred imeni v seznamu uporabnikov označuje, da je uporabnik prijavljen (je online).

Številka v rdečem krogcu pred imenom uporabnika prikazuje število novih še neprebranih sporočil, ki ti jih je poslal posamezni uporabnik. Ko klikneš na uporabnika, se prikaže pogovor, ki ga imaš z njim.

Klepet s posameznim uporabnikom lahko iz seznama sporočil zbrišeš z izbiro in potegom na desno.

V osrednjem delu okna klepeta so na desni strani prikazani podatki o uporabniku, s katerim klepetaš. V osrednjem delu je prikazana medsebojna komunikacija s tem uporabnikom, pod komunikacijo pa vnosno polje za pošiljanje sporočila.

Kontaktni filter

Kontaktni filter je orodje, s katerim določiš izključno od katerih uporabnikov želiš prejemati sporočila. Določiš lahko starost, ali imajo fotografijo, ali imajo verificiran profil in omejiš spam (nezaželena sporočila). Povezava do kontaktnega filtra se nahaja na strani Sporočila desno zgoraj.

Z nastavitvami kontaktnega filtra določiš uporabnike, od katerih želiš prejemati sporočila. Sporočila, ki ne ustrezajo kriterijem, niso dostavljena, pošiljatelji pa o tem niso obveščeni.

Filter ne izloča sporočil uporabnikov, s katerimi že imaš predhodno pozitivno relacijo. To so sporočila:

  • uporabnikov, s katerimi predhodno že imaš pogovor,
  • uporabnikov, ki so tvoji priljubljeni,
  • uporabnikov, s katerimi imaš GO!,
  • uporabnikov, s katerimi se ujemaš in z njimi želiš na zmenek.

Priloge k sporočilom

Sporočilu lahko dodaš animirano sliko (GIF) ali svojo fotografijo (npr. zasebno, ki ni vidna vsem uporabnikom).

Prilogo izbereš s klikom na ikono GIF ali fotoaparat. Priponko pošlješ s klikom na gumb Pošlji GIF oz. Pošlji fotografijo.

Kako lahko onemogočim nezaželene uporabnike?

Urgenca.com zagotavlja varno in prijetno komunikacijo z drugimi člani, zato ti tudi pri klepetu omogočamo, da:

  • blokiraš člane, katerih sporočil ne želiš prejemati: klikni na Blokiraj na desni strani spodaj in mu onemogoči pošiljanje sporočil;
  • prijaviš posameznega uporabnika: izberi Prijavi zlorabo (levo od Blokiraj) in sporoči, za kakšno vrsto zlorabe gre.

Brisanje sporočil

Klepet s posameznim uporabnikom lahko iz seznama sporočil zbrišeš z izbiro in potegom na desno. Prejeta ali poslana sporočila, ki se niso razvila v klepet, se pod določenimi pogoji avtomatično izbrišejo.

DELI
Prejšnji članekZasebnost in pritožbe
Naslednji članekZnani in seksi | Patricija zažiga Zanzibar
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

1 KOMENTAR

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.