Mednarodna raziskovalna skupina je po anketiranju 27.500 posameznikov ugotovila, da je imelo 80 odstotkov vprašanih moških, starih med 40 in 80 let vsaj enkrat mesečno spolni odnos.

Pri ženskah je odstotek nekoliko manjši: spolno aktivnih je 65 odstotkov žensk. Izkazalo se je tudi, da ima 38 odstotkov žensk in 44 odstotkov moških spolni odnos več kot enkrat tedensko.

Seveda se spolna aktivnost s starostjo manjša

Večina vprašanih, ki imajo partnerje, je povedala, da ima redne spolne odnose. Med drugim se je izkazalo tudi, da je okoli četrtina moških soočena z eno spolno težavo, najpogosteje s prezgodnjo ejakulacijo ali težavo erekcije. Največ spolih problemov imajo menda Azijci.

spolnost v zrelih letih

Pri ženskah je najpogostejši problem pomanjkanje spolnega poželenja, nezmožnost dosege orgazma, odsotnost užitka in težave z vzburjenostjo.

Prav tako se naštete težave tudi pri ženskah najpogosteje pokažejo med Azijkami in Afričankami.

erotika in erotični oglasi

Po mnenju znanstvenikov imajo vse ugotovitve revolucionarni smisel. Na začetku človeštva so predvsem ženske živele v precej bednih razmerah, nosečnost je zahtevala še dodatne že tako omejene vire prehrane in tako ogrožala obstoj ženske.

Eva pomežikČe ženske ne bi uravnavale svoje spolne sle, bi lahko izumrle. Časi so se spremenili, človek pa se ne spreminja tako hitro. Tako so še danes ženske podvržene številnim stresnim dejavnikom, kot so finančne težave, stres itd., ki vplivajo na njeno spolno poželenje.

Večina starejših žensk, starih od 60 do 68 let, se poslužuje raznih terapij, ki jim pomagajo do užitka pri spolnih odnosih. Pri tem so poudarili, da večina zdravnikov samoiniciativno ne povpraša po morebitnih spolnih težavah. Prav to pa je bil glavni namen študije: dokumentirati spolne težave odraslih, da bi jih zdravstveni delavci začeli resneje obravnavati.

Kako pa je s spolnostjo v Sloveniji?!

V namen analitičnega vpogleda v spolnost med Slovenkami in Slovenci, so na spletnem portalu urgenca.com lansirali anonimno vročo nagradno anketo SEKS IN SLOVENCI 2021! Zastavljena so bila pikantna vprašanja, tudi tista o katerih se težko pogovarjajo celo partnerji. Sodeluj in prispevaj svoj košček v mozaik odkrivanja spolnosti med Slovenci. Na voljo tudi kar nekaj daril, ter vroče nagrade za izžrebane srečneže!

DELI
Prejšnji članekPles ob drogu
Naslednji članekImamo tudi Slovenci raje vsebino za odrasle kot poročila?
Hej, sem Eva! Zanimiva punca odprtega duha in razprtih nog (kadar mi to paše). Po poklicu medicinska sestra, obožujem seks, ter vse kar je povezanega z njim. Velika strast so mi erotične zgodbe katere sem vedno zelo rada brala, zadnje čase pa jih tudi pišem. Pridruži se mi v mojih erotičnih pustolovščinah!

NI KOMENTARJEV

KOMENTIRAJ

Z oddajo komentarja se strinjaš s kodeksom komentiranja.

Kodeks komentiranja

Registracija kot pogoj za komentiranje

Veseli bomo vaših komentarjev, ki pa bodo pred objavo uredniško pregledani. Vsebine lahko komentirajo le registrirani uporabniki. S tem ne želimo omejiti svobode govora, ampak preprečiti širjenje sovražnega govora in vzpodbujanje nestrpnosti. Vsi komentarji so javni, torej jih lahko preberejo tudi neregistrirani bralci.

Svoboda govora

Želimo vas opozoriti, da naša ustava vsakomur zagotavlja človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Ustava prav tako prepoveduje vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Kazenski zakonik

Kazenski zakonik kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije, sramotitev tuje države ali mednarodne organizacije, sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti, javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pridržujemo si pravico, da ne objavimo komentarjev, ki:

– bodo očitno zmotili, sprovocirali, napadali ali žalili druge;

– so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;

– kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;

– oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček oz. kakšno drugo korist komentatorja;

– so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;

– vključujejo kontaktne podatke, kot so telefonska številka, poštni ali elektronski naslov;

– so napisani v kateremkoli jeziku razen slovenščini;

– vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z našo uredniško politiko;

– opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;

– jih uporabniki vidijo kot nezaželene oz. spam; pod to spadajo ponavljajoče objave, ki vsebujejo enako ali podobno vsebino;

– očitno niso vezani na temo, nakazano v članku ali drugih komentarjih;

– bi blatili ponudnika, njegove storitve, ustvarjali negativen vtis, škodili ugledu.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni avtorji sami. Uredništvo Magazina Ona On bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, v kolikor bodo to zahtevali pristojni organi. Za vaše objave lahko odškodninsko odgovarjamo, zato smo po zakonu prisiljeni skrbeti za red na našem portalu. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zahvala

S skupno pomočjo lahko naredimo naše vsebine še bolj pestre, zato se vsem, ki z nami delite svoje misli, znanje in mnenja, zahvaljujemo za čas in trud.