Lubrikanti in vlažilni geli so vlažilna sredstva, ki jih uporabljamo in so nam v pomoč pri različnih vrstah spolnih odnosov in pri seksualnih igricah.

Zmotno je mišljenje, da lubrikant zmanjša intimnost in občutek pri spolnem odnosu. Še bolj zmotno pa je mišljenje, da se lubrikanti uporabljajo samo pri uporabi erotičnih igrač!

Lubrikant je erotični pripomoček številka ena!

Dobrodošel je v spolnosti oziroma pri vseh oblikah ali vrstah seksualnih odnosov ali samozadovoljevanja. Ker obstaja več vrst lubrikantov in ni vsak lubrikant za vse, je prava izbira lubrikanta pomembna. Svetujem vam, da kupite za začetek najmanjšo stekleničko. Preizkusite več različnih lubrikantov, da boste ugotovili, kateri vam najbolj odgovarja.

lubrikanti in vlazilni geli

Poznamo več vrst lubrikantov, ki so namenjeni različni uporabi

Na voljo sta dve osnovni vrsti lubrikantov ali vlažilnih sredstev:
– na vodni osnovi, ki so najbolj pogosti in vsestranski
– na silikonski osnovi, ki so podobnim vodnim, in so vodoodporni

Z izjemo teh dveh osnovnih vrst imamo še lubrikante na oljni osnovi in lubrikante z dodanim vazelinom, ki so idealni za analne igrice. Na trgu je veliko različnih izdelkov. Predstavila vam bom bistvene razlike med njimi in ponudila kakšen nasvet, kako izbrati pravega. Lubrikante, ki so hkrati prijazni kondomom, predstavljata prvi dve, pravzaprav glavni, skupini – na vodni osnovi izdelani lubrikanti in silikonski lubrikanti.

erotika in erotični oglasi

LUBRIKANTI, IZDELANI NA VODNI OSNOVI

Na trgu so najbolj pogosto zastopani lubrikanti na vodni osnovi. Te lubrikante najpogosteje priporočajo tudi zdravniki in ostalo zdravstveno osebje. Veljajo za varnejše lubrikante kot so tisti, ki so izdelani na osnovi različnih olj. Lahko se uporabljajo za vlaženje kondomov, lažje se nanašajo in tudi lažje sperejo s telesa.

Lubrikante na vodni osnovi priporočajo za uporabo skupaj z vsemi vibratorji, penisi, vaginami, kroglicami, skratka skupaj z vsemi erotičnimi pripomočki ali igračkami! Pozitivna stran teh lubrikantov je, da se enostavno sperejo z vodo.

Negativna stran je v tem, da se zelo hitro izsušijo, niso primerni za uporabo z vodoodpornimi igračkami, ker voda sredstvo odstrani. Prav tako niso primerni za spolne odnose v vodi (tuš, kad, bazen, ipd.).

Med njimi boste našli gostejše in redkejše, z vonjem ali brez oziroma povsem nevtralne – brez vonja in tudi nadišavljene. Za uporabo med oralnim seksom so zelo primerni tisti z okusom. Še posebej vas bodo razvneli lubrikanti z »warming« učinkom, ki pogrejejo mesto nanosa.

Kaj ali katerega med njimi boste izbrali, je odvisno od vas in namena uporabe

Izkušnje uporabnikov pravijo, da so za analne igrice in za vlaženje erotičnih igračk primernejši gostejši vlažilni geli, saj ne zdrsijo s površine. Nekateri prisegajo na tiste, ki so podobni naravni vlažnosti, spet drugi imajo radi spolzko in divjo spolno igro. Za katerega se boste odločili, je še vedno povsem vaša odločitev.

SILIKONSKI LUBRIKANTI

Erotični oglasiČeprav veljajo na trgu za dokaj nove, so silikonske vlažilne gele že dolgo uporabljali izdelovalci kondomov. Uporabljajo se namreč lahko tudi za vlaženje kondomov, saj jih ne poškodujejo.

Značilno za njih je, da se na zraku ne sušijo tako kot lubrikanti, izdelani na vodni osnovi. V bistvu se od lubrikantov, izdelanih na vodni osnovi ne razlikujejo tako zelo, razen po času, ko so vlažni. Ker v njih ni vode, se namreč ne sušijo in so zelo dolgo časa vlažni.
Vsi silikonski lubrikanti so redki in spolzki. V njih ni dodatkov, ki bi dražili kožo, zato so primerni tudi za tiste z občutljivejšo kožo. Ker se ne mešajo z vodo, jih lahko uporabljate v kopalni kadi ali pod tušem oziroma so uporabni za vse vrste podvodne zabave. Hkrati je to tudi njihova slaba »lastnost« , saj jih je zelo težko očistiti s posteljnine.

Kljub vsem prednostim, pa silikonskega lubrikanta ne smete uporabljati za vlaženje erotičnih igračk, ki so izdelane iz silikona. Lahko pa jih uporabite pri steklenih in plastičnih igračkah.

LUBRIKANTI Z DODANIM VAZELINOM

Lubrikanti z dodanim vazelinom so odlični za analne igrice, saj so gostejši od ostalih lubrikantov in zato olajšajo prodiranje ali penetracijo v anus. Ti lubrikanti niso primerni za uporabo, kjer je prisoten lateks (kondomi, ostali pripomočki), ker ga bo tovrstno sredstvo poškodovalo.

Tovrstne lubrikante prav tako ni priporočljivo uporabljati pri vaginalnem odnosu, ker dražijo sluznico vagine!

Pri analnem spolnem odnosu je zelo pomembna uporaba lubrikanta. Lubrikant je obvezen ne samo pri analnem odnosu, ko gre za penetracijo v anus, ampak tudi ob uporabi vibratorja ali prstov. Anus ne povzroča toliko naravnega lubrikanta kot vagina, zato je lahko analni odnos brez lubrikanta boleč in nadvse neprijeten. Tudi analne igrače ne postanejo vlažne brez lubrikantov.

LUBRIKANTI NA OLJNI OSNOVI

Lubrikanti na oljni osnovi niso priporočljivi ne za vaginalno in ne analno penetracijo in ne za uporabo kondomov. Zakaj jih potem sploh imamo?

Za masturbacijo!

Dlani tako lepo drsijo.
Njegove ali … njene …

IN ZA KONEC … ŽE VESTE ?!

• vlažilne gele lahko uporabite tudi namesto masažnega olja pri masaži
• z vlažilnimi geli lahko navlažite tampone, da se lažje vstavijo
• uporabite jih lahko tudi za dodatno vlaženje kondomov

DELI
Prejšnji članekVIDEO: Sexy fitnes
Naslednji članekSpoznala sva se preko spleta 🔥
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.