Zadnjič, ko sem pogledala v hladilnik in videla zgolj kumare in jogurt, sem ugotovila, da bo treba nekaj storiti glede domače “kulinarične” ponudbe.

Nič ni bolj frustrirajoče od tega, ko želiš poskrbeti za malo kulinarične romantike, tvoj hladilnik pa bolj prazen od koledarja za zmenke. In potem me je prešinila ideja o afrodiziakih. Živilih, ki povečujejo spolno slo. Katera so, sploh delujejo in kako vplivajo na naše telo in zavest?

Gola ženska in hladilnik

 1. Žafran

  Žafran velja za eno najdražjih začimb na svetu, vendar je znan tudi po svojih afrodiziakalnih lastnostih. Študije kažejo, da žafran poveča spolno slo po življenju in izboljša spolne funkcije.
  Povečanje libida: Žafran naj bi imel sposobnost povečanja spolne želje oziroma libida. Nekatere študije kažejo, da uživanje žafrana pozitivno vpliva na spolno vzburjenost.
  Izboljšanje spolne funkcije: Začimba naj bi imela tudi ugoden vpliv na spolno delovanje, vključno s povečano vzdržljivostjo in izboljšano kakovostjo erekcije pri moških.
  Vpliv na razpoloženje: Žafran naj bi imel pozitiven vpliv na razpoloženje in zmanjšanje stresa. Ker so stres, tesnoba in depresija pogosto povezani z motnjami spolne funkcije, je mogoče, da žafran prek teh učinkov pomaga tudi na področju spolnosti.
  Povečanje proizvodnje semenske tekočine: Nekatere raziskave nakazujejo, da bi uživanje žafrana lahko povečalo prostornino semenske tekočine in s tem povečalo možnosti za uspešno zasnovo.

 2. Ginseng

  Ginseng je rastlina, ki izvira iz Azije in se tradicionalno uporablja za povečanje energije in spolne želje. Ta adaptogen pomaga izboljšati splošno dobro počutje ter povečuje vzdržljivost in vitalnost.
  Povečanje energije in vzdržljivosti: Ginseng velja za adaptogeno rastlino, kar pomeni, da pomaga povečati odpornost na stres in izboljšati energijsko ravnovesje v telesu. To lahko posledično vodi do povečane vzdržljivosti, kar je koristno tako v vsakdanjem življenju kot tudi v spalnici.
  Izboljšanje erekcije: Nekatere raziskave so pokazale, da ginseng pripomore k izboljšanju erekcije pri moških z erektilno disfunkcijo. Predpostavlja se, da ginsenosidi, naravne spojine, prisotne v ginsengu, vplivajo na sprostitev gladkih mišic v penisu, kar povečuje pretok krvi v to območje.

  Povečanje spolne želje: Ginseng naj bi imel tudi afrodiziakalne lastnosti, ki povečajo spolno željo oziroma libido. To je lahko še posebej koristno za tiste, ki se soočajo s težavami nizke spolne želje.
  Splošno dobro počutje: Ginseng naj bi pomagal tudi pri zmanjševanju utrujenosti, izboljšanju razpoloženja in splošnem počutju. Ker je čustveno stanje in dobro počutje tesno povezano z libidom, bi lahko ti učinki posredno vplivali tudi na spolno zdravje.

 3. Makova Korenina

  Makova korenina, znana tudi kot perujski ginseng, je že dolgo znana po svojih afrodiziakalnih lastnostih. Študije kažejo, da poveča spolno željo, izboljša plodnost in celo poveča občutke zadovoljstva.
  ginseng za sex in erekcijo

 4. Črna Kumina

  Črna kumina ali kuminovo olje se uporablja zaradi svojih zdravilnih lastnosti, vključno s povečanjem spolne sle. Nekateri menijo, da izboljšuje libido in pomaga pri obvladovanju spolnih težav.

 5. Čokolada

  HURAAA! Čokolada vsebuje snovi, kot so feniletilamin in teobromin, ki vplivajo na sproščanje endorfinov in izboljšajo razpoloženje. Prav tako se poveča krvni obtok, kar prispeva k povečanju spolne želje.

DELI
Prejšnji članekPrijatelja za seks ali prijateljstvo z dodatkom?
Naslednji članekMož rad opazuje
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.