Konstantno poslušam pritoževanje nekaj kolegic v resnih razmerjih, da jim pri spolnem odnosu z njenimi “ne pride”, pa smo se malce poglobile v to temo.

Naj dodam takoj na začetku, da so punce zdrave in z doseganjem orgazmov na drugačne načine nimajo težav. Torej same s seboj, svojimi igračkami, ali celo z ljubimcem. Ampak doma …

via GIPHY

V vročem razmerju je enakopravno uživanje v seksu zelo pomembno. Nekatere ženske zlahka dosežejo/mo orgazem, druge pač ne in pogosto je prav to razlog, da se par, ki je skupaj že dolgo, razide. Če eden od partnerjev v seksu ne uživa, pa naj bo to moški ali ženska, lahko nastane med njima zamera, ki se lahko konča s strtim srcem.

Neka britanska študija je pokazala, da 98 odstotkov žensk zmore doživeti orgazem. Če se vam to zdi nemogoče, je morda težava ravno v tem, da ste med seksom nesproščeni in niste osredotočeni samo nase in svojega partnerja. Morda ste v službi preobremenjeni, vendar je ravno seks tista aktivnost vašega delovnika, ki vam bo dala energije za naslednji dan.

via GIPHY

Ampak… z ljubimcem pa gre?!

To vprašanje vključuje več različnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati. Vsaka ženska je unikatna in vsak odnos ima svoje specifične okoliščine. Vendar pa obstaja nekaj možnih razlag, zakaj ženske včasih poročajo, da je lažje doseči orgazem s priložnostnim ljubimcem kot s stalnim partnerjem.

V začetnih fazah razmerja je novost in vznemirjenje pogosto prisotno. To pomeni, da so vsi dotiki, poljubi in spolna interakcija bolj stimulativni in vodijo do lažjega in intenzivnejšega orgazma. S stalnim partnerjem pa se sčasoma rutina lahko začne vpletati, kar zmanjšuje občutek novosti in vznemirjenja.

Komunikacija: Včasih se v dolgotrajnih zvezah komunikacija o spolnih željah in potrebah zmanjša ali celo preneha. To lahko vodi do manjše zadovoljitve in težav pri dosegi orgazma. S priložnostnimi ljubimci pa je pogosto lažje izraziti svoje želje in potrebe, kar pripomore k boljšemu spolnemu zadovoljstvu.

Samozavest: Včasih se samozavest zmanjša v dolgoročnih razmerjih, kar lahko vpliva na doživljanje orgazma. Priložnostni ljubimci pa lahko zaradi manjše intimnosti in odgovornosti pogosto pripomorejo k občutku večje samozavesti. Ljubimec ti bo vedno govoril, da si lepa in seksi. Doma verjetno tega ne slišiš tako pogosto.

Sprostitev in stres: Stalni partnerji imajo pogosto več skupnih obveznosti, kot so delo, družina, gospodinjska opravila itd., kar lahko povzroči več stresa in manjšo sprostitev. To lahko vpliva na spolno zadovoljstvo in težave pri doseganju orgazma. V priložnostnih odnosih pa se lahko osredotočimo bolj na vroč trenutek in se lažje sprostimo.

Je torej recept “ljubimec”?

Poudariti je treba, da to niso univerzalne resnice in da so odnosi zelo individualni. Mnoge ženske lahko dosežejo izjemne orgazme s svojimi stalnimi partnerji, medtem ko druge morda doživljajo večje zadovoljstvo z priložnostnimi ljubimci. Ključno je, da se v partnerskem odnosu odpreš komunikaciji, izraziš svoje potrebe in se posvetiš zadovoljstvu obeh. Tako boš lahko gradila intimnost, zaupanje in uživala v seksu.

Namesto da zvečer gledaš priljubljeno nanizanko pozno v noč, zaradi katere boš naslednji dan imela le grozne črne podočnjake, pripravi raje romantičen oziroma seksi večer, za katerega res ne potrebuješ veliko. Za prvič ti priporočamo le vajino ogromno posteljo in veliko domišljije.

Obenem pa ne pozabi, da pri seksu porabiš mnogo kalorij, tvoja telesna pripravljenost pa bo veliko večja, kot če boš samo poležavala pred televizorjem!

DELI
Prejšnji članekBrezskrbna leta v koruzi
Naslednji članekKako nad težave z erekcijo in proti upadu libida?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.