Ali lahko z vonjem manipuliramo nasprotni spol?

erotične dišave

Vonj je eden najbolj zapletenih čutov in ima zelo pomembno vlogo v medosebnih odnosih. Večina ljudi ne ve, zakaj jih tako neustavljivo privlači vonj drugega človeka.

Ta privlačnost je povezana z različnimi dejavniki, med katerimi so najpomembnejši hormoni, fiziološke značilnosti in spomin. Erotika je beseda, ki opisuje vse skrivne želje, fantazije in odpira vrata v svet poželenja, kjer je vse mogoče. Tudi zapeljevanje z vonjem?

Veliko slišimo o feromonih

Hormoni, kot so feromoni, so naravne kemične snovi, ki jih živali in ljudje izločajo z namenom privabljanja spolnega partnerja. Vendar pa obstaja veliko različnih mnenj o tem, ali feromoni delujejo tudi pri ljudeh. Nekatere raziskave so pokazale, da so feromoni vplivali na nekatere vidike privlačnosti, kot sta spolna privlačnost in vonjave, drugi pa pravijo, da je vpliv feromonov na človeka zelo majhen ali celo ničen.

Eroticne disave

Poleg hormonov pa lahko vonjave privlačijo tudi zaradi fizioloških značilnosti posameznika. Na primer, ljudje, ki imajo drugačno imunsko toleranco kot posameznik, ki jih privlači, so pogosto privlačni drug drugemu. Raziskave so pokazale, da če sta dva posameznika različnih imunskih toleranc, je vonj enega od njiju privlačen za drugega.

Kaj pa dišave?

Vonj je lahko tudi povezan z določenimi spomini, kar lahko vpliva na privlačnost. Na primer, vonj parfuma, ki ga je nekdo nosil v času, ko sta bila s partnerjem na romantičnem zmenku, lahko poveča spolno privlačnost do te osebe.

Kljub temu, da lahko umetno ustvarimo vonjave, ki vplivajo na privlačnost, je to težko doseči. Vonjave, ki vplivajo na ljudi, so precej kompleksne, zato je težko doseči podoben učinek s sintetičnimi vonjavami. Morda pa odkriješ kateri vonj na tebi je najbolj privlačen. Opazuj reakcije!

Ni vse v vonju a…

Čeprav je vonj zapleten čut, ki vpliva na privlačnost med ljudmi, ne gre le za hormonsko interakcijo. Fiziološke značilnosti in spomini so prav tako pomembni dejavniki, ki lahko vplivajo na vonjave, ki jih ljudje najdejo privlačne. Kljub temu, da se lahko nekatere vonjave umetno ustvarijo, je zelo težko doseči podoben učinek, kot ga imajo naravne vonjave.

V erotičnih trgovinah je na voljo kopica takšnih in drugačnih vonjav za moške in ženske, ki obljubljajo, da ti bo nasprotni spol padel na kolena in ti jedel iz roke. Vsem dobro znana je “španska muha” in dejstvo je, da nekatere reči zares delujejo. Povsem drugo vprašanje pa je, katere so legalne in katere ne. Lahko bi rekli, da je potrebno preizkusiti in šele nato soditi.

Naraven nagon!

Dejstvo je, da smo ljudje vrsta živali, ki se je razvila in stopila na čelo vseh vrst tega planeta. Tako si vsaj domišljamo, čeprav nas resno ogrozi že majcen, droben virus. Pa pustimo to in poglejmo v zgodovino. Človek se je moral nekoč zanašati zgolj na svoje čute, če je želel preživeti in mednje sodi tudi voh.

Zaznavali naj bi kar do 10.000 različnih vonjev, česar pa se niti ne zavedamo. V resnici se jih zavedajo možgani, ki na naši podzavestni ravni upravljajo z našim telesom in čutili. Na ta način nam je neka oseba privlačna, druga ne.

Moški naj bi s pomočjo voha zaznal, kdaj ima ženska plodne dneve, ženska pa moškega s povečano količino testosterona. Kako priročno in logično kajne?

DELI
Prejšnji članekZakaj in za kaj je dober seks?
Naslednji članekNa preizkušnji
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.