Na spletu, predvsem pri spoznavanju za seks, se srečujemo z ogromno različnimi kraticami, ki so nam velikokrat precej nepoznane.

Ko bejba napiše, da ni za ONS ali, da nekoga zanima zgolj FWB, je dobro poznati pomen kratic. Po zaslugi nekaterih knjižnih uspešnic v zadnjih letih je vse bolj jasno vsaj, kaj je BDSM. Kljub temu pa je različnih kratic še več kot dovolj, zato v nadaljevanju preveri 19 najbolj zanimivih.

bdsm igre

 1. BDSM: BDSM je kratica, ki predstavlja kombinacijo štirih glavnih kategorij: vezanje in disciplina (BD), dominacija in podrejanje (DS), sadizem in mazohizem (SM). Vključuje raznolike erotične prakse, od nežnega vezanja do bolj intenzivnih oblik močnejše dominacije.
 2. MFM (Male-Female-Male): Gre za spolni trojček, kjer so prisotni dva moška in ena ženska. Vsak moški v paru se osredotoča na zadovoljevanje ženske, kar lahko prinese raznolike spolne izkušnje. Moška v tem primeru torej nista biseksualno usmerjena.
 3. Dogging: Dogging je spolna praksa, ki se običajno dogaja na javnih mestih, kot so parkirišča, kjer se pari zbirajo za opazovanje ali sodelovanje v spolnih aktivnostih.
 4. Tantra: Tantra izhaja iz starodavnih indijskih tradicij in poudarja povezavo med spolnostjo, umom in duhom. Vključuje dolgotrajno intimnost, dihalne vaje in fizično povezovanje.
 5. Swinging: Swinging se nanaša na zamenjavo partnerjev za spolne aktivnosti. To je oblika odprte zveze, kjer pari sodelujejo v spolnih izkušnjah z drugimi pari.
 6. Polyamory: Polyamory opisuje prakso imeti več kot eno ljubezensko in spolno zvezo istočasno, običajno na način, da se vsi udeleženi o tem strinjajo.
 7. Voyeurism: Voyeurism vključuje opazovanje drugih ljudi med spolnimi aktivnostmi, brez njihove vednosti. Gre za spolno vzburjenje ob gledanju.
 8. Cuckolding: Cuckolding je oblika spolne igre, kjer moški doživlja vzburjenje ob opazovanju svoje partnerke s tretjo osebo. Mož in žena (par) povabita moškega v svojo spalnico, kjer jo nato pred možem zadovoljuje ali ona njega. Velikokrat mož dogajanje snema ali se vmes samozadovoljuje, le redko pa pridruži.
 9. Role-Playing: Vključuje prevzemanje določenih vlog ali likov med spolnimi aktivnostmi, kar lahko vključuje kostume, scenarije in vloge.
 10. Fetishism: Fetishism pomeni, da je posameznik vzburjen ob določenem predmetu, delu telesa ali situaciji, ki ni neposredno povezana s spolnostjo.
 11. Edgeplay: Gre za spolne prakse, ki so lahko bolj tvegane ali nevarne, kot so vezanje, udarjanje ali druge intenzivne oblike BDSM-ja.
 12. Sexting: Telefon seks vključuje intimne pogovore prek telefona z namenom vzburjenja in doživljanja spolnih fantazij. Lahko poteka v obliki AVDIO/AVDIO klepeta (sex po telefonu) ali s pomočjo sporočil in fotografij.
 13. ONS (One-Night Stand): One-Night Stand se nanaša na enkratno spolno srečanje brez pričakovanj nadaljnjih romantičnih ali spolnih odnosov. To je pogosto spontan dogodek, kjer se ljudje odločijo za intimnost brez obveznosti ali pričakovanj trajnejše zveze.
 14. FWB (Friends with Benefits): Friends with Benefits pomeni imeti spolne odnose s prijateljem, hkrati pa ohranjati prijateljski odnos brez obveznosti. Oba partnerja se strinjata, da bosta ohranila razmerje prijateljstva, vendar dodala tudi fizično komponento brez pričakovanj, da se bo razvila romantična zveza.
 15. NSA (No Strings Attached): Izraz “No Strings Attached” se uporablja, da označi spolni odnos brez čustvenih obveznosti. To je podobno ONS, kjer ljudje želijo uživati v spolnosti brez vpletenosti v resne odnose.
 16. Booty Call: Booty Call je klic ali sporočilo, ki ga nekdo pošlje drugi osebi z namenom, da se dobita za neobvezujoče spolne aktivnosti. Pogosto se uporablja med že obstoječimi znanci ali prijatelji.
 17. Open Relationship: Odprta zveza pomeni, da sta partnerja strinjata, da imata spolne odnose z drugimi ljudmi, medtem ko ohranjata osnovni partnerski odnos. Gre za obliko ne-monogamije, kjer sta komunikacija in poštenost ključnega pomena.
 18. Polygamy: Poligamija se nanaša na prakso imeti več kot enega zakonca hkrati. To lahko vključuje tako moške kot ženske. V kontekstu spolnosti bi lahko pomenilo, da ima nekdo več spolnih partnerjev hkrati.
 19. Sapiosexual: Sapiosexualnost označuje spolno privlačnost do intelekta. Oseba, ki se identificira kot sapiosexualna, čuti globoko privlačnost do inteligentnih posameznikov in jih dojema kot izjemno privlačne. Za sapiosexualce je intelektualna stimulacija ključnega pomena pri vzpostavljanju spolne privlačnosti, in sicer morda bolj kot fizični vidiki. To pomeni, da so za njih inteligentni pogovori, intelektualna radovednost in sposobnost razmišljanja pomembni elementi, ki vzbujajo privlačnost.

DELI
Prejšnji članekKo svojo moč pokaže spolna privlačnost
Naslednji članekStrasti med oblaki
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.